Sto Timoni

Formula E: οι νέοι οδηγοί της Nissan για την 9η σεζόν

Η Nissan Formula E ανακοίνωσε τους Norman Nato και Sacha Fenestraz ως το νέο “δίδυμο” οδηγών της, ενόψει της 9ης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, της πρώτης περίοδο της εποχής Gen3.

Ο Nato, νικητής αγώνων της Formula E, επιστρέφει στη διοργάνωση με τον Ιάπωνα κατασκευαστή, έχοντας συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA το 2022. Ο 30χρονος Γάλλος είχε μια εκπληκτική καριέρα στην αρχή της καριέρας του, κερδίζοντας αγώνες στην Formula Renault 3.5, στο GP2 και στην FIA Formula 2, ενώ κατέλαβε επίσης τη δεύτερη θέση γενικής στις 24 Ώρες του το Le Mans το 2020.

2022 /23 Nissan Formula E Driver Announcement

Για τον Fenestraz, η επόμενη σεζόν θα σηματοδοτήσει την πρώτη του περίοδο πλήρους εμπλοκής στη Formula E, μετά το ντεμπούτο του στον τελευταίο γύρο της 8ης σεζόν. Ο Γαλλο-Αργεντινός οδηγός αγώνων βγήκε νικητής στην Formula 3 της Ιαπωνίας το 2019 και συνεχίζει να αγωνίζεται στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τόσο στην Super Formula, όσο και στην κατηγορία GT500 του πρωταθλήματος Super GT. Μέχρι στιγμής το 2022, ο 23χρονος έχει σημειώσει νίκες και στα δύο πρωταθλήματα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του Super GT.

2022 /23 Nissan Formula E Driver Announcement

Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E και διευθύνων σύμβουλος της Ομάδας Nissan Formula E, σχολίασε:

“Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την ομάδα καθώς ξεκινάμε την εποχή Gen3 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τόσο τον Norman όσο και τον Sacha. Η 9η σεζόν θα είναι η πρώτη μας σεζόν που θα αγωνιζόμαστε ως μία ομάδα, μετά την απόκτηση της e.dams από τη Nissan νωρίτερα φέτος, καθώς και από την έναρξη της συνεργασίας μας με τη McLaren Racing. Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ομάδα της Nissan Formula E και πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της εμπειρίας μας με τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε νέα ταλέντα, θα φέρει την σωστή ισορροπία για εμάς, αυτή τη στιγμή. Στους Norman και Sacha, βρήκαμε δύο ισχυρούς οδηγούς για να εκπληρώσουμε το όραμά μας.

2022/23 Nissan Formula E Driver Announcement

“Ο Norman έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός στη Formula E και σε άλλες διοργανώσεις και φέρνει μια πληθώρα εμπειριών και δεξιοτήτων στην ομάδα. Όσο για τον Sacha, παρακολουθήσαμε την πρόοδο και την απόδοσή του τα τελευταία χρόνια και είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι. Πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον φέρουμε στην ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον και την ομάδα πολύ καλά. Ανυπομονώ να τους δω και τους δύο σε δράση, μέσα στην πίστα, στο νέο μας αυτοκίνητο Nissan Gen3.

“Ταυτόχρονα, θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Sébastien Buemi και Maximilian Günther για όλη τη σκληρή δουλειά, τη δέσμευση και την αφοσίωσή τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, η οποία ήταν μια προκλητική αλλά κρίσιμη σεζόν για εμάς. Ειδικά ο Séb έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ομάδας μας, αφού ήταν στην e.dams για οκτώ σεζόν, τέσσερις εκ των οποίων με τη Nissan. Μεγαλώσαμε και εξελιχθήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, τα τεράστια επιτεύγματά του, η επιμονή του και ο ενθουσιασμός θα είναι πάντα μέρος αυτού που είμαστε. Το ότι είχαμε τόσο τον Séb όσο και τον Max ως μέλη της ομάδας μας, μας κάνει πολύ περήφανους. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα τους, ό,τι καλύτερο στις νέες προσπάθειές τους και παραμένουμε ανοιχτοί σε μελλοντικές συνεργασίες.”

Tommaso Volpe and Norman Nato

Η 9η σεζόν (2022/23) θα είναι η πέμπτη της Nissan στη Formula E και σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής Gen3. Με 350 κιλοβάτ (40% περισσότερη ισχύ από ό,τι στο Gen2) και τελική ταχύτητα πάνω από 320 χλμ./ώρα, τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ελαφρύτερα και μικρότερα, επιτρέποντας ταχύτερους και πιο ευέλικτους ηλεκτρικούς αγώνες.

2022/23 Nissan Formula E Driver Announcement

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Πηγή: Nissan

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031