Sto Timoni

Ford Transit & Tourneo “Covid-19 – free” με ειδικά διαχωριστικά της Ford

Τον όρο προστατευτικές ασπίδες χρησιμοποιεί η Ford για τα ειδικά αντί – Covid-19 διαχωριστικά που ετοίμασε και λανσάρει ως αξεσουάρ των Transit και Tourneo δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες για όσους βρεθούν στην καμπίνα των μοντέλων αυτών.

Η Ford παρουσίασε, λοιπόν, μία νέα σειρά προστατευτικών ασπίδων που τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα σε μία ευρεία γκάμα επαγγελματικών οχημάτων. Οι ασπίδες αυτές έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να συνάδουν με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξασφαλίζοντας έτσι κάποια ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

Σχεδιασμένες για χρήση σε σχολικά λεωφορεία, οχήματα πρώτων βοηθειών, δημόσια μέσα μεταφοράς και ταξί, οι συγκεκριμένες ασπίδες θα συμπεριληφθούν τόσο στον ήδη υπάρχοντα προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE), όσο και στα πρωτόκολλα υγιεινής των χειριστών των εν λόγω οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάταξη των συγκεκριμένων ασπίδων μέσα στο όχημα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

Οι αδιαπέραστες ασπίδες κατασκευάζονται από διαφανές πλαστικό υλικό PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) και φέρουν ενσωματωμένους ιμάντες για απλή εγκατάσταση, ενώ μπορούν να απολυμαίνονται εύκολα και γρήγορα από τους ίδιους τους χειριστές των οχημάτων.

Οι ασπίδες συνοδεύονται από αφαιρούμενες βεντούζες και κλιπ ώστε να στερεώνονται διακριτικά στα παράθυρα και στα υπόλοιπα σημεία ασφάλισης της καμπίνας. Οι πελάτες μπορούν γρήγορα και εύκολα να τοποθετούν, να ρυθμίζουν και να προσαρμόζουν τις ασπίδες χωρίς μετατροπές στο εσωτερικό, ενώ όταν δεν χρησιμοποιούνται αποθηκεύονται έξυπνα με ελάχιστες απαιτήσεις χώρου.

Αφού τοποθετηθούν, οι ασπίδες δεν περιορίζουν την άνεση των επιβατών, την ευρυχωρία  του εσωτερικού ή τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης και εξαερισμού. Το διαφανές PVC επιτρέπει επίσης στον οδηγό να έχει πλήρη ορατότητα μέσα από το παρμπρίζ, τα πλαϊνά παράθυρα και τους καθρέπτες, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ακούνε και να βλέπουν ο ένας τον άλλον, κανονικά.

Οι ασπίδες τοποθετούνται σε διάφορες διατάξεις, ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω τμήμα της καμπίνας και ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί κάθισμα, ανάλογα με τις ανάγκες, διαμορφώνοντας την ιδανική διάταξη για τις απαιτήσεις των χρηστών.

Καθώς οι ασπίδες θα ενταχθούν στην επίσημη γκάμα αξεσουάρ της Ford, οι πελάτες θα μπορούν σύντομα να τις παραγγέλνουν μέσω του δικτύου εμπόρων της εταιρείας, καθώς και μέσω του Ford Online Shop, σε επιλεγμένες αγορές. Οι συγκεκριμένες προστατευτικές ασπίδες έχουν ήδη περάσει με επιτυχία τις αυστηρές δοκιμές ασφάλειας, ποιότητας και αντοχής της Ford.

Αρχικά οι ασπίδες προστασίας θα διατίθενται για τα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα Transit, Transit Custom και Tourneo Custom, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστούν και εκείνες για τα Transit / Tourneo Connect και Transit / Tourneo Courier.

Επιπλέον, η Ford διερευνά προηγμένες λύσεις για το διαχωρισμό του εσωτερικού της καμπίνας, που θα μπορούσαν στα μελλοντικά της οχήματα να βελτιώσουν και άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας. Η εταιρεία πρόσφατα κατοχύρωσε με πατέντα ένα σύστημα που μπορεί να ενεργοποιεί αυτοματοποιημένα, παραμορφούμενα τοιχώματα μέσα στην καμπίνα, ώστε να ελέγχεται η θερμοκρασία σε συγκεκριμένες περιοχές.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031