Sto Timoni

Ford Mustang Mach-E: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα σε πάει οπωσδήποτε παραλία

Η νέα Ford Mustang MachE μπορεί να φτάσει από οποιαδήποτε πρωτεύουσα της Ευρώπης σε μία παραλιακή πόλη με μία φόρτιση. Από τη Βέρνη μέχρι τη Γένοβα, από τη Μαδρίτη μέχρι τη Μαρμπέγια και από τη Βουδαπέστη μέχρι την Τεργέστη, η Ford Mustang Mach-E μπορεί να φτάσει στην παραλία, χωρίς στάση για επαναφόρτιση της μπαταρίας

Περισσότεροι ταξιδιώτες από ποτέ αποφάσισαν φέτος το καλοκαίρι να εξερευνήσουν την Ευρώπη με ένα ηλεκτρικό όχημα, με τις πωλήσεις τους να έχουν αυξηθεί πάνω από 50% μέχρι τα μέσα Αυγούστου συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αν μη τι άλλο, για τους νέους ιδιοκτήτες της Ford Mustang Mach-E, το άγχος της αυτονομίας δεν υπονομεύει τον ενθουσιασμό του ταξιδιού.

Έτσι, από τη Βέρνη της Ελβετίας μέχρι τη Γένοβα, το ιστορικό λιμάνι της Ιταλίας, ή από τη Μαδρίτη μέχρι τις μαγευτικές παραλίες της Μαρμπέγια στην Ισπανία, οι ιδιοκτήτες της αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E μπορούν να ολοκληρώνουν αυτές και πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές1 διαδρομές από την πρωτεύουσα μέχρι ένα παραλιακό θέρετρο, μόλις με μία φόρτιση2.

Ακόμα και από μία πρωτεύουσα όπως η Πράγα στην Τσεχία που περιβάλλεται από ξηρά, η  Mustang Mach-E μπορεί να μεταφέρει μία οικογένεια χωρίς στάση για φόρτιση μέχρι την Szczecin Beach, περίπου 500 km βόρεια της Πολωνίας. Και με την εκτιμώμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της να φτάνει τα 610 km3, η φόρτιση μπορεί να… φτάσει και να περισσέψει.

Για τους ιδιοκτήτες της Ford Mustang Mach-E δεν υφίσταται το άγχος αυτονομίας

Το ταξίδι από τις πρωτεύουσες της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας ή της Ελβετίας, είναι αρκετά μακρινό. Ωστόσο, το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης FordPass Charging Network προσφέρει συμβατούς σταθμούς φόρτισης σε προσβάσιμα παραθαλάσσια θέρετρα από τις πρωτεύουσες αυτών των χωρών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E να γεμίζουν τις μπαταρίες τους διασφαλίζοντας ότι έχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την επιστροφή στο σπίτι.

«Μετά από ένα τόσο δύσκολο 2020 πολλοί από εμάς θα ενθουσιαστούν με την προοπτική να εξερευνήσουν την Ευρώπη και η Mustang Mach-E είναι το τέλειο αυτοκίνητο για το σκοπό αυτό» δήλωσε ο Roelant de Waard, general manager, Passenger Vehicles, Ford Ευρώπης. «Η εντυπωσιακή αυτονομία βοηθά να συνεχιστεί η μακρά παράδοση της Mustang στα road trips με απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και το πρόσθετο όφελος των μηδενικών  ρύπων.»

Ευκολίες και χαμηλό κόστος κίνησης

Πέρα από την οδήγηση μηδενικών ρύπων, οι ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν όχι μόνο από το χαμηλό λειτουργικό κόστος έναντι εκείνου που προσφέρουν σήμερα τα οχήματα με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ, αλλά και από τον αθόρυβο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, που με τη σειρά του μειώνει περαιτέρω το στρες.

Ανεξάρτητα από τον προορισμό που έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες όσο ακόμα κρατά το καλοκαίρι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το EV Trip Planner στο FordPass app4 για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή υπολογίζει τη διαδρομή και, με βάση το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας της Mustang Mach-E, προγραμματίζει τις όποιες στάσεις φόρτισης χρειαστούν. Το Intelligent Range προβλέπει επίσης με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης, τις καιρικές προβλέψεις και τα δεδομένα πληθοπορισμού από άλλα οχήματα Mustang Mach-E.

Όμως, η Mustang Mach-E είναι ιδανικός σύντροφος στις καλοκαιρινές αποδράσεις για πολλούς ακόμα λόγους. Ο αδιάβροχος χώρος αποσκευών κάτω από το καπό (frunk) επιτρέπει τη μεταφορά βρεγμένων πετσετών ή μαγιό με κολλημένη άμμο, ενώ μοντέλα με προαιρετική, πλήρους μήκους πανοραμική οροφή περιλαμβάνουν μία ειδική κρυστάλλινη επίστρωση που βοηθά το εσωτερικό να παραμείνει πιο δροσερό. Ένα πρόσθετο εσωτερικό στρώμα ανάμεσα στα κρύσταλλα, βοηθά επίσης στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η επόμενη γενιά του συστήματος infotainment SYNC5 παρέχει επίσης τη δυνατότητα διαχωρισμού της οθόνης αφής των 15,5” μεταξύ λειτουργίας πλοήγησης και επιλογής μουσικής – με Power Up over-the-air ενημερώσεις να προσθέτουν χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά. Έτσι τα πάντα είναι έτοιμα για ένα θαυμάσιο οδοιπορικό.

Οι πρώτες Ford Mustang Mach-E έφτασαν στην Ευρώπη τον Ιούνιο κατακτώντας την κορυφή των πωλήσεων στη Νορβηγία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ford.

Παρατηρήσεις

1 Με βάση τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα δεδομένα από τις 20 κύριες ευρωπαϊκές αγορές της Ford: Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία. Περιλαμβάνεται και η Τουρκία.

2 Με βάση μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία                                                                                                        

3 Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

4 Για έλεγχο λειτουργιών από απόσταση, απαιτούνται FordPass Connect (προαιρετικό σε ορισμένα οχήματα), FordPass smartphone app και δωρεάν συνδεδεμένες υπηρεσίες (βλέπε όρους του FordPass για λεπτομέρειες). Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες και λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα συμβατού δικτύου. Η τεχνολογική εξέλιξη, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι ικανότητες του οχήματος μπορεί να περιορίσουν τη λειτουργικότητα και να εμποδίσουν τη λειτουργία συνδεδεμένων χαρακτηριστικών. Στις συνδεδεμένες υπηρεσίες δεν περιλαμβάνεται το Wi-Fi hotspot

5 Μην οδηγείτε αφηρημένοι και αποφύγετε τη χρήση συσκευών χειρός ενώ οδηγείτε. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές, όπου είναι δυνατόν.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031