Sto Timoni

Πέντε νέα SUV από τη Mazda τα επόμενα δύο χρόνια

Πέντε νέα SUV από τη Mazda θα κάνουν την εμφάνισή τους την επόμενη διετία. Πρόκειται για δύο νέα “ευρωπαϊκά” μοντέλα, δύο επιπλέον μεγάλα SUV, ένα ακόμα μικρότερο, αλλά και μια νέα έκδοση του ηλεκτρκού Mazda MX-30 με περιστροφικό κινητήρα-γεννήτρια, που είναι και το μοντέλο που θα λανσαριστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε τα πλάνα της σχετικά με τη διεύρυνση της γκάμας των SUV της, από το 2022 και μετά. Για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση στην κατηγορία, η Mazda θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες της μία πληρέστερη γκάμα επιλογών μοντέλων SUV, που θα συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική απόλαυση η οποία και αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε μοντέλου Mazda.

Mazda MX-30

Δύο νέα μοντέλα από την μεγάλη ομάδα προϊόντων της εταιρείας*, πρόκειται να παρουσιαστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια. Πρόκειται για τα νέα Mazda CX-60 και Mazda CX-80. Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ και σε ορισμένες αγορές εκτός Ευρώπης, θα παρουσιαστούν τα νέα CX-70 και το CX-90 με φαρδύτερο αμάξωμα, και το CX-50 από την ομάδα της μικρής πλατφόρμας.

Τα νέα Ευρωπαϊκά μοντέλα, το Mazda CX-60 και Mazda CX-80, θα δημιουργήσουν μία θετική μέσο και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη. Εκμεταλλευόμενη πλήρως την εξέλιξη των εργοστασίων και τη στρατηγική της παραγωγής**, η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία Skyactiv, τον ομαδικό προγραμματισμό, και την ευέλικτη παραγωγή, η Mazda πρόκειται να διευρύνει τη γκάμα των SUV της, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Προσφέροντας δύο και τρείς σειρές καθισμάτων, το CX-60 και το CX-80 αντίστοιχα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην Ευρωπαϊκή αγορά των plug-in υβριδικών μοντέλων, καθώς θα εφοδιάζονται με τέσσερις βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Θα παρουσιαστούν επίσης και ο νέας γενιάς Skyactiv-X 6κύλινδρος (straight-six) βενζινοκινητήρας και ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Mazda CX-30
Mazda CX-30
Mazda CX-30

Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα λανσαριστεί μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού (EV) μοντέλου μαζικής παραγωγής της Mazda, του MX-30, που ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.

Από το 2025 περίπου, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα βασισμένα πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα (EV). Με την εισαγωγή αυτών των μοντέλων, η Mazda βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030.

Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, το Mazda CX-5, το οποίο έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, παραμένει ένα από τα βασικά μοντέλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mazda παγκοσμίως. Το CX-5 και άλλα μοντέλα όπως το CX-30, θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γκάμα των crossover SUV της Mazda. Η εξέλιξη του σχεδιασμού, οι προϊοντικές βελτιώσεις, και η εισαγωγή των τελευταίων τεχνολογιών ασφάλειας και χαρακτηριστικών δικτύωσης, ενισχύουν συνεχώς τη σειρά μοντέλων διατηρώντας παράλληλα και την ελκυστικότητά τους.

Mazda CX-5
Mazda CX-5
Mazda CX-5

 

* Μοντέλα στην κατηγορία των μεγάλων προϊόντων: CX-60, CX-70, CX-80 και CX-90.

** Η μοναδική στρατηγική της Mazda για αποτελεσματική ανάπτυξη και εξέλιξη κορυφαίων τεχνολογιών μέσω της δημιουργίας μιας σειράς από θεμελιώδεις τεχνολογίες με την ονομασία “blocks”.

Πηγή: Mazda

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031