Sto Timoni

Νέο ρεκόρ πωλήσεων από την Kia στην Ευρώπη

Μερίδιο αγοράς 4,2% πέτυχε η Kia στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA. Οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5% σε μια αγορά που παρουσίασε αύξηση 6,9%, με τα SUV μοντέλα Kia Sportage και Kia Niro, αλλά και η «οικογένεια» του μικρομεσαίου Kia Ceed να αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη, στο 4,2% το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ αγοράς σε σχέση με το προηγούμενο μερίδιο 3,9% που επιτεύχθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, της EFTA και του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε συνολικά κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5%, με ετήσιες πωλήσεις 387.716 μονάδων, σε σύγκριση με τις 311.326 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτά τα στοιχεία πωλήσεων και η ποσοστιαία αύξηση θέτουν την Kia σε σημαντικά υψηλότερη θέση από πολλούς αντίστοιχους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το SUV Kia Sportage που κατασκευάζεται στην Ευρώπη είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της Kia μέχρι στιγμής φέτος με 88.580 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το crossover Niro είναι το επόμενο best seller, με 70.537 πωλήσεις και απευθύνεται στους πελάτες που ενδιαφέρονται για ένα ολοκληρωμένο και εξηλεκτρισμένο μοντέλο χαμηλών εκπομπών ρύπων. Ακολουθεί το σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη Ceed, το οποίο πούλησε 67.230 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων hatch, Sportswagon, ProCeed και XCeed.

Σημειώστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Kia επιτυγχάνει αύξηση των πωλήσεών της.

«Ενώ η ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών, εμείς συνεχίσαμε να βιώνουμε μια εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο μερίδιο αγοράς μας. Αυτό είναι μια απόδειξη της δυναμικής της Kia και της αποδοτικής γκάμας των μοντέλων μας.

Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για την Kia. Με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού crossover EV6 και του ολοκαίνουργιου Sportage, προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερους πελάτες στην οικογένεια της Kia», δήλωσε με αφορμή αυτό το αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Kia Europe ο Jason Jeong.

Σχετικά με την Kia Corporation

Η Kia (www.kia.com) είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για καταναλωτές, κοινότητες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το σλόγκαν της εταιρείας – «Movement that inspires» – αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Πηγή: Kia

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031