Sto Timoni

Γιατί αρέσει το υβριδικό σύστημα Nissan e-POWER;

Με περισσότερα από πέντε χρόνια στην αγορά, το υβριδικό σύστημα κίνησης e-POWER της Nissan χαράσσει το δικό του δρόμο προς το μέλλον της ευρύτερης ηλεκτροκίνησης. Οι οδηγοί που έχουν ήδη την εμπειρία του e-POWER, έχουν μια σειρά πλεονεκτήματα να απαριθμήσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούν 4 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου.

Ο Peter Lyon, ένας Αυστραλός δημοσιογράφος αυτοκινήτων με έδρα την Ιαπωνία, απολαμβάνει το e-POWER ως μια εμπειρία «χαμαιλέοντα».

“Είναι εν μέρει ηλεκτρικό και εν μέρει υβριδικό”, λέει ο Lyon. “Έχετε έναν ηλεκτροκινητήρα που οδηγεί το αυτοκίνητο και έχετε έναν βενζινοκινητήρα που επαναφορτίζει την μπαταρία.”

Ως απόδειξη της ικανότητας του e-POWER να υποστηρίζει μεγάλα και μικρά οχήματα, η Nissan επεκτείνει αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης σε διάφορες αγορές και σε μια σειρά από οχήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης προσθήκης στο ολοκαίνουργιο X-Trail. Αυτό έρχεται μετά από το λανσάρισμα του crossover Kicks e-POWER της Nissan στην Ιαπωνία και σε ορισμένες ασιατικές αγορές το 2020, αλλά και του Qashqai e-POWER που κυκλοφόρησε φέτος και στην Ελλάδα. Και με τα επικείμενα λανσαρίσματα του e-POWER σε Αυστραλία και Κίνα, η τεχνολογία αυτή δείχνει περαιτέρω την αυξανόμενη δυναμική της στην αγορά.

Οι απόψεις σχετικά με το e-POWER αφορούν τέσσερις κατηγορίες: ισχύς, ομαλότητα, ευκολία στη χρήση και οι δυνατότητές του ως λύση μετάβασης σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δείτε τι λένε οι οδηγοί για την καθεμία.

Τα αυτοκίνητα με e-POWER έχουν άμεση απόκριση

Το e-POWER καθιστά δυνατή την παροχή μιας ισχυρής οδηγικής εμπειρίας, με 100% ηλεκτρική ροπή, χωρίς να απαιτείται από τον κινητήρα να ανεβάζει στροφές για πλήρη επιτάχυνση. Το σύστημα κίνησης “επιτρέπει στους οδηγούς να ταξιδεύουν σε διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλοντα”, λέει ο Koichiro Okamoto, δημοσιογράφος αυτοκινήτων.

Από την εκκίνηση, το e-POWER είναι “πολύ ισχυρό”, προσθέτει η Tomoko Fujishima, δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων αυτοκινήτων. “Τα αυτοκίνητα χρειάζονται πολλή ενέργεια όταν ξεκινούν και ο κινητήρας πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί για να μπορέσει να προσφέρει ισχύ. Αλλά με έναν ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς μπορεί να γίνει διαθέσιμη από τη στιγμή που θα πατήσετε το γκάζι.”

Τα αυτοκίνητα με e-POWER προσφέρουν ομαλή και αθόρυβη κύλιση

Άλλο ένα όφελος του e-POWER : Επειδή η ενέργεια που τροφοδοτεί απευθείας τους τροχούς είναι αμιγώς ηλεκτρική, δεν υπάρχει η πολυπλοκότητα των εναλλαγών μεταξύ ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος όπως στα συμβατικά υβριδικά. Αυτό κάνει τα οχήματα e-POWER εξαιρετικά ομαλά.

Χάρη στην πλήρη ηλεκτρική ισχύ, τα οχήματα e-POWER είναι επίσης πολύ ήσυχα στην καμπίνα.

“Είναι αρκετά ήσυχο”, παρατηρεί ο Kenji Momota, δημοσιογράφος αυτοκινήτων και πρώην οδηγός αγώνων. “Ο κινητήρας λειτουργεί, αλλά είναι ήσυχο και ο ήχος ή η λειτουργία του κινητήρα δεν με ενοχλεί.”

Τα αυτοκίνητα με e-POWER συνδυάζουν τις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την ευκολία χρήσης ενός συμβατικού οχήματος

Οι οδηγοί παρατηρούν τον συνδυασμό των δυνατών σημείων του e-POWER. Με οδηγική εμπειρία παρόμοια με ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, αλλά με καλύτερη απόδοση καυσίμου από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης παρόμοιου μεγέθους και χωρίς ανάγκη επαναφόρτισης της μπαταρίας μέσω εξωτερικών πηγών, τα οχήματα e-POWER της Nissan προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων.

“Με ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πρέπει να σκεφτείτε τη φόρτιση της μπαταρίας”, λέει η Fujishima. “Αλλά στην περίπτωση του e-POWER, εφόσον το ανεφοδιάζετε με βενζίνη, ο κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, επομένως δεν χρειάζεται να σκέφτεστε τη φόρτιση.”

“Δεδομένου ότι ο κινητήρας παράγει ηλεκτρισμό, μπορείτε να οδηγείτε χωρίς να ανησυχείτε για το πόση ισχύς μπαταρίας απομένει”, παρατηρεί ο Okamoto, προσθέτοντας ότι το e-POWER “είναι πραγματικά ένα δυνατό σημείο της Nissan, καθώς η επιτάχυνση είναι γραμμική και ισχυρή.”

Τα αυτοκίνητα e-POWER είναι μια πύλη στο ηλεκτρικό μέλλον

Οι οδηγοί βλέπουν το e-POWER ως μια βιώσιμη λύση για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, καθιστώντας τα οχήματα Nissan που διαθέτουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, μια μοναδική πρόταση αγοράς.

Η Fujishima λέει ότι είναι “ένα καινοτόμο σύστημα που μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.”

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν αυτοί οι αγοραστές διστάζουν.

«Ακόμα κι αν δεν αγοράσετε κατευθείαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, νομίζω ότι θα διαπιστώσετε ότι η εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκίνητου είναι εφικτή με ένα όχημα e-POWER”, συνοψίζει ο Momota, προσθέτοντας ότι το e-POWER είναι ένας καλός τρόπος για να “ενθαρρύνει όσους έχουν διστακτικότητα σχετικά με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.”

Πηγή:  https://www.nissan.gr/range/E-Power.html

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930