Sto Timoni

Αυτό είναι το πιο μικρό ηλεκτρικό «φορτηγό»: Citroën My Ami Cargo

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «στενωπών» των αστικών κέντρων στα οποία διαθέτει καθημερινή ελεύθερη πρόσβαση, το μικρό & πλήρως ηλεκτρικό Citroën My Ami Cargo αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για διανομές/παραδόσεις προϊόντων καθώς προσφέρει εκτός των άλλων και πολύ χαμηλό κόστος κίνησης.

  • Ηλεκτροκινητήρας: 6,0 kW
  • Ταχύτητα: 45 km/h
  • Επιτάχυνση: 0-45 km/h σε 10’’
  • Μπαταρία: Li-ion, 5,5 kWh
  • Αυτονομία: 75 km
  • Ωφελ. φορτίο: 140 kg
  • ΜΠΥ: 2.410 x 1.360 x 1.525 mm
Citroën My Ami Cargo

Μια έξυπνη, πλήρως ηλεκτρική λύση για διανομές προϊόντων παρουσιάζει, λοιπόν, η Citroën με την κυκλοφορία του Citroën My Ami Cargo, το οποίο διαθέτοντας όλα τα πλεονεκτήματα του επιβατικού Ami προσφέρει όγκο φόρτωσης που ξεπερνά τα 400 λίτρα και ωφέλιμο φορτίο που φθάνει τα 140 κιλά, χάρη στον βελτιστοποιημένο, μεταβλητό χώρο που καταλαμβάνει τη θέση του συνοδηγού, ο οποίος διαμορφώνεται ποικιλοτρόπως με τη βοήθεια 7 χωρισμάτων από πολυπροπυλένιο και προσφέρει μέγιστο μήκος φόρτωσης 1,20 m.

Το κατακόρυφο διαχωριστικό χωρίζει την περιοχή του οδηγού από τον χώρο φόρτωσης. Είναι μάλιστα τοποθετημένο έτσι ώστε να παρέχει επαρκή χώρο και να διασφαλίζει ότι ο χρήστης προστατεύεται από το φορτίο. Ενώ μία ειδικά διαμορφωμένη κοιλότητα επάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει στον οδηγό αρκετό χώρο για να μπορεί να χειρίζεται το χειρόφρενο με άνεση.

Citroën My Ami Cargo
Citroën My Ami Cargo

Το ειδικό ράφι – που χρησιμεύει και ως κάλυμμα – αντέχει βάρος 40 κιλών και προσαρμόζεται στην επάνω πλευρά αποκτώντας τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα φορητό γραφείο. Ενώ το επίπεδο δάπεδο μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 θέσεις: είτε να ανυψωθεί και να στερεωθεί χωρίς να παρεμποδίζει τη φόρτωση, είτε να κατέβει και να έρθει στην ευθεία με το πίσω δάπεδο του οχήματος. Αυτή η τελευταία θέση επιτρέπει στο χρήστη να μεταφέρει μεγαλύτερα αντικείμενα, με μήκος έως 1,20 m.

Citroën My Ami Cargo

To Citroën My Ami Cargo φιλοδοξεί να αποτελέσει μια χρηστική και μοντέρνα απάντηση στις νέες ανησυχίες κινητικότητας των εταιρειών που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες, των εταιριών courier, αλλά και των εμπόρων, των τεχνιτών, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των τοπικών αρχών κλπ. Το μικρό του μέγεθος (Μήκος 2,41 μ. / Πλάτος, 1,39 μ. / Ύψος 1,52 μ.) μαζί με την εκπληκτικά μικρή διάμετρο στροφής (7,20 μ.) προσφέρει εντυπωσιακά αναβαθμισμένη ευελιξία διευκολύνοντας και τους ελιγμούς, και τη στάθμευση.

Το My Ami Cargo συνδυάζει τη λειτουργικότητα του κινητού γραφείου με τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας, και την ελεύθερη πρόσβαση σε περιοχές με ελεγχόμενη κυκλοφορία (δακτύλιο).Πρόκειται για μια νέα ηλεκτρική πρόταση, που ανήκοντας στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων τύπου “L” αποτελεί μια ευέλικτη και μοντέρνα απάντηση στις νέες ανάγκες κινητικότητας τοπικών εταιρειών για διανομές και παραδόσεις προϊόντων, εμπόρων, τεχνιτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, τοπικών αρχών και διοικήσεων, κλπ.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWH προσφέρει αυτονομία έως και 75 χλμ. η οποία καλύπτει τις ανάγκες μετακινήσεων σε ένα αστικό κέντρο ή γύρω από αυτό, ενώ ο κινητήρας των 6 kW επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 45 km/h.

Η φόρτιση είναι εύκολη, καθώς διαρκεί μόλις 3 ώρες σε μια τυπική/οικιακή πρίζα, ενώ δεδομένη είναι η ξεκούραστη μετακίνηση χάρη στην ηλεκτρική υπόσταση του μοντέλου (οδηγείται σαν αυτόματο) ενώ σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος χρήσης. Και ενώ ταξινομείται ως τετράτροχο και στην επιβατική του έκδοση οδηγείται και με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου (και από άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω) το My Ami Cargo προσφέρει μεγαλύτερη προστασία των μεταφερομένων αντικειμένων σε σύγκριση με ένα δίκυκλο ή τρίκυκλο, ενώ αποδεικνύεται πιο ευέλικτο από τα «τυπικά» επαγγελματικά οχήματα χάρη στις εξαιρετικά “compact” διαστάσεις του.

Η τιμή του διαμορφώνεται στα 7.650 ευρώ, μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης των 3.000 ευρώ (αρχική τιμή: €10.650)

Δείτε εδώ τον πλήρη τιμοκατάλογο όλων των εκδόσεων του Citroën Ami / My Ami

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031