Sto Timoni

Ο 87-χρονος που αγόρασε ηλεκτρικό αυτοκίνητο με «καυτές» επιδόσεις

Μετά από μία ολόκληρη ζωή στο τιμόνι βενζινοκίνητων μοντέλων, ο 87-χρονος Pedro García αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις το μέλλον και τολμώντας να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση επέλεξε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο: το μηδενικών ρύπων SUV Ford Mustang Mach-E.

Ο Pedro υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών αυτοκινήτων Ford όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας αναπτύξει στενή σχέση με την ομάδα του τοπικού Εμπόρου της Denia, Auto Christian, στο Alicante της Ισπανίας. Αυτοί φρόντισαν να είναι ένας από τους πρώτους που θα έβλεπαν μία Mustang Mach-E, και όταν ο ίδιος γοητεύτηκε από το στυλ της, φρόντισαν να είναι από τους πρώτους αγοραστές του μοντέλου. Από τότε, η ομάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Pedro βοηθώντας τον να μάθει και να προσαρμοστεί στο νέο του αυτοκίνητο. Όχι ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια.

Μπορεί κάποιοι να πίστευαν ότι η μετάβαση σε ένα υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν δύσκολη για την ηλικία του, όμως ο Miguel Estrela, πωλητής της Auto Christian, επισημαίνει πόσο καλά ο Pedro έμαθε να διαχειρίζεται στην Mach-E. Γνωρίζει νεώτερους σε ηλικία οδηγούς οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκουν την ιδέα της αλλαγής στην ηλεκτροκίνηση τρομακτική αλλά, όπως σύμφωνα με τις δηλώσεις του Pedro, παρά το ότι μία ολόκληρη ζωή είχε συνηθίσει να οδηγεί βενζινοκίνητα μοντέλα, η αλλαγή ήταν ευκολότερη από όσο μπορούσε κάποιος φανταστεί.

Η φόρτιση, ειδικότερα, ήταν κάτι στο οποίο ο Pedro συνήθισε γρήγορα. Με ένα wall box εγκατεστημένο στο σπίτι του, απλά το φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ξυπνά με ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο. Η αθόρυβη λειτουργία και η ευκολία χρήσης που χαρακτηρίζει την  Ford Mustang Mach-E – κυρίως κατά την οδήγηση με ένα πεντάλ – του επιτρέπουν να ταξιδεύει σε μέρη όπου δεν είχε καταφέρει να πάει μέσα σε πενήντα χρόνια, απλά και μόνο επειδή μπορεί. Και το καλύτερο απ’ όλα σύμφωνα με τον Pedro; Δεν χρειάζεται πλέον να σταματά σε πρατήρια ανεφοδιασμού, ούτε να κάνει στάση για επαναφόρτιση χάρη στην αυτονομία της Ford Mustang Mach-E. 1

Οι άνθρωποι μπορεί να φοβούνται την αλλαγή, αλλά ο Pedro αποδεικνύει ότι ακόμα και στην ηλικία του, η προσαρμογή στο μέλλον μπορεί να είναι ευκολότερη, και πιο απολαυστική από το προσδοκώμενο.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις ενάντια στο μέλλον. Πρέπει να πηγαίνεις μπροστά από το μέλλον. Αυτό το αυτοκίνητο είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος.»

Pedro García, Ιδιοκτήτης Mustang Mach-E

 

«Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πας σε σταθμό ανεφοδιασμού. Μου εγκατέστησαν ένα wall box, και το φορτίζω εκεί και τελειώνει η ιστορία.»

Pedro García, Ιδιοκτήτης Mustang Mach-E

Σημεώσεις

1 Η Ford Mustang Mach-E προσφέρει επίσημη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 610 km (WLTP) με πίσω κίνηση (RWD), με έκδοση μπαταρίας extended-range.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Πηγή: Ford

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031