Sto Timoni

Νέο Kia Sportage: πρώτες εικόνες του νέου ευρωπαϊκού SUV

Η Kia αποκαλύπτει τα πρώτα σκίτσα του ολοκαίνουργιου Sportage για την ευρωπαϊκή αγορά ενόψει του επερχόμενου λανσαρίσματος του νέου μοντέλου: για πρώτη φορά στην ιστορία της, η γκάμα του Kia Sportage θα διαθέτει ένα ειδικό μοντέλο το οποίο έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για την Ευρώπη. Η παγκόσμια έκδοση του Kia Sportage που έχει ήδη κυκλοφορήσει είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε μέγεθος, ενώ η ευρωπαϊκή έκδοση διαδέχεται σαν φιλοσοφία την τέταρτη γενιά του δημοφιλούς SUV.

Η Kia Europe αποκάλυψε τα πρώτα επίσημα σκίτσα του ολοκαίνουργιου Ευρωπαϊκού Sportage. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Kia λανσάρει ένα Sportage που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για Ευρωπαίους πελάτες που αποτελεί την πέμπτη γενιά του διάσημου SUV της μάρκας. Το ολοκαίνουργιο  Sportage έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί προσεκτικά για να θέσει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του, ικανοποιώντας παράλληλα  την ιδιαιτερότητα των ευρωπαϊκών γούστων και των ευρωπαϊκών δρόμων.

Η προηγμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, η υπερσύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, τα εξαιρετικά αποδοτικά προηγμένα συστήματα μετάδοσης και οι πιο  σύγχρονες καινοτομίες παθητικής, ενεργετικής και ADAS ασφάλειας ενισχύουν ακόμη περισσότερο το  premium προφίλ του SUV της νέας γενιάς Sportage. Σχεδιασμένο με νέα αρχιτεκτονική, το ολοκαίνουργιο  Sportage έχει επίσης  κατασκευαστεί για να προσφέρει βέλτιστα χαρακτηριστικά οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς σε ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πρωτοποριακό design

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia – «Opposites United» – βρίσκεται στο επίκεντρο του ολοκαίνουργιου Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο θέμα «Bold for Nature» και αποτίει φόρο τιμής στην τελειότητα και την απλότητα της φύσης ενώ συνδέεται με τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας. Τα σκίτσα που αποκαλύφθηκαν σήμερα υποδηλώνουν τη σπορ, ισχυρή και πρωτοποριακή ταυτότητα του νέου Sportage.

Το ολοκαίνουργιο  Sportage θα διαθέτει ένα πιο συμπαγές και περιπετειώδες προφίλ που υποδηλώνει  υψηλότερα επίπεδα ευελιξίας και απόδοσης που θεωρούνται ιδανικά για ευρωπαϊκούς δρόμους. Σχεδιασμένο για να είναι το πιο δυναμικό SUV με απαράμιλλο στυλ και χαρακτήρα στην κατηγορία του, το νέο  Sportage θα διαθέτει μια μυώδη εμφάνιση και μια δυναμική αλλά εκλεπτυσμένη σιλουέτα με σπορ γραμμές κατά μήκος του αμαξώματος.

Τα σκίτσα υποδηλώνουν έναν τολμηρό σχεδιασμό με μια μαύρη γραφική μάσκα με λεπτομερή σχεδιαστικό προσανατολισμό που εκτείνεται στο πλάτος του μπροστινού μέρους. Η ανανεωμένη αποτύπωση της εμβληματικής μάσκας της Kia σε σχήμα Tiger Nose συνδυάζεται με φώτα LED DRL σε σχήμα μπούμερανγκ (φώτα ημέρας) που ξεχωρίζουν και προβολείς Matrix LED.

Αντιπροσωπεύοντας ακόμα μία καινοτομία για τη γκάμα του Sportage, τα σκίτσα εμφανίζουν μια μαύρη οροφή που βοηθά στην περαιτέρω ανάδειξη του σπορ προφίλ του ολοκαίνουργιου SUV, δίνοντας παράλληλα έμφαση στo σχεδιασμό του δυναμικού C-pillar.

Στο πίσω μέρος, οι δυναμικές και ευρείες γραμμές συναντούν τα λεπτά πίσω φώτα LED που συνοδεύονται από το νέο λογότυπο της Kia. Επιπλέον, ο μοναδικός σχεδιασμός του μαύρου πίσω προφυλακτήρα τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορ, νεανικό χαρακτήρα του ολοκαίνουργιου Sportage.

Ψηφιακή παρουσίαση

Η πρώτη παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού Sportage θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης  που θα  λάβει μέρος την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στα ψηφιακά κανάλια της Kia στις 12μμ. κατά τη διάρκεια της οποίας οι θεατές θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρώτο SUV της Kia που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Πηγή: Kia Hellas S.A.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031