Sto Timoni

Νέο Opel Corsa Ultimate: Κορυφαίος & high tech εξοπλισμός

Το δημοφιλέστερο σουπερμίνι της Γερμανίας κυκλοφορεί τώρα στην πλούσια έκδοση Ultimate, με στάνταρ premium χαρακτηριστικά, όπως το ευφυές σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix. Το Corsa Ultimate, με τιμή εκκίνησης 23.870€ (τιμές λιανικής στη Γερμανία), είναι το κορυφαίο – ή αν θέλετε το «απόλυτο» – από την άποψη του εξοπλισμού μοντέλο της οικογένειας. Παράλληλα, για τους λάτρεις του σπορ στυλ, η Opel κάνει τώρα το Corsa GS Line ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το νέο Opel Corsa Ultimate είναι το μοναδικό Corsa που προσφέρει – χωρίς επιπλέον χρέωση – το Multimedia Navi Pro, που διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10” και φωνητικό έλεγχο για τις λειτουργίες ηχοσυστήματος, τηλεφώνου και πλοήγησης, ενώ είναι και συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Σε συνδυασμό, τώρα, με τις στάνταρ υπηρεσίες OpelConnect Services, η καθοδήγηση διαδρομής είναι ακόμα πιο άμεση και φιλική προς το χρήστη. Σημειώστε ότι με το LIVE Navigation1, κυκλοφοριακά συμβάντα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο οδηγός να αποφεύγει δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς κινείται.

Επιπλέον, το OpelConnect παρέχει δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κέντρα οδικής βοήθειας και ενεργοποίησης κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιώντας το κόκκινο κουμπί, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε βοήθεια μέσα σε δευτερόλεπτα. Εάν ενεργοποιηθούν οι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας ή οι αερόσακοι, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα μία κλήση έκτακτης ανάγκης.

Το πλήρως ηλεκτρικό Corsa-e υπόσχεται ακόμα πιο ξεκούραστα ταξίδια και με άλλες ειδικές υπηρεσίες και λύσεις, με δυνατότητα πρόσβασης μέσω smartphone με OpelConnect και με τις εφαρμογές myOpel και Free2Move Services2.

Ο αυτόματος κλιματισμός και τα καθίσματα με μαύρη επένδυση Alcantara – περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό – προσφέρουν αυξημένη άνεση, η οποία ενισχύεται περαιτέρω με τα θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού τα οποία επίσης ρυθμίζονται σε έξι κατευθύνσεις. Ενώ, επιπλέον, το ηλεκτροπνευματικά ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού διαθέτει λειτουργία μασάζ. Τέλος, το θερμαινόμενο, δερμάτινο τιμόνι κάνει την οδήγηση ακόμα πιο ευχάριστη, ειδικά το χειμώνα, κατά την εκκίνηση.

Το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού adaptive IntelliLux LED® matrix αυξάνει την ασφάλεια στο σκοτάδι. Μόλις το Corsa Ultimate απομακρυνθεί από μία αστική περιοχή, οι προβολείς με αντιθαμβωτικό φωτισμό IntelliLux LED® matrix ενεργοποιούν αυτόματα τη μεγάλη σκάλα φώτων. Στη συνέχεια, τα στοιχεία LED αυτόματα και συνεχώς προσαρμόζουν τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας και το περιβάλλον. Αν χρειαστεί, μεμονωμένα LED απενεργοποιούνται σε δευτερόλεπτα, ώστε να μην ενοχλούνται οι οδηγοί των προπορευόμενων οχημάτων ή όσων κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του Opel έχει τη βέλτιστη ορατότητα χωρίς να ενοχλεί τους οδηγούς των άλλων οχημάτων.

Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε κομψή μαύρη διχρωμία, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του Corsa GS Line και του Corsa Ultimate. Άλλα στοιχεία που μαγνητίζουν το βλέμμα, είναι τα σπορ καθίσματα με κόκκινες λεπτομέρειες και η στάνταρ μαύρη οροφή, που δημιουργεί μία εντυπωσιακή αντίθεση με το χρώμα του υπόλοιπου αμαξώματος, ενώ επιτείνει το σπορ χαρακτήρα του GS Line (available from 20.855€).

[1] Υπηρεσίες LIVE Navigation δωρεάν για 36 μήνες μετά την ενεργοποίηση. Στη συνέχεια υπόκεινται σε χρεώσεις. Η υπηρεσία δεν διατίθεται στην Ελλάδα.

[2] Free2Move είναι το mobility brand του Group PSA. Δεν διατίθεται προς το παρόν στην Ελλάδα.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031