Sto Timoni

Η Dacia στο Top-3 της αγοράς λιανικής, σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η DACIA κατέκτησε τον Ιανουάριο  την 5η θέση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο, με μερίδιο 5,8% – κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την παρουσία της μάρκας στην ελληνική αγορά. Στο ίδιο μήκος κύματος και το νέο DACIA Duster που βρέθηκε να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία των C-SUV.

Επιτυχιών συνέχεια για τη DACIA, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο. Μετά την κορυφαία επίδοση σε επίπεδο πωλήσεων λιανικής που σημείωσε το 2021, πανευρωπαϊκά, ήρθε η σειρά της Ελλάδας, όπου η DACIA έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στην Ελλάδα, το νέο έτος ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, αφού η DACIA σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της στην ελληνική αγορά, τόσο σε επίπεδο συνολικών πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο πωλήσεων λιανικής.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των ταξινομήσεων, κατά τον Ιανουάριο του 2022 η DACIA έκανε 322 ταξινομήσεις, σημειώνοντας μερίδιο ρεκόρ της τάξεως του 5,8% επί συνόλου αγοράς και καταλαμβάνοντας την 5η θέση γενικής.

Ακολουθώντας την ευρωπαϊκή δυναμική της, η DACIA στην Ελλάδα τον Ιανουάριο θριάμβευσε και στις πωλήσεις λιανικής, πετυχαίνοντας μερίδιο ρεκόρ της τάξης του 8,2% και καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Βασικός πυλώνας της επιτυχίας της DACIA αποτελεί η θριαμβευτική πορεία των νέων μοντέλων που πλαισιώνουν τη γκάμα της. Με το νέο Sandero να είναι για 5η συνεχόμενη χρονιά 1ο σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικής, έχοντας παράλληλα, σκαρφαλώσει στη 2η θέση των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων για το 2021, είναι το νέο DACIA Duster που έκανε τη διαφορά τον Ιανουάριο που μας πέρασε στην ελληνική αγορά.

Το DACIA Duster, παραμένει το best-seller στην κατηγορία των SUV σε πελάτες λιανικής, από το 2018, στην Ευρώπη, έχοντας πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του, το 2010. Στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο, το νέο Duster πέτυχε 199 ταξινομήσεις, που το καθιστούν το C-SUV με τις περισσότερες πωλήσεις της ελληνικής αγοράς και το 5ο μοντέλο σε συνολικές πωλήσεις.

Οι επιδόσεις της DACΙΑ στην ελληνική αγορά, αναμένεται να κινηθούν θετικά και μέσα στο 2022, καθώς η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με δύο πολύ σημαντικά νέα μοντέλα. Το 100% ηλεκτρικό νέο Spring, που είναι σχεδιασμένο να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο προσιτά στην καθημερινή χρήση, αλλά και το νέο 5-7θέσιο οικογενειακό Jogger, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των πελατών που αναζητούν άνεση, ευρυχωρία και ευκολία διαμόρφωσης

Μεγάλες επιτυχίες και στην Ευρώπη

Το 2021 η DACIA παρουσίασε ανάπτυξη της τάξεως του 3% στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις της να αγγίζουν τις 537.095 μονάδες, σε μία αγορά που ταλαιπωρείται από την πανδημία και την κρίση έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Η DACIA σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς ρεκόρ, της τάξης του 6,2%, με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής.

Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα των νέων μοντέλων της, όπως είναι το DACIA Sandero (με πάνω απο 226.000 πωλήσεις) και του DACIA Duster (με πάνω από 186.000 μονάδες)

Το Sandero συνεχίζει να είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2017, ενώ το Duster παραμένει το best-seller SUV στην λιανική αγορά της Ευρώπης, από το 2018

Με τις πωλήσεις του να έχουν εκκινήσει τον περασμένο το Μάρτιο, το DACIA Spring (με πάνω από 27.800 πωλήσεις ) βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι παραγγελίες του έχουν ήδη ξεπεράσει τις 46.000 μονάδες σε μόλις εννέα μήνες.

Η DACIA παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά πιστότητας, αλλά και αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το 2022 με την επέκταση της γκάμας των προϊόντων της με το ολοκαίνουργιο Jogger, το οικογενειακό 7θέσιο μοντέλο το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί το 1ο εξάμηνο του έτους και στην ελληνική αγορά.

Πηγή: Dacia/TEOREN

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031