Sto Timoni

1300 κυβικά & έως 240 ίπποι για τα υβριδικά Jeep

Plug in hybrid Jeep 4xe – ραντεβού τον Σεπτέμβριο: Λεπτομέρειες για τα πρώτα της plug in υβριδικά μοντέλα Renegade 4xe & Compass 4xe δίνει στη δημοσιότητα η Jeep, καθώς οδεύουμε προς την έναρξη των πωλήσεών τους στην ελληνική αγορά.

Τα πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep® βρίσκονται προ των πυλών, με την εταιρία να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μοντέλα. Ο λόγος για τα νέα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe, που επιχειρούν να συνδυάσουν το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, με το σλόγκαν της φημισμένης για τις off road δυνατότητες των μοντέλων της μάρκας: “Go Anywhere, Do Anything”. Λανσάρονται λοιπόν όχι μόνο ως ικανά τετρακίνητα, αλλά και ως ιδανικά οχήματα και για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, αφού το Plug-in Hybrid σύστημα τους θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση (δηλαδή με μηδενικούς ρύπους) για 50 χιλιόμετρα.

Πράσινη ισχύς

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe δεν θα κάνουν λοιπόν συμβιβασμούς, σύμφωνα με την Jeep, όσον τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή απόδοση (έως 240 ίπποι), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία. Την ίδια στιγμή θα προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (<50gr/km) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, απαιτώντας στον μικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP μόλις 2,1lt/100km.

Και τα δύο μοντέλα θα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kWh. Η μπαταρία θα φορτίζεται, είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω απλής οικιακής πρίζας, είτε – ακόμα καλύτερα – μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

 

Ο Turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυασμένη ισχύς θα είναι 190 ίπποι στις εκδόσεις Limited και 240 ίπποι στις εκδόσεις Trailhawk και S. Η ροπή του κινητήρα βενζίνης θα φτάνει τα 270 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει επιπλέον 250 Nm. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων, θα εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να απαιτεί μόλις 7,5’’. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 200km/h, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130km/h.

Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας:

  1. “Electric”: Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους, ιδανική για χρήση στα κέντρα των πόλεων.
  2. “Hybrid”: Συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή.
  3. “E-Save”: Εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Επιπλέον, η επιλογή “Sport” θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει μια ακόμα πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Τέλος η λειτουργία E-Coaching θα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης του οδηγού ώστε να προτείνει και να εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

Δυνατότητες επιλογών

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, θα προσφέρουν μια πλήρη γκάμα εκδόσεων, καθώς και μια ευρεία λίστα επιλογών χρωμάτων και λύσεων εξατομίκευσης. Κοινό χαρακτηριστικό θα αποτελεί ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα συστήματα πολυμέσων και βέβαια τη συνδεσιμότητα. Επιπλέον μέσω του νέου πακέτου υπηρεσιών Uconnect™ ο οδηγός θα απολαμβάνει μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, όπως το  My eCharge που θα βοηθά στη διαδικασία χρήσης και πληρωμής της φόρτισης σε δημόσιο δίκτυο. Η λίστα ADAS θα είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων, ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας, επόπτευση τυφλής γωνίας, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ενεργό Cruise Control.

Επιπλέον, μέσω του συστήματος Connected Wallbox, ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τον τρόπο και χρόνο φόρτισης του οχήματος του από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με λιανική τιμή προ φόρων χαμηλότερη από 40.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων <50gr/km, τα δύο πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep θα διαθέτουν το πλεονέκτημα της απαλλαγής του χρήστη εταιρικού αυτοκινήτου από την καταβολή του σχετικού φόρου.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031