Sto Timoni

Τι σχέση έχει η Peugeot με τη Lego; LEGO® Technic™ Peugeot 9X8

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: Το νέο LEGO® Technic™ Peugeot 9X8 αποτίνει φόρο τιμής στο υβριδικό Hypercar πριν από το ντεμπούτο του στο Le Mans. Μετά την αποκάλυψη του καινοτόμου και επαναστατικού 9X8 hypercar πέρυσι, η Team Peugeot TotalEnergies αποδέχθηκε μια νέα πρόκληση μηχανικής, αναδημιουργώντας το επικό νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο σε μορφή LEGO® Technic™.

Σε ένα επίτευγμα μηχανικής αριστείας, οι ομάδες σχεδιασμού του LEGO Group και της Peugeot Sport δημιούργησαν μια ακριβή έκδοση σε κλίμακα 1:10 του πρωτοποριακού υπεραυτοκινήτου 9X8. Από την κομψή σιλουέτα μέχρι τις λάιμ λάμψεις στο χρώμα, αυτό το νέο μοντέλο της LEGO Technic ζωντανεύει την δελεαστική εικόνα του 9X8. Το 9X8 καταδεικνύει την πορεία εξηλεκτρισμού της PEUGEOT και ενσωματώνει την διάθεση της μάρκας για ανταγωνισμό υψηλών επιδόσεων.

Το πραγματικό ηλεκτρικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων του τετρακίνητου υπεραυτοκινήτου έχει αντιγραφεί σε ακριβή κλίμακα σε αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης τις μοναδικές πόρτες του hypercar, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χαμηλών εκπομπών ρύπων, την δυναμική ανάρτηση και το κομψό προφίλ. Οι φανταστικές λεπτομέρειες, όπως ο κινητήρας V6 και τα φωτεινά στοιχεία που λάμπουν στο σκοτάδι, αποτυπώνουν πραγματικά τη συγκίνηση των αγώνων.

Μιλώντας για το θαύμα των 1.775 κομματιών, ο Kasper René Hansen, Σχεδιαστής του Ομίλου LEGO είπε:

«Οι δύο μάρκες μας ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα προϊόν που γιορτάζει μια νέα υβριδική εποχή αγώνων και μηχανικής. Η αναδημιουργία των σχημάτων και των λεπτομερειών ενός τόσο κομψού αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας στοιχεία LEGO Technic δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα, αλλά ήταν τιμή μου να δουλέψω τόσο δημιουργικά με την Team Peugeot TotalEnergies σε αυτό και είμαι περήφανος που μαζί καταφέραμε να κατασκευάσουμε πραγματικά το hypercar σε μορφή LEGO Technic.»

Olivier Jansonnie, Τεχνικός Διευθυντής PEUGEOT Sport:

«Η τεχνική συνεργασία μας με τον Όμιλο LEGO ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, 5 μήνες πριν την αποκάλυψη του PEUGEOT 9X8. Χρειάστηκε ένας χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη του έργου από τις τεχνικές και σχεδιαστικές ομάδες, επιτρέποντάς μας να μεταφέρουμε απευθείας τις τεχνικές λεπτομέρειες του PEUGEOT 9X8 στο μοντέλο LEGO Technic. Ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο μάρκες να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Οι ομάδες PEUGEOT, Peugeot Sport και LEGO είχαν πολυάριθμες συναντήσεις σχετικά με την σχεδίαση της ανάρτησης και των υβριδικών συστημάτων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον Όμιλο LEGO για αυτό το έργο, είμαστε πολύ περήφανοι και εντυπωσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε.»

Αυτή η τελευταία προσθήκη στη σειρά LEGO Technic έχει ύψος πάνω από 13 cm, πλάτος 22 cm και μήκος 50 cm -όταν είναι πλήρως κατασκευασμένο- και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει μια συναρπαστική «φανταστική αγωνιστική» εμπειρία στους θαυμαστές και φίλους της LEGO.

Η έκδοση LEGO του αγωνιστικού αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA στην Πορτογαλία, πριν το πραγματικό αυτοκίνητο βγει στις πίστες προετοιμάζοντας την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στον αγώνα Le Mans 24 Hour στις 10-11 Ιουνίου .

Το σετ LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar είναι διαθέσιμο μέσω των LEGO Stores και του www.LEGO.com και μέσω του δικτύου αντιπροσωπειών της PEUGEOT από την 1η Μαΐου.

Πληροφορίες προϊόντος:

  • Ηλικία: 18+
  • Διαστάσεις: πάνω από 13 εκ. ύψος, 50 εκ. μήκος και 22 εκ. πλάτος
  • Όνομα προϊόντος: LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar
  • Τεμάχια: 1.775
  • Τιμή: 199,99 €

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031