Sto Timoni

Hyundai NPX1: Aπό το “αθώο” Hyundai Ioniq 5 στον δυναμικό κόσμο της μάρκας “N”

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε το «IONIQ 5 N NXP1», ένα πρωτότυπο μοντέλο εξοπλισμένο με πρωτότυπα σπορ εξαρτήματα N Performance, στο Tokyo Auto Salon του 2024 καθώς η μάρκα N σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το IONIQ 5 N εξοπλισμένο με N Performance Parts το 2024 και να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων σε όλα τα μοντέλα της μάρκας N

Η Hyundai Motor Company σχεδιάζει να βελτιώσει την εμπειρία κατοχής ηλεκτρικών (EV) οχημάτων υψηλών επιδόσεων με τα N Performance Parts, η οποία ξεκίνησε αρχικά το 2019 και συνεχίζει να αναπτύσσει εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων εξαιρετικής ποιότητας. Συνεχίζοντας από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), όπως τα Elantra N, i30 N και i20 N, η Hyundai N σχεδιάζει να προσφέρει εξειδικευμένα σπορ εξαρτήματα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα N, συμπεριλαμβανομένου του IONIQ 5 N.

• Το «NPX1» είναι το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο με αναβαθμισμένα σπορ εξαρτήματα N Performance που βασίζεται στο βραβευμένο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων IONIQ 5 N

• Το πρωτότυπο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με μια σειρά από βελτιώσεις N Performance Parts που θα είναι διαθέσιμα στο εγγύς μέλλον να αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων

Το πρωτότυπο μοντέλο «NPX1» αναδεικνύει μια σειρά βελτιώσεων ειδικά για μοντέλα N που θα είναι διαθέσιμες προς πώληση στο εγγύς μέλλον. Διαθέτει μπροστινό splitter από ανθρακονήματα, μαρσπιέ, πίσω διαχύτη, αεροτομή πίσω φτερού, τροχούς ελαφρού κράματος με ανθρακονήματα, τακάκια φρένων υψηλής απόδοσης και χαμηλωμένες αναρτήσεις. Το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου αναβαθμίζεται περαιτέρω με επενδύσεις Alcantara και αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.

Ξεκινώντας με το IONIQ 5 N, η Hyundai N θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων N Performance Parts σε όλα τα μοντέλα N.

«Το 2024, η Hyundai Motor Company θα κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός ως ηγέτης στην αγορά των εξαρτημάτων βελτίωσης κατάλληλων για τη νέα εποχή των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων υψηλών επιδόσεων, όπως αποδεικνύεται με το πρωτότυπο μοντέλο «NPX1», δήλωσε ο κ. Joon Park, Vice President του N Brand Management Group. «Δεν περιοριζόμαστε μόνο στα εξαρτήματα βελτιώσεων. Αναπτύσσουμε επίσης τη δυνατότητα προσαρμογής λογισμικού, όπως η βαθμονόμηση ήχου και η ρύθμιση της ανάρτησης του οχήματος μέσω Over-the-Air αναβαθμίσεων, που θα ανοίξουν μια εντελώς νέα κατηγορία εξατομίκευσης των ηλεκτρικών (EV) οχημάτων για ένα συναρπαστικό μέλλον στην κοινότητα των βελτιώσεων».

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe

Η Hyundai Motor Europe HQ ιδρύθηκε επίσημα το 2000 με την έδρα της στο Offenbach της Γερμανίας. Αποτελεί την περιφερειακή έδρα που είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 47 χώρες με παραπάνω από 2.280 σημεία πώλησης, λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 4,8% το 2022 (στοιχεία ACEA). Το 72% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι μοντέλα σχεδιασμένα, κατασκευασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, τα οποία εξυπηρετούνται από την εκτεταμένη ευρωπαϊκή υποδομή της εταιρείας. Διαθέτει δύο εργοστάσια που εξυπηρετούν κυρίως την Ευρώπη: στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία. Το 2021, η Hyundai Motor Company εδραίωσε τη θέση της ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το λανσάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού μεσαίου μεγέθους CUV IONIQ 5, που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) του Hyundai Motor Group. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2022, περισσότερο από το 16% των αυτοκινήτων Hyundai που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων (ZEV), συμπεριλαμβανομένου του IONIQ 5 και του πλήρως ηλεκτρικού Β SUV KONA Electric – καθιστώντας τη Hyundai έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές όσον αφορά το μερίδιο του στόλου καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία οδηγείται να γίνει πάροχος λύσεων Smart Mobility. Στο IONIQ 5, καθώς και στα επερχόμενα μοντέλα IONIQ 6 και IONIQ 7, η Hyundai συνδυάζει τις πελατοκεντρικές εμπειρίες του οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων – όπως η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, το ευρύχωρο εσωτερικό και η ισχύς που παρέχεται από την μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδίαση, τεχνολογία και υπηρεσίες για τη βελτίωση τις εμπειρίες του τρόπου ζωής εντός και εκτός του αυτοκινήτου. Τα πρωτότυπα οχήματα της Hyundai Prophecy και SEVEN δείχνουν ήδη τι στοχεύει να πετύχει η εταιρεία με τα επερχόμενα μοντέλα IONIQ. Περισσότερο από το 75% της γκάμα της Hyundai στην Ευρώπη είναι πλέον διαθέσιμη σε ηλεκτροκίνητη έκδοση. Η Hyundai προσφέρει το μοναδικό της πακέτο πενταετούς εγγύησης απεριόριστων χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031