Sto Timoni

7 νέα ηλεκτρικά Kia μέχρι το 2027

Πλήρως ηλεκτρικά (Battery Electric Vehicles – BEV) θα είναι το 1 στα 4 αυτοκίνητα που θα πουλάει η Kia Motors το 2029. Για να φτάσει σε αυτό το ποσοστό, η Kia θα ρίξει στην αγορά το CV – πρώτο της ηλεκτρικό νέας γενιάς μοντέλο, το 2021 και μέχρι το 2027 θα έχει λανσάρει συνολικά 7 BEV.

Αποκαλύπτοντας ένα σκίτσο από την γκάμα των επτά νέων, μηδενικών εκπομπών ρύπων μοντέλων της (BEV), η Kia ανακοίνωσε τα «ηλεκτρικά» σχέδιά της. Στο επίσημο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για «παγκόσμια επιχειρηματική στρατηγική» στον τομέα των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι λεπτομέρειες της οποίας ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kia, Ho Sung Song, κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης στο εργοστάσιο Hwasung στην Κορέα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song

Όπως φαίνεται, η Kia έχει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους, αφού θέλει να γίνει κορυφαία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και στο πλαίσιο αυτό θα λανσάρει μια μεγάλη γκάμα από εντελώς νέα BEV ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί – σε παγκόσμιο επίπεδο – με εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να εξασφαλίσει και από αυτήν την άποψη την υποστήριξη των πελατών της.

“Από το λανσάρισμα του πρώτου μας BEV μαζικής παραγωγής το 2011, το Kia Ray EV, η Kia έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 BEV παγκοσμίως”, δήλωσε ο CEO, Song. “Από τότε, έχουμε λανσάρει μια σειρά νέων BEV για τις παγκόσμιες αγορές και θα επιταχύνουμε στα επόμενα χρόνια με τη νέα μας στρατηγική στην ηλεκτροκίνηση. Έως το 2029 στόχος μας είναι τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεών μας”.

Ray EV: το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Kia προορίζεται για χρήση σε αστικά κέντρα και προσφέρει αυτονομία έως 139 χιλιόμετρα.

Θυμίζουμε ότι ήδη η Kia, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Plan S» που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020, θα έχει διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων στα 11, έως το 2025. Την ίδια περίοδο, στόχος της Kia είναι τα BEV να αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας σε προηγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Το πρώτο από τα νέας γενιάς ηλεκτρικά της μοντέλα, που προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία CV, θα παρουσιαστεί το 2021 – και εκτός των άλλων θα ενσωματώνει και το νέο σχεδιαστικό προφίλ της Kia. Θα είναι, δε, το πρώτο BEV της εταιρίας που θα προορίζεται για τις περισσότερες αγορές του κόσμου με τη φιλοδοξία να προσφέρει εφάμιλλα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης με τα άλλα μοντέλα της Kia, αλλά και υψηλή απόδοση στον τομέα της φόρτισης.

Στην υπάρχουσα ηλεκτρική γκάμα της Kia περιλαμβάνεται και το Soul EV

Plan S”: η ηλεκτρική λεωφόρος της Kia

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Kia Motors είχε παρουσιάσει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική του «Plan S», σκιαγραφώντας τα σχέδια της μάρκας για τις μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητές της, που εστιάζουν σε BEV και λύσεις κινητικότητας. Με την παρουσίαση της νέας γενιάς μοντέλων BEV η Kia επικεντρώνεται στην εξασφάλιση μιας παγκόσμιας ηγετικής θέσης και καινοτομίας σε τομείς όπως της παραγωγής, των πωλήσεων και των υπηρεσιών.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, η Kia σκοπεύει να προσφέρει ένα πακέτο υπηρεσιών μαζί με τα ηλεκτρικά της μοντέλα (επενδύοντας μεταξύ άλλων και στο ευρωπαϊκό δίκτυο ταχυφορτιστών IONITY) αλλά και να διαμορφώσει το σύνολο της γκάμας της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο διαφορετικές απαιτήσεις των αγοραστών (με μοντέλα κατάλληλα για αστικά κέντρα, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οδήγηση επιδόσεων):

«Η μάρκα διερευνά τη δημιουργία συνδρομητικών υπηρεσιών για να προσφέρει μια νέα επιλογή αγοράς για τους πελάτες, προγράμματα μίσθωσης και ενοικίασης μπαταριών EV, καθώς και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με μπαταρίες «δεύτερης ζωής.

Στην Κορέα, η Kia θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που οδηγούν άμεσα στην κατασκευή υποδομών φόρτισης. Αρχικά, η ενέργεια αυτή θα βασιστεί στο υπάρχον δίκτυο καταστημάτων, αντιπροσώπων και κέντρων εξυπηρέτησης με την Kia να στοχεύει στην παροχή περίπου 1.500 φορτιστών EV έως το 2030. Επιπλέον, έως το 2021 η Hyundai Motor Group θα εγκαταστήσει 120 εξαιρετικά γρήγορους ταχυφορτιστές σε αστικά κέντρα και 12 στους αυτοκινητόδρομους που συνδέουν οκτώ επαρχίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Παγκοσμίως, η Kia έχει δημιουργήσει περισσότερους από 2.400 φορτιστές EV στην Ευρώπη και περίπου 500 στη Βόρεια Αμερική, συνεργαζόμενη με τα δίκτυα διανομέων. Η Kia σκοπεύει να συνεχίσει να διευρύνει την υποδομή φόρτισης για την εξελισσόμενη αγορά των EV.»

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031