Sto Timoni

Επιτάχυνση παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού με βοήθεια Fiat

H Fiat Chrysler Automobiles προσφέρει την τεχνογνωσία της στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις γνώσεις της στα θέματα μαζικής παραγωγής, ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles (FCA) συνεργάζεται με έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία λόγω του COVID-19 έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για συσκευές αυτού του τύπου, ειδικότερα στην Ιταλία που αποτελεί και το επίκεντρο της κρίσης στην Ευρώπη.

Η FCA, με την υποστήριξη της μητρικής εταιρείας Exor και της Ferrari συνεργάζεται με την Siare Engineering International Group που έχει έδρα στη Μπολόνια της Ιταλίας, προσφέροντας την τεχνογνωσία και τους πόρους της ώστε να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Για περισσότερα από 45 χρόνια, η Siare ειδικεύεται στο σχεδιασμό και κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού που εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα Μηχανικών Παραγωγής της FCA που εργάζεται στο Cento (βόρεια της Μπολόνια), στο ίδιο μέρος που κατασκευάζονται οι κινητήρες υψηλής απόδοσης του Ομίλου, εργάστηκαν σκληρά ώστε να κατασκευάσουν την πρώτη παρτίδα ηλεκτροβαλβίδων, οι οποίες αποτελούν την «καρδιά» των αναπνευστήρων που χρειάζονται άμεσα τα νοσοκομεία στην Ιταλία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες ανά την υφήλιο.

Μια ομάδα 20 ειδικών της FCA σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Siare ανέλυσαν την αλυσίδα παραγωγής των ηλεκτροβαλβίδων ώστε παράλληλα με την παραγωγή στο Cento να αυξηθεί και η παραγωγή στη κατασκευαστική μονάδα της Siare. Με τη βοήθεια της FCA η Siare εκτιμά ότι θα μπορέσει να μειώσει το χρόνο παραγωγής κατά 30-50%. Μια ομάδα ειδικών του Ομίλου βρίσκεται στη μονάδα παραγωγής της Siare στη Μπολόνια με στόχο από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σταδιακά να αυξάνεται η παραγωγική δυνατότητα της μονάδας.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031