Sto Timoni

Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιλέγουν οι σχολές οδήγησης; Ford Mustang Mach-E

Πολλοί μαθητευόμενοι οδηγοί που τώρα πιάνουν το τιμόνι για πρώτη φορά θα οδηγούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν πάρουν το δίπλωμά τους.[1] Τώρα, τρεις σχολές οδήγησης στη Νορβηγία και μία στην Ολλανδία, ηγούνται μιας επανάστασης στην εκπαίδευση των οδηγών της ηλεκτρικής γενιάς “Generation E”, επιλέγοντας την Ford Mustang Mach-E ως το ιδανικό αυτοκίνητο για τους μαθητές τους.

Οι σχολές οδήγησης χρησιμοποιούν την Mustang Mach-E για να παραδίδουν μαθήματα οδήγησης στην ηλεκτρική γενιά “Generation E”

Three schools in Norway and one in The Netherlands are leading a revolution in driver training for “Generation E”, picking the all-electric Ford Mustang Mach-E as the perfect car for their students.

Για τους εκπαιδευτές και τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο λειτουργικό του κόστος, το καθιστούν μία εξαιρετική προσθήκη στο στόλο, ενώ η εντυπωσιακή σχεδίαση και η κομψή εμφάνισή του αποτελούν σίγουρα μια άκρως ελκυστική κινούμενη διαφήμιση για τη σχολή.[2] Την ίδια στιγμή, σημαντικά πλεονεκτήματα υπάρχουν και για τους εκπαιδευόμενους, καθώς μαθαίνοντας να οδηγούν πίσω από το τιμόνι της Mustang Mach-E θα μπορούσε να τους βοηθήσει να περάσουν τις εξετάσεις οδήγησης πραγματοποιώντας λιγότερα μαθήματα.[3]  Όταν δίνουν εξετάσεις με την Mustang Mach-E, οι υποψήφιοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, όπως στις περιπτώσεις αυτόματου παρκαρίσματος και της εκκίνησης σε ανηφόρα.[4]

Three schools in Norway and one in The Netherlands are leading a revolution in driver training for “Generation E”, picking the all-electric Ford Mustang Mach-E as the perfect car for their students.

Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα της Mustang Mach-E είναι ότι οι εκπαιδευτές μπορούν εύκολα να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου σύμφωνα με τις επιθυμίες του μαθητή, όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του αυτοκινήτου κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση. Η ευκολία χρήσης του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης οθόνης στο εσωτερικό και της οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving), προσελκύει επίσης μεγαλύτερης ηλικίας υποψηφίους που προηγουμένως είχαν αποφασίσει να μη μάθουν να οδηγούν.

Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τις σχολές οδήγησης αλλάζει ακόμα και τον τρόπο διδασκαλίας, με τους εκπαιδευτές να διδάσκουν στους νέους οδηγούς σημαντικές τεχνικές αποδοτικότητας, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της αυτονομίας. Για πολλούς οδηγούς της ηλεκτρικής γενιάς “Generation E” – οι οικογένειες των οποίων είναι συχνά κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων – αυτός ο νέος τρόπος εκμάθησης και η εμπειρία που αποκτούν από την Mustang Mach-E συμβάλλουν στην ενίσχυση της πίστης τους για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/PjGYUmWxx-4

 

Οδηγώντας στο μέλλον

Η Ford δεσμεύεται να διαθέσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στους πελάτες. Μέχρι το 2026, η εταιρεία σχεδιάζει να πουλά 600.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας τον παγκόσμιο στόχο της για ετήσια παραγωγή άνω των δύο εκατομμυρίων ΕV, επίσης μέχρι το 2026.

Η Ford πρόσφατα συμμετείχε μαζί με 27 εταιρείες σε μία έκκληση για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νέα επιβατικά και van στην Ευρώπη θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και ζήτησε τον καθορισμό στόχων για την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη προκειμένου να συμβαδίζουν με τους ρυθμούς εξέλιξης των πωλήσεών τους.

Three schools in Norway and one in The Netherlands are leading a revolution in driver training for “Generation E”, picking the all-electric Ford Mustang Mach-E as the perfect car for their students.

Σχόλια

«Η επόμενη γενιά οδηγών θα έχει μεγάλο λόγο αναφορικά με το πόσο γρήγορα τα ηλεκτρικά οχήματα αντικαθιστούν τα οχήματα βενζίνης και ντίζελ. Το να δίνεις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μπορεί να είναι μία μεγάλη πρόκληση για πολλούς ανθρώπους, αλλά η Mustang Mach-E καθιστά ευκολότερη και πιο απολαυστική τη διαδικασία εκμάθησης. Η χαρά που προσφέρει το όχημα σε νέους οδηγούς αποτελεί επίσης μεγάλη ικανοποίηση. Με κάνει να εύχομαι να είχα μάθει να οδηγώ σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.»

Martin Sander, general manager, Ford Model e Europe

«Η Mustang Mach-E γεμίζει τον υποψήφιο οδηγό με αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που θα μπει μέσα. Υπάρχουν πολλά συστήματα στο αυτοκίνητο που καθιστούν ευκολότερη την οδήγηση. Ο οδηγός μπορεί να εστιάζει στο δρόμο και να αναπτύσσει καλύτερη επίγνωση του δρόμου και της κυκλοφορίας σε πιο πρώιμο στάδιο της διαδικασίας εκμάθησης. Σχεδιάζω να προσθέσω μία ακόμα Mustang Mach-E στο στόλο μου λόγω ζήτησης από τους μαθητές.

Frank Massop, ιδιοκτήτης, Σχολή Οδήγησης Frank Massop, Winterswijk, Ολλανδία

«Το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν βενζινοκίνητο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οδηγώ ηλεκτρικό. Η Mustang Mach-E είναι καταπληκτική στην οδήγηση. Απλά κάθεσαι στη θέση του οδηγού και ξεκινάς να οδηγείς. Είναι πολύ εύκολο να κρατήσεις το αυτοκίνητο στο δρόμο.»

Erik, μαθητευόμενος οδηγός, Νορβηγία

Three schools in Norway and one in The Netherlands are leading a revolution in driver training for “Generation E”, picking the all-electric Ford Mustang Mach-E as the perfect car for their students.

Σημειώσεις

1 Ισχύουν οι κανονισμοί της χώρας. Οι οδηγοί που αποκτούν το δίπλωμά τους σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορούν να οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μόνο με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

2 Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Μια αυτονομία έως και 610 km (προβλεπόμενη τιμή στόχου σύμφωνα με το WLTP) μπορεί να επιτευχθεί με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία – ανάλογα με την υπάρχουσα έκδοση και τη διαμόρφωση της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία μπορεί να διαφέρει λόγω διαφόρων παραγόντων (π.χ. καιρικές συνθήκες, οδηγικό στυλ, προφίλ διαδρομής, κατάσταση οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου).

3 Με βάση την εκτίμηση του Frank Massop, της Σχολής Οδήγησης Frank Massop.

4 Οι απαιτήσεις και οι κανονισμοί των εξετάσεων οδήγησης διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Three schools in Norway and one in The Netherlands are leading a revolution in driver training for “Generation E”, picking the all-electric Ford Mustang Mach-E as the perfect car for their students.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 182.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 35.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 54.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (οκτώ πλήρους κυριότητας και έξι μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930