Sto Timoni

Η Ford έχει τη λύση για τέλειο ήχο στο αυτοκίνητο

Οι ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση του ήχου για διαφορετικά είδη μουσικής στο αυτοκίνητο δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση, με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες να μην μπορούν να απολαύσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Για το λόγο αυτό, η Ford, σε συνεργασία με την καταξιωμένη στο χώρο εταιρεία B&O, παρουσιάζουν σήμερα τη λειτουργία BeosonicΤΜ, η οποία δίνει σε οδηγό και επιβάτες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ήχο ακριβώς όπως επιθυμούν με ένα μόλις άγγιγμα.

«Σας αρέσει να ακούτε κλασική μουσική, τις τελευταίες επιτυχίες ή το αγαπημένο σας podcast;  Ό,τι κι αν προτιμάτε, εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό την αγαπημένη σας επιλογή. Οι οδηγοί ανέκαθεν είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ήχο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά τώρα, με το Beosonic, αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται πιο διαισθητικές, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης και απόλαυσης του ταξιδιού» δήλωσε ο Jan Schroll, connectivity manager, Ford Ευρώπης.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία B&O Beosonic™ είναι σχεδιασμένη ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρίσκουν εύκολα την ισοστάθμιση ήχου (equaliser) που επιθυμούν, είτε ανάλογα με τη διάθεσή τους ή σε οποιαδήποτε ενδιάμεση παραλλαγή:

  • “Bright” – πιο ανάλαφρος και ευδιάκριτος ήχος, πιο μαλακά μπάσα
  • “Energetic” – επικέντρωση στο ρυθμό και τα μπάσα, μεγαλύτερο κοντράστ στα φωνητικά
  • “Relaxed” – λιγότερα πρίμα και μπάσα, ιδανική ρύθμιση για μουσική υπόκρουση
  • “Warm” – κάνει την ηχητική εμπειρία πιο αισθαντική και οικεία

Οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις (pre-sets) επιτρέπουν ταχύτερη πρόσβαση σε συγκεκριμένα mode ακρόασης. Το “Custom” επιστρέφει στην προηγούμενη ρύθμιση του χρήστη, ενώ το “Neutral” επαναφέρει τις ρυθμίσεις στον ήχο αναφοράς της B&O. Το διπλό πάτημα στη λευκή επισήμανση ενεργοποιεί το surround sound mode. Επίσης, οι τελευταίες ρυθμίσεις αποθηκεύονται όταν σβήνετε τον κινητήρα, ακόμα και αν η μπαταρία είναι αποσυνδεδεμένη.

  • Με την έλευση των υπηρεσιών streaming, των ακουστικών βιβλίων (audiobooks), του ψηφιακού ραδιοφώνου (digital radio) και των podcasts, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερες μουσικές και ψυχαγωγικές επιλογές.
  • Όμως, ενώ πάντα υπήρχε η δυνατότητα ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση του ήχου για διαφορετικά είδη μουσικής και πηγών, η διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή, κυρίως εν κινήσει.
  • Τώρα, η νέα λειτουργία Beosonic™ του ηχοσυστήματος B&O στα αυτοκίνητα της Ford επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ρυθμίζουν τον ήχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους με ένα άγγιγμα.
  • Οι χρήστες απλά επιλέγουν από τις ισοσταθμίσεις “Bright”, “Energetic”, “Relaxed” και “Warm” ή μία ρύθμιση που αποτελεί ένα συνδυασμό στοιχείων άνω του ενός. Επίσης, υπάρχουν πέντε προκαθορισμένες ρυθμίσεις: “Custom”, “Lounge”, “Neutral”, “Party” και “Podcast”.

Ο απόλυτος ηχητικός έλεγχος

Για να ρυθμίσουν, δοκιμάσουν και τελειοποιήσουν τον ισοσταθμιστή Beosonic™, οι μηχανικοί ακουστικής της HARMAN χρησιμοποίησαν μία ετερόκλητη playlist 25 τραγουδιών, προκειμένου να αξιολογήσουν και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά για τα τέσσερα sound moods. Η διαδικασία ρύθμισης (tuning) εμπεριείχε την ακρόαση αυτών των 25 τραγουδιών σε στατικές και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, χρησιμοποιώντας τα έμπειρα αυτιά των μηχανικών ακουστικής και προηγμένα όργανα μέτρησης και μικρόφωνα.

«Η Ford και η B&O μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ηχητική και σχεδιαστική αριστεία. Είμαστε πολύ περήφανοι που η εμπειρία με ένα άγγιγμα B&O Beosonic βρίσκει τώρα εφαρμογή σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου για πρώτη φορά στη Ford με μία διαισθητική διεπαφή, που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση για συναρπαστικές ηχητικές εμπειρίες» δήλωσε ο Greg Sikora, director, Acoustic Systems Engineering, HARMAN.

Τα B&O Sound Systems που διατίθενται για την οικογένεια οχημάτων Ford είναι μοναδικά σχεδιασμένα και ρυθμισμένα για κάθε μοντέλο. Το Beosonic™ είναι προ-εγκατεστημένο σε επιλεγμένες εκδόσεις των EcoSport, Fiesta, Focus, Kuga και Puma με ηχοσυστήματα B&O*. Οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία online εδώ.

# # #

* Το BeosonicTM είναι ένα εργοστασιακό χαρακτηριστικό και δεν μπορεί να προστεθεί σε οχήματα με Ηχοσυστήματα B&O που ήδη κυκλοφορούν στο δρόμο. Το BeosonicTM είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Bang & Olufsen a/s και εφαρμόζεται, καταχωρείται και χρησιμοποιείται υπό πολλαπλές δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο από τον κάτοχο.

Πηγή: Ford Motor Hellas

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031