Sto Timoni

Πρώτες εικόνες του νέου ηλεκτρικού SUV Subaru Solterra

Η Subaru Europe, η θυγατρική της Subaru Corporation στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι δημιούργησε μια ιστοσελίδα «teaser» πριν από την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού SUV της Subaru, του Subaru Solterra, το οποίο αναμένεται να δοκιμάσει την τύχη του στην αγορά το 2022.

Με το όνομα SOLTERRA, το πλήρως ηλεκτρικό SUV της Subaru θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκόσμια την επόμενη χρονιά.

Το όνομα “SOLTERRA” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”SOL” και “TERRA”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα Subaru Solterra προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, μαζί με τους πελάτες μας, και για να συμβολίσουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV Subaru και πάει παντού, σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα.

Το “SOLTERRA” θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru, δηλαδή των SUBARU XV, FORESTER, OUTBACK και ASCENT και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

Θυμίζουμε ότι το Subaru Solterra θα βασιστεί στην πλατφόρμα e-Subaru, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Subaru και την Toyota. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η Subaru πάντα επεδίωκε, όπως εξάλλου και σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (Battery Electric Vehicles -BEV).

Για περαιτέρω ενημέρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.subaru-global.com/solterra/en/

Πηγή: Subaru / Πλειάδες Motors

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031