Sto Timoni

Το αγωνιστικό Ford P1 γίνεται ο απόλυτος προσομοιωτής

H Ford μετατρέπει το αγωνιστικό P1 στον απόλυτο προσομοιωτή παιχνιδιών και λανσάρει το επόμενο Supervan. Οι gamers μπορούν τώρα να καθίσουν στο εσωτερικό του αγωνιστικού P1 και να το οδηγήσουν σε μια εικονική πίστα.  Παράλληλα, η Ford ξεκινά τη δημιουργία του Supervan Vision Concept θα ενσαρκώνει τη μορφή ενός μελλοντικού μοντέλου υψηλής απόδοσης της σειράς Transit εισάγοντας το σε μία νέα διάσταση 1.

Στα τέλη του 2020, η Team Fordzilla της Ford αποκάλυψε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του αγωνιστικού αυτοκινήτου P1 που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους gamers1. Τώρα, η Ford δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του και να το οδηγήσουν σε εικονική πίστα, μετατρέποντάς το με τον τρόπο αυτό στον απόλυτο αγωνιστικό προσομοιωτή.

  • Η τελευταία εκδοχή του αγωνιστικού Team Fordzilla P1 της Ford – του εικονικού αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κοινότητα των gamers – μεταμορφώνεται σε ένα πλήρους κλίμακας προσομοιωτή παιχνιδιών
  • Ανακοινώθηκε η δεύτερη σειρά του Project P1 με την κοινότητα των gamers να καλείται να βοηθήσει στη διαμόρφωση του Ford Supervan
  • Οι ανακοινώσεις έγιναν στην gamescom 2021 κατά τη διάρκεια του σόου της Team Fordzilla

Το αγωνιστικό P1 – το οποίο διαθέτει εξωτερικούς χρωματισμούς εμπνευσμένους από το χώρο του gaming – τροφοδοτείται από έναν σταθμό εργασίας HP Z4 με τους παίκτες να συμμετέχουν στο παιχνίδι μέσω ενσωματωμένων πεντάλ και τιμονιού. Ο αναβαθμισμένος φωτισμός εμπρός και πίσω πάλλεται όπως η ανάσα ενός ανθρώπου που κοιμάται ενόσω το P1 βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για το επόμενο παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς τα πίσω φώτα συγχρονίζονται κάθε φορά ο παίχτης φρενάρει, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια σαφή και άμεσα ορατή σύνδεση με τα τεκταινόμενα στους εξωτερικούς παρατηρητές.

Η ηχητική διέγερση είναι επίσης εγγυημένη μέσα από ένα ενσωματωμένο σύστημα που διοχετεύει έναν ρεαλιστικό και εξατομικευμένο ήχο στον οδηγό, εξασφαλίζοντας έτσι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αγωνιστικής προσομοίωσης.

Σε συνέχεια του εγχειρήματος P1 project, η Team Fordzilla προχωρά τώρα στο επόμενο βήμα και συνεργάζεται ξανά με τους gamers και τους σχεδιαστές της Ford για τη δημιουργία ενός νέου Supervan. Η Ford έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή Supervans, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τους αγώνες και χρησιμοποιούν ως βάση τα μοντέλα της οικογένειας Transit – το πρώτο από αυτά έκανε την εμφάνισή του πριν από 50 χρόνια, το 1971. Το νέο Supervan Vision Concept θα ενσαρκώνει τη μορφή ενός μελλοντικού μοντέλου υψηλής απόδοσης της σειράς Transit εισάγοντας το σε μία νέα διάσταση 1.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με τον αγωνιστικό P1, με τους gamers να καλούνται να ψηφίσουν για τα διαφορετικά στοιχεία του σχεδιασμού καθ’ όλη τη διαδικασία εξέλιξης. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε κατά τη διάρκεια του ζωντανού σόου της Team Fordzilla στη φετινή gamescom 2021, με τους τηλεθεατές να ψηφίζουν αν προτιμούν ένα Sportvan για την πίστα ή ένα off-road όχημα για αγώνες ράλι.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της εμπλοκής και αφοσίωσης της Ford στο χώρο του gaming μέσω της ανακοίνωσης ότι μια έκδοση του Ford Bronco – το 2021 Ford Bronco Badlands –  θα είναι ένα από τα δύο οχήματα που θα εμφανιστούν στο εξώφυλλο του νέου παιχνιδιού Forza Horizon 5. Το Forza της Xbox Game Studios είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως για τους λάτρεις των αγώνων. Μάλιστα, το 2016 η Ford Ευρώπης πήγε στην gamescom με τη Forza και έθεσε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον «Μακρύτερο μαραθώνιο σε αγωνιστικό παιχνίδι» χρησιμοποιώντας το Forza Motorsport 6.

Ο αγωνιστικός προσομοιωτής P1

Ο προσομοιωτής λειτουργεί με έναν σταθμό εργασίας Z4 Intel Xeon W2295 3.00Ghz με 18 πυρήνες και κάρτα γραφικών Nvidia RTX A6000 48GB. Ο Z4 είναι ο πιο δημοφιλής σταθμός εργασίας της HP και είναι ιδανικός για τις απαιτήσεις απόδοσης του προσομοιωτή. Επίσης, είναι συμβατός με το HP Reverb G2 VR Headset που επιτρέπει μια ακόμα πιο καθηλωτική «εικονική» εμπειρία.

Team Fordzilla

Η Team Fordzilla παρουσιάστηκε στην gamescom 2019 με στόχο να σχηματίσει ομάδες οδηγών σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο, με κάθε μια να διαθέτει τον δικό της επικεφαλής αρχηγό. Εκτός από το να διαγωνίζεται σε περιφερειακά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα sim-racing, η Team Fordzilla φιλοξένησε επίσης το 2020 τον πρώτο δικό της διαγωνισμό: το Fordzilla Cup.

Project P1 Concept

Στην gamescom 2020 αποκαλύφθηκε η αρχική έκδοση του Team Fordzilla P1, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε μετά από συνεργασία ανάμεσα σε gamers και τους σχεδιαστές μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, η ομάδα αποκάλυψε ένα πραγματικό μοντέλο πλήρους κλίμακας μόλις μετά από τρεις μήνες.

Δηλώσεις

«Μπαίνουμε στον κόσμο του gaming από όλες τις πλευρές γιατί είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από αυτόν. Δεν διασφαλίζουμε μόνο ότι τα οχήματά μας πρωταγωνιστούν σε μεγάλα παιχνίδια, αλλά και ότι συνεχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, όντας πιστοί στο DNA της Fordzilla Team και προσφέροντας νέες εμπειρίες, όπως ο προσομοιωτής P1 και projects όπως το P1 Supervan».
Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla

«Με αυτό το project στοχεύουμε πλήρως στους gamers. Οι τεχνολογίες που έχουμε ενσωματώσει στο αυτοκίνητο μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε αυτό το concept σε μια απόλυτη συσκευή ψυχαγωγίας. Tο TFZ-P1 δεν μένει ποτέ ακίνητο και συνεχίζει να εκπλήσσει. Είμαι ενθουσιασμένος με το υπερ-φουτουριστικό Supervan Vision Concept».
Boris Ferko, design manager, Ford of Europe

«Τα τελευταία πενήντα χρόνια, το Supervan ήταν η πιο ακραία έκφραση του τι μπορεί να είναι ένα Transit van. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε, αντί να εξελίξουμε το επόμενο Supervan στο υπάρχον Transit, να δημιουργήσουμε το Transit Supervan του μέλλοντος. Θα είναι ένα συναρπαστικό project και ανυπομονώ να δω πώς η κοινότητα του gaming θα συμβάλει στη διαμόρφωσή του».
Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe

1Το αγωνιστικό P1 και το Supervan Vision Concept δεν διατίθενται προς πώληση             

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford Motor Hellas

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031