Sto Timoni

Η πολυτέλεια της προσφοράς: Jaguar – Land Rover εναντίον COVID-19

Μία εταιρία με δύο φημισμένες και ιστορικές μάρκες, η Jaguar-Land Rover, καταθέτει τη δική της συνεισφορά, που συνίσταται πρώτα απ’ όλα στην παροχή ενός μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων, για την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό έχουν ήδη διατεθεί 308 αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover παγκοσμίως για να στηρίξουν τους οργανισμούς αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Από αυτά, τα ενενήντα στηρίζουν τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε Αυστραλία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ρωσία, Γερμανία και Ολλανδία. Ένώ 164 αυτοκίνητα έχουν παρασχεθεί στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον 105 που θα βοηθήσουν στη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων, στη μεταφορά των ασθενών που χρειάζονται να μετακινηθούν από και προς το νοσοκομείο και στην ευρύτερη υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Τέλος, 14 αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία ασθενοφόρων West Midlands Ambulance Service University NHS Foundation Trust για την εξέταση του προσωπικού που απομονώθηκε με συμπτώματα κορωνοϊού. Η εξέταση επιτρέπει στην υπηρεσία να στηρίζει το προσωπικό που νοσεί και δίνει τη δυνατότητα σε όσους είναι σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς να επιστρέψουν στα καθήκοντα της πρώτης γραμμής. Παρασχέθηκαν επίσης οχήματα Land Rover Discovery στο Prometheus Medical UK για την στήριξη των κατ’ οίκον εξετάσεων για COVID-19 εξ ονόματος των Υγειονομικών Αρχών της Βρετανίας

Πέραν της υποστήριξης με οχήματα, η Jaguar Land Rover έχει ξεκινήσει την παραγωγή και την χορήγηση των προστατευτικών ασπίδων που εγκρίθηκαν από το NHS στοχεύοντας να παράγει 5.000 κομμάτια την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η Jaguar Land Rover της Βραζιλίας παράγει τώρα προστατευτικές μάσκες στην Itatiaia, τη μονάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, για να στηρίξει τους εργαζόμενους στον τοπικό υγειονομικό τομέα

 

Πιο συγκεκριμένα, η Jaguar Land Rover ξεκίνησε – στις 2 Απριλίου – την παραγωγή εγκεκριμένων από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγ. Βρετανίας) προστατευτικών ιατρικών ασπίδων. Τα επαναχρησιμοποιούμενα αυτά προστατευτικά καλύμματα προσώπου θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ταχείας τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D-printing, της εταιρείας, που είναι και μία από τις πιο εξελιγμένες στην Ευρώπη. Αρχικά, η εταιρεία θα εκτυπώνει1300 ασπίδες κάθε εβδομάδα, με απώτερο σκοπό τη μαζική παραγωγή. Μέσω της συνεργασίας της με εταιρείες όπως η Pro2Pro στο Telford, η εταιρία φιλοδοξεί να παράγει 5.000 ασπίδες εβδομαδιαίως για τις υπηρεσίες του NHS σε ολόκληρη τη χώρα.

Οχήματα Jaguar έχουν παραχωρηθεί για το φιλανθρωπικό έργο της StreetGames, επιτρέποντάς της να στηρίξει τον ευάλωτο νεαρό πληθυσμό που διατρέχει κίνδυνο λόγω πείνας, απομόνωσης και αδράνειας.

Τέλος οι εργαζόμενοι στο Solihull προσφέρουν £17,000 για να βοηθήσουν τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Οι δωρεές θα στηρίξουν την Γραμμή υποστήριξης για νέους της NSPCC και την AgeUK, βοηθώντας χιλιάδες ευάλωτα παιδιά και ηλικιωμένους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

Ξέρετε ότι Jaguar και Land Rover είναι μία εταιρία;

Η Jaguar Land Rover είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων διεθνούς εμβέλειας, ο οποίος δημιουργήθηκε με βάση δύο εμβληματικές βρετανικές μάρκες, τη Jaguar και τη Land Rover, και που σήμερα διακηρύσσει ότι:

«είμαστε μία βρετανική εταιρεία στην καρδιά και εκτιμούμε τη μοναδική μας κληρονομιά, αλλά σήμερα αποτελούμε μια διεθνή επιχείρηση με πραγματικά παγκόσμιο αποτύπωμα.

Η Tata Motors, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ινδίας, είναι η μητρική μας εταιρεία από το 2008, ενώ το 2013 τα σήματα Jaguar και Land Rover συγχωνεύθηκαν για να σχηματίσουν μια ενιαία εταιρεία.»

Η Jaguar Land Rover απασχολεί, λοιπόν, περίπου 40.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, με μονάδες συναρμολόγησης οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Αυστρία και τη Σλοβακία. Ενώ ακόμα 260.000 άτομα εντάσσονται έμμεσα στο δυναμικό της Jaguar Land Rover, ως έμμεσα απασχολούμενοι μέσω του δικτύου λιανοπωλητών, των προμηθευτών και των τοπικών επιχειρήσεων της εταιρίας. Το 2019 η επιχείρηση πούλησε 557.706 οχήματα σε 127 χώρες.

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031