Sto Timoni

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Nissan Leaf & e-NV200 στη Λάρισα

Η Nissan δίνει το παρών στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) στην πόλη τη Λάρισας. «Παρατάσσοντας» τα δημοφιλή και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Leaf και e-NV200 Evalia, η Nissan δίνει την ευκαιρία στους δημότες της Λάρισας να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.

Σκοπός των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Λάρισας, είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» ενώ το σύνθημά της «Μετακινήσου υπεύθυνα!» παροτρύνει τους πολίτες να εξετάσουν τον τρόπο που πραγματοποιούν τις καθημερινές τους μετακινήσεις/μεταφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ πέρυσι απέσπασε μάλιστα το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ως αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις. Εξάλλου είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια της Θεσσαλίας έχει εντάξει στον στόλο των οχημάτων της ένα Nissan LEAF, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob.

Το Nissan Leaf, με την μπαταρία των 62 kWh προσφέρει τυποποιημένη αυτονομία 528 χλμ. σε αστικό κύκλο οδήγησης, με βάση τα πρότυπα WLTP. Επιπλέον, το μηδενικών ρύπων μοντέλο διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα Nissan ProPILOT και ProPILOT Park και το e-Pedal, έχει δε κερδίσει πολλά βραβεία για την τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Πρόσφατα, το Nissan Leaf απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν Nissan e-NV200 συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του «συμβατικού» βαν Nissan NV200 με αυτά του Leaf, προσφέροντας στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ένα ελαφρύ φορτηγό μηδενικών εκπομπών ρύπων, που χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργικότητα.

Στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους “αποτύπωμα”, το συγκεκριμένο βαν αποτελεί βασικό πυλώνα για τη Nissan, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης της μάρκας για την μείωση των εκπομπών ρύπων και της ηχητικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, από μεταφορές προϊόντων αλλά και προσώπων.

Το αναβαθμισμένο Nissan e-NV200 επιτρέπει στους οδηγούς του να διανύσουν έως και 301 χλμ. (στον αστικό κύκλο WLTP), με μία μόνο φόρτιση. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της ακτίνας οδήγησης άνω του 60%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Nissan e-NV200 διαθέτει επίσης και τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC.

Ενώ για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μεταφέρουν το προσωπικό τους το e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς χάρη στα «έξυπνα» σπονδυλωτά καθίσματα, προσφέρει άφθονο χώρο για αποσκευές ή εργαλεία.

Η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.), με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031