Sto Timoni

Νέο Δ.Σ. στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

Τουλάχιστον εντυπωσιακή είναι η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. αφού σε αυτό συμμετέχουν τώρα υψηλόβαθμα στελέχη ερευνητικών οργανισμών αλλά και μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Το γεγονός ότι το δελτίο τύπου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έχει τίτλο «Η Ηλεκτροκίνηση σε νέα βάση» λέει πολλά σε σχέση με το τι δραστηριότητες μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής από ένα Ινστιτούτο, η ύπαρξη του οποίου μέχρι πρόσφατα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προϊόν την θέλησης και της δράσης κάποιων ρομαντικών της τεχνολογίας. Όμως το τοπίο σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ό,τι υπήρχε πριν από πέντε χρόνια. Η αυτοκίνηση βαδίζει υποχρεωτικά πλέον προς την ηλεκτροκίνηση με αποτέλεσμα να ανοίγει ένα νέο πεδίο δράσης – με επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Προφανώς, λοιπόν, θα δούμε να υλοποιούνται θα δούμε αρκετά περισσότερα από τα «οικολογικά» ράλλυ που διοργάνωνε μέχρι τώρα σε τακτική βάση το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Τη δική του σημασία έχει επίσης και το λεκτικό της ανακοίνωσης του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο:

«Πρόσκληση συστράτευσης για ταχεία και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) επί 30 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ., που αποτελείται από:

Ονοματεπώνυμο Ρόλος στο ΔΣ Ιδιότητα
ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Πρόεδρος Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
ΚΙΑΡΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Αντιπρόεδρος Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και
Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας
Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΚΟΚΚΟΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γενικός Γραμματέας Γεν. Διευθυντής ΑΒΒ Α.Ε.
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ταμίας Διευθύνων Σύμβουλος
Γερανολιμενική Α.Ε.
ΣΤΑΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Μέλος Πρόεδρος HELLASTRON
ΘΑΣΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μέλος Υπεύθυνος Επιχειρηματικής
Ανάπτυξης Robert Bosch Α.Ε.
ΤΑΪΓΑΝΙΔΟΥ ΚΙΚΗ Μέλος MSc Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος
Μηχανικός

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από εκπροσώπους της έρευνας, των μεγάλων επιχειρήσεων ανάπτυξης και πώλησης φορτιστών και μερών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και τωνμικρομεσαίων επιχειρήσεων εισαγωγής εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανικούς-μελετητές και εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων και των δικτύων φόρτισης. Το νέο Δ.Σ. δημιούργησε Ομάδες Εργασίας για θέματα φόρτισης, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τα συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης, αλλά και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού. Κεντρικός στόχος των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών, παράλληλα με τη δημιουργία του εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Δ.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Σχετικά με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, πάροχοι Ηλεκτρισμού, Αυτοκινητόδρομοι, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.:

  • Διοργάνωσε στη χώρα μας από το 2007 έως το 2019 την ετήσια εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού για καθαρά οχήματα “Hi-Tech Ecomobility Rally”, που είναι επισήμως αναγνωρισμένη και από την FIA.
  • Αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – AVERE.»

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031