Sto Timoni

Από 11.990 ευρώ το νέο “light” υβριδικό Fiat Panda

To νέο υβριδικό – για την ακρίβεια: mild hybrid – Fiat Panda, εφοδιασμένο με την υβριδική τεχνολογία της Fiat που αποδίδει 70 ίππους (συνολική ισχύς του βενζινοκινητήρα και του μικρού ηλεκτροκινητήρα που παίζει βοηθητικό ρόλο), προσφέρει, πέραν της προσιτής τιμής, το πλεονέκτημα των χαμηλών εκπομπών ρύπων που το απαλλάσσουν από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

H νέα υβριδική έκδοση έρχεται να ολοκληρώσει τη γκάμα του Fiat Panda που ως γνωστόν προσφέρεται σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, αλλά και εκδόσεις φυσικού αερίου (CNG). Με τις τιμές των Fiat Panda Hybrid και Panda CNG (φυσικό αέριο) να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (11.900 ευρώ*), η Fiat δίνει δύο ενδιαφέρουσες εναλλακτικές για προσιτή μετακίνηση με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Fiat Panda Hybrid

Το νέο Fiat Panda Hybrid ξεκινά την πορεία του και στην Ελληνική αγορά προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της mild hybrid τεχνολογίας σε ένα προσιτό, μοντέρνο και πρακτικό αυτοκίνητο πόλης.

 

Στην καρδιά του μοντέλου βρίσκεται το νέο υβριδικό σύστημα της Fiat, το οποίο συνδυάζει το νέο ατμοσφαιρικό HyFly βενζινοκινητήρα των 1.000 κ.εκ. με τον ηλεκτροκινητήρα BSG (Belt integrated Starter Generator) που παίζει ταυτοχρόνως το ρόλο της μίζας και της γεννήτριας, να προσφέρει συνολική απόδοση 70 ίππων.

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου υψηλής απόδοσης και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας, σύμφωνα με τη Fiat, την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%. Το Fiat Panda Hybrid κατατάσσεται ως υβριδικό από το υπουργείο μεταφορών, υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D Final, εκπέμπει μόλις 90 g/km CO2 και απαλλάσσεσαι από τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος κίνησης του Panda Hybrid μπορούν να καταγραφούν περίπου ως εξής:

  • Άυξηση της ροπής λόγω της υποβοήθησης από τον ηλεκτροκινητήρα στις χαμηλές στροφές.
  • Λειτουργία ανάκτησης ενέργειας που αυξάνει τη συνολική απόδοση του συστήματος
  • Βέλτιστη λειτουργία του συστήματος Stop & Start με άμεση εκκίνηση του κινητήρα.
  • Εκμετάλλευση έξυπνων λειτουργιών (e-coasting, e-braking και e-sailing) για μέγιστη οικονομία και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Ο εξοπλισμός

Όλες οι εκδόσεις του Fiat Panda Hybrid προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό τους με το πακέτο Cross, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους προφυλακτήρες με το off-road look.

Παράλληλα στην ειδική έκδοση Launch Edition, αφού οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από “SEAQUAL® YARN”, ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά.

Το νέο Fiat Panda Hybrid είναι άμεσα διαθέσιμο στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Fiat, ενώ όπως και όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

*Αρχική τιμή Fiat Panda Easy Cross 12.650€ (11.990€ με έκπτωση 660€ ευρώ), αρχική τιμή Panda CNG 13.250€ (11.990€ με έκπτωση 1.260€)

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031