Sto Timoni

Ford Explorer Plug-In Hybrid: ηλεκτρικός συνδυασμός δύο διαφορετικών κόσμων

Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα γενιάς EcoBoost με έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Η ηλεκτρική αυτονομία του SUV της Ford φτάνει έως τα 48 km (NEDC)

Το νέο και Ford Explorer Plug-In Hybrid είναι ένα SUV που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων. Με την ηλεκτροκίνηση, από τη μια μεριά, να εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία με μηδενικές εκπομπές σε αστικό περιβάλλον, το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid είναι σε θέση την ίδια στιγμή να προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις αλλά και την απαραίτητη ελευθερία κίνησης (αυτονομία) που του εξασφαλίζει ο ισχυρός κινητήρας εσωτερικής καύσης με τον οποίο εξοπλίζεται.

Ο βενζινοκινητήρας του Ford Explorer Plug-In Hybrid

Πιο συγκεκριμένα, το Explorer Plug-In Hybrid «παντρεύει» τον προηγμένο 3λιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία γεννήτρια και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh που φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια από εξωτερική πηγή αλλά και εν κινήσει, μέσω συστήματος αναγεννητικής πέδησης, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Τα επιτεύγματα αυτά καθιστούν το νέο Explorer Plug-In Hybrid ως το ισχυρότερο υβριδικό όχημα της Ford.

To υβριδικό σύστημα παράλληλης λειτουργίας

Η παράλληλη υβριδική διάταξη του υβριδικού συστήματος του νέου Ford Explorer επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, με στόχο τις κορυφαίες επιδόσεις: για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα το νέο Ford Explorer χρειάζεται μόλις 6,0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Η ηλεκτρική ¨”υποβοήθηση” του Ford Explorer: τα προγράμματα λειτουργίας

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το επιβλητικό SUV της Ford μπορεί να κινείται με την αρωγή του ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν κάθε φορά την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας. Αυτό επτιχυγχάνεται με τη βοήθεια των προγραμμάτων EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Ενώ έχοντας στόχο τη βέλτιστη απόδοση, όταν η μπαταρία φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης, το σύστημα επιστρέφει αυτόματα στο EV Auto, συμπληρώνοντας έτσι την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από το ηλεκτρικό μοτέρ με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι αναλυτικά τα εξής:

  • EV Auto: Εναλλάσσει υβριδική και αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση για μεγαλύτερη οικονομία.
  • EV Now: Επιτρέπει αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση εφόσον επαρκεί η φόρτιση της μπαταρίας.
  • EV Later: Διατηρεί σταθερή τη φόρτιση της μπαταρίας για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα.
  • EV Charge: Χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Φόρτιση με Ford Connected Wallbox

Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε εξωτερική ηλεκτρική παροχή των 230-volt απαιτούνται λιγότερο από 5 ώρες και 50 λεπτά, ενώ σε προαιρετικό, επιτοίχιο φορτιστή (Ford Connected Wallbox) ή σε συμβατό δημόσιο σταθμό φόρτισης του δικτύου FordPass, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 ώρες και 20 λεπτά.[1]

Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 48 km NEDC (42 km WLTP) με κατανάλωση καυσίμου από 2,9 l/100 km NEDC (από 3,1 l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 66 g/km NEDC (71 g/km WLTP).[2]

Διαμορφώστε το δικό σας Ford Explorer εδώ: https://bit.ly/3omN7jk

1 Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλουν. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης.

2  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Τα οχήματα με έγκριση τύπου Light Duty Vehicle με βάση το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) θα έχουν στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας  και εκπομπών CO2 για τους κύκλους New European Drive Cycle (NEDC) και WLTP. Το WLTP θα αντικαταστήσει πλήρως το NEDC το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2020. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών. Στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησης του NEDC, γίνεται αναγωγή των τιμών κατανάλωσης & εκπομπών CO2 στο WLTP. Θα υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες τιμές, καθώς ορισμένα στοιχεία των δοκιμών έχουν αλλάξει, επομένως το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

 

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξυπηρετεί τεχνικά όλη τη γκάμα αυτοκινήτων, φορτηγών, SUV & ηλεκτρικών οχημάτων Ford και πολυτελών οχημάτων Lincoln, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company και επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, λύσεων μετακίνησης συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων οχημάτων και συνδεδεμένων υπηρεσιών. Η Ford απασχολεί περίπου 188.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ford, τα προϊόντα της και τη Ford Motor Credit Company, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο corporate.ford.com.

Σχετικά με τη Ford Ευρώπης

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 45.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 59.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 19 εγκαταστάσεις παραγωγής (12 πλήρους κυριότητας και επτά μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930