Sto Timoni

H Nissan εξηλεκτρίζει την Umbria

Στήνει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και προσφέρει test drives του αμιγώς ηλεκτρικού Leaf η Nissan στο Terni της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Umbria Energy και την Acea Innovation, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της βιώσιμης κινητικότητας

Η Nissan και η Umbria Energy ανακοίνωσαν πρόσφατα μια συνεργασία για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας στον Δήμο του Terni της Ιταλίας, που περιλαμβάνει και την προσφορά στους δημότες μιας δωρεάν δοκιμαστικής διαδρομής 48 ωρών, με ένα στόλο οχημάτων αποτελούμενο από τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, στο εορταστικό πλαίσιο της συμπλήρωσης των 10 ετών από τότε που κυκλοφόρησε το δημοφιλές μοντέλο της Nissan.

H κράτηση ενός test drive από τους δημότες και τους κατοίκους του Τέρνι γίνεται κατεβάζοντας την εφαρμογή “Umbria Energy Eco Mobility” που αναπτύχθηκε από την Acea Innovation. Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να κάνει κράτηση του αυτοκινήτου, με απλό και άμεσο τρόπο, μέσω ενός συνδέσμου που θα λάβει στο email του, όπως επίσης και να πραγματοποιήσει την πρώτη δωρεάν επαναφόρτιση σε έναν από τους φορτιστές της Umbria Energy Eco.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της κατασκευής του πρώτου δικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, στο πλαίσιο του έργου “TER – Terni Electric Recharge” που προκηρύχτηκε από τον Δήμο του Τέρνι. Η όλη υποδομή αποτελείται από 47 φορτιστές δύο θέσεων για συνολικά 94 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης, που έχουν εγκατασταθεί σε 28 στρατηγικά σημεία της πόλης. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι τελευταίας γενιάς, προκειμένου να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το πλήρως ηλεκτρικό Nissan Leaf

Το Nissan LEAF αντιπροσωπεύει μια πολύ καλή λύση για τις καθημερινές ανάγκες προσωπικής κινητικότητας, καθώς η χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων από 51% πριν από την πανδημία έχει αυξηθεί σε 60%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την κινητικότητα του 2020.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το Nissan LEAF μπορεί προαιρετικά να εξοπολιστεί με το ProPILOT, το προηγμένο σύστημα που ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, προκειμένου να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία. Το LEAF μπορεί επίσης προαιρετικά να εξοπλιστεί με το ProPILOT Park, το σύστημα το οποίο παρκάρει αυτόματα.

Παράλληλα, με την εφαρμογή NissanConnect Services, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone, μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.

Ενώ, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε συμφέρουσες τιμές που ξεκινούν από τις 27.500 ευρώ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

Πηγή: Nissan/Ν.Ι.Θεοχαράκης

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031