Sto Timoni

Στην Ελλάδα το νέο DS 7: και diesel, και plug in hybrid, και γαλλικό, και premium SUV

Το SUV με το οποίο η γαλλική PSA έκανε, το 2017, την είσοδό της στο γερμανοκρατούμενο χώρο των premium μοντέλων περνά σε καινούρια φάση και το νέο DS 7 δηλώνει πλέον παρών στην ελληνική αγορά. Εκφραστής της λεγόμενης γαλλικής “savoir-faire” το μεγαλύτερο μοντέλο της DS, το νέο DS 7, θα επιχειρήσει να προσελκύσει τους οπαδούς της απόκλισης από την πεπατημένη, με όπλα του την πολυτέλεια και την άφθονη προηγμένη τεχνολογία.

Από την πρώτη του στιγμή, όταν πρωτοείδαμε το DS 7 στο λανάρισμα της πρώτης του γενιάς το 2017, ήμασταν βέβαιοι ότι αποτελούσε μια διαφορετική προσέγγιση, μια εναλλακτική στα γερμανικά (και σουηδικά…) SUV που έχουν κατακυριεύσει τον χώρο των premium μοντέλων γενικώς – και βεβαίως και τον χώρο των premium SUV. Αντιμέτωποι τώρα με τη δεύτερη γενιά του, με το νέο DS 7, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε, πέραν των οφθαλμοφανών αλλαγών στην εμφάνισή του και το μεγάλο πλήθος των υπερσύγχρονων high-tech συστημάτων που ενσωματώνει. Δεν μπορούμε επίσης να μην επισημάνουμε τις αλλαγές που φέρνει το νέο DS 7 και στον τομέα των συστημάτων κίνησης, αφού τώρα προσφέρεται από την πρώτη στιγμή του λανσαρίσματός του σε μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα plug in hybrid εκδόσεων με ισχύ έως 360 ίππους (!), αλλά και με τον προερχόμενο από την PSA/Stellantis δοκιμασμένο και αποδοτικό diesel 1,5 λίτρου – σε πείσμα όσων βιάζονται να στείλουν στα αζήτητα τους πετρελαιοκινητήρες.

Το νέο DS 7 είναι το μεγαλύτερο premium SUV μεσαίου μεγέθους

Δεν αφήνει περιθώρια για λάθη, δεν αμφιβάλεις όταν το βλέπεις: το νέο DS 7 είναι μεγάλο και ξεχωρίζει με τις επιβλητικές διαστάσεις του, διαθέτοντας το μεγαλύτερο μήκος 4.593 mm, το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.738 mm) και το μεγαλύτερο πλάτος (1.906 mm) στην κατηγορία των premium «μεσαίων» SUV (C-SUV), γεγονός που του επιτρέπει να προσφέρει αξιοσημείωτη άνεση στους επιβάτες του. Επιπλέον διαθέτει και το μεγαλύτερο με βάση τις επίσημες προδιαγραφές χώρο αποσκευών, ο οποίος δεν χάνει κάτι από την χωρητικότητά του στις Plug-in Hybrid εκδόσεις του μοντέλου – δεν επηρεάζεται δηλαδή από την παρουσία της μπαταρίας και γενικότερα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Το νέο DS 7 χαρακτηρίζεται από έντονες σχεδιαστικές γραμμές και ακμές που τονίζουν τη δυναμική του σχεδίαση και αναδεικνύουν τη sport εμφάνισή του. Με τις κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος, το νέο DS 7 αποκτά δική του σχεδιαστική ταυτότητα που το διαφοροποιεί από τον προκάτοχό του και το ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό του.

Οι λεπτοί προβολείς LED και τα νέα φώτα ημέρας DS Light Veil, που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα μάσκα, ενώ και τα “DS Wings” ανανεώθηκαν σχεδιαστικά προκειμένου να «ενισχύσουν» την αίσθηση του δυναμισμού που ήθελαν οι Γάλλοι να αποπνέει η εμφάνιση του εμπρόσθιου τμήματος του νέου DS 7.

Σημειώστε ότι η DS Automobiles δηλώνει ότι τα φώτα ημέρας “DS Light Veil” προέκυψαν από την επιθυμία της να δημιουργήσει ένα εφέ βάθους και φωτεινότητας – και για το λόγο αυτό οι σχεδιαστές της εμπνεύστηκαν από τα πρωτότυπα μοντέλα της, DS X E-TENSE και DS AERO SPORT LOUNGE και σχεδίασε, που δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση του φωτός που αναδύεται από το αμάξωμα. Η δημιουργία των DS Light Veil αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια επίδειξης της γαλλικής τεχνογνωσίας καθώς η επιφάνεια των φώτων ημέρας βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος και στη συνέχεια οι κάθετες λωρίδες από τις οποίες αναδύεται το φως χαράσσονται με λέιζερ.

 Συστήματα υψηλής τεχνολογίας στο πλευρό του οδηγού

Μία από τις βασικότερες τεχνολογικές καινοτομίες του νέου DS 7, είναι το νέο σύστημα infotainment DS IRIS SYSTEM, το οποίο είναι διαισθητικό, εργονομικό, πλήρως προσαρμόσιμο, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό διαισθητικά μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Οι λειτουργίες του νέου συστήματος infotainment υποστηρίζονται από την επανασχεδιασμένη οθόνη αφής 12″ υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ο πίνακας οργάνων 12’’ επανασχεδιάστηκε και αυτός, με τον οδηγό να μπορεί να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του και να έχει άμεσα στη διάθεσή του όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Επιπλέον του νέου DS IRIS SYSTEM, στο νέο DS 7 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium C SUV κατηγορία:

  • DS NIGHT VISION: Μια κάμερα υπερύθρων, τοποθετημένη στη μάσκα του οχήματος, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση από 50εκ. έως 100 μέτρων τη νύχτα και σε συνθήκες κακού φωτισμού. Ο οδηγός ενημερώνεται για τον επερχόμενο κίνδυνο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων έχοντας τη δυνατότητα να αντιδράσει εγκαίρως.
  • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία “σκανάρει” το οδόστρωμα και αυτοπροσαρμόζεται. Με μια κάμερα, τέσσερις ενεργούς αισθητήρες και τρία επιταχυνσιόμετρα, το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα και προσαρμόζει ανεξάρτητα την ανάρτηση σε κάθε τροχό την κατάλληλη στιγμή βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο άνεσης και εξασφαλίζοντας μία μοναδική και χαλαρή εμπειρία οδήγησης
  • DS PIXEL LED VISION 3.0: Οι προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές οδηγικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία φώτων στροφής εξασφαλίζουν άμεσο φωτισμό στις στροφές και βελτίωση της ορατότητας. Επιπλέον χάρη στη λειτουργία PIXEL, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τους προπορευόμενους και τους διερχόμενους οδηγούς. Με τους νέους προβολείς η δέσμη φωτός είναι πιο ισχυρή, με εμβέλεια που έχει αυξηθεί στα 380 μέτρα, ενώ σε ταχύτητα μικρότερη των 50km/h, το πλάτος της δέσμης είναι πλέον 65 μέτρα.
  • DS DRIVER ATTENTION MONITORING: Μία καινοτόμος τεχνολογία η οποία μεταφέρεται στο νέο DS 7 από τον προκάτοχό του και αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία, είναι το σύστημα DS Driver Attention Monitoring το οποίο αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες. Η πρώτη ελέγχει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο περιβάλλον του και η δεύτερη, τοποθετημένη απέναντι ακριβώς από τον οδηγό, αναλύει το βλέμμα, την κίνηση του προσώπου και των βλεφάρων του εντοπίζοντας ενδείξεις κόπωσης.

Νέο DS 7 με ηλεκτροκίνηση (plug in hybrid / τεχνολογία E-TENSE) και diesel!

Στο νέο DS 7, η DS Automobiles επέλεξε να προσφέρει μια ευρεία γκάμα PLUG-IN υβριδικών κινητήριων συνόλων E-TENSE με 225, 300 και 360 ίππους.

Το DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, με κίνηση στους δύο τροχούς με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και συνολική ροπή 360Nm. Τα DS 7 E-TENSE 4×4 300 και DS 7 E-TENSE 4×4 360 με σύστημα τετρακίνησης συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 ίππων, καθώς και ηλεκτροκινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε έναν από τους 2 άξονες κίνησης.

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μικτό κύκλο και έως 81 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό κύκλο.

Το DS 7 E-TENSE 4×4 360 έχει επιμεληθεί η DS PERFORMANCE, η οποία εξασφάλισε την βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας, συνδυάζοντας επιτυχώς την αποδοτικότητα με τις υψηλές επιδόσεις. Το DS 7 E-TENSE 4×4 360 διαθέτει την εφαρμογή DS ENERGY COACH που υποστηρίζει τον οδηγό βελτιώνοντας την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Το πλαίσιο του οχήματος είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, το μετατρόχιο είναι φαρδύτερο (+24 χιλιοστά μπροστά, +10 χιλιοστά πίσω) και τα εμπρός φρένα έχουν διάμετρο 380mm με δαγκάνες της DS PERFORMANCE. Αποκλειστικά στο μοντέλο διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό οι ζάντες αλουμινίου 21” BROOKLYN, οι οποίες το διαφοροποιούν αισθητά και τονίζουν περαιτέρω τις αγωνιστικές του καταβολές. Επιπλέον η επιτάχυνση 0-100km/h επιτυγχάνεται σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα και αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι το DS 7 E-TENSE 4×4 360 προέρχεται από την αγωνιστική εμπειρία της DS Automobiles στην Formula E.

Την γκάμα του νέου DS 7, ολοκληρώνει ο αποδοτικός κινητήρας 130 BlueHDi με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 45.500 ευρώ για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και από τα 56.500 για τις υβριδικές.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο της DS και του νέου DS 7

Δείτε εδώ τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου DS 7 και τον αναλυτικό του εξοπλισμό

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930