Sto Timoni

Νέο Toyota Corolla: Από σήμερα μπορείτε να το παραγγείλετε με 21.170 ευρώ

Το νέο Toyota Corolla χτυπά την πόρτα σας εφοδιασμένο με 5ης γενιάς υβριδική (Hybrid Electric) τεχνολογία, περισσότερη ισχύ – από 140 έως 196 ίππους –, ταχύτερη απόκριση στο γκάζι και επιτάχυνση 0-100 km/h σε έως 7,5’’, ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση (από 4,5 λίτρα/100 km), την υπόσχεση μιας νέα ψηφιακής εμπειρίας για τον οδηγό-χρήστη, αλλά και την αυξημένη ασφάλεια που συνεπάγεται το εξελιγμένο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, Toyota T-Mate.

Το ανεπανάληπτα δημοφιλές ιαπωνικό μικρομεσαίο μοντέλο, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 50 εκατομμύρια οδηγούς πίσω από το τιμόνι του, επανέρχεται στο προσκήνιο με το σύνθημα “υπάρχει ένα Corolla για όλους”, καθώς με τις εκδόσεις Corolla Hatchback, Touring Sports και Sedan, αλλά και το πρόσφατα λανσαρισμένο SUV Corolla Cross εξασφαλίζεται ότι κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ όλες οι επιλογές επωφελούνται από τα ίδια υψηλά επίπεδα σχεδιασμού και τεχνολογίας.

Και είναι το Corolla το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία που προσφέρει πλήρως υβριδική (αυτοφορτιζόμενη) τεχνολογία με κορυφαίες αποδόσεις και κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά έως και 80% του χρόνου – προτεραιότητες που εξελίσσονται ραγδαία από πλευράς σημασίας και αξίας για τους πελάτες.

ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TOYOTA HYBRID ELECTRIC

Όπως και στο τρέχον μοντέλο, στο νέο Toyota Corolla διατίθενται Hybrid Electric συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων. Και τα δύο επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους, που αναβαθμίζουν την απόδοση. Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη, αλλά και μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 kg, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων αυξάνεται κατά +18 ίππους στα 140 DIN hp, μειώνοντας κατά 1,7 δεύτερα. τον χρόνο για τα 0-100 km/h – επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμείνουν οι χαμηλότερες στην κατηγορία με μόλις 104 g/km, εξασφαλίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ η κατανάλωση παραμένει επίσης η κορυφαία στην κατηγορία με 4,6 λίτρα/100km. Για το σύστημα των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στα 196 DIN hp (+12hp) με τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h να φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα. Οι τιμές εκπομπών CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 g/km, όπως και η κατανάλωση, στα 4,5 λίτρα/100km.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Το Νέο Corolla επωφελείται από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές λειτουργίες και δυνατότητες των συστημάτων πολυμέσων της Toyota, που έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη διαισθητική εμπειρία χρήστη, καθώς και τη μελλοντική συμβατότητα ώστε να μπορούν να εισάγονται απρόσκοπτα νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις με over-the-air ενημερώσεις.

Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10,5” παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν πλήρως νέο πίνακα οργάνων 12,3”, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Το Corolla προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό το Τoyota Smart Connect 10,5’’ και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’ σε όλες τις εκδόσεις Hatchback και Τouring Sports, και στο Sedan από την έκδοση Active Plus.

Το νέο Corolla ενσωματώνει, επίσης, στον βασικό του εξοπλισμό συνδεδεμένες υπηρεσίες για τέσσερα χρόνια, παρέχοντας πρόσβαση σε “always on” πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ & ΝΕΑ ΓΕΝΙΑΣΤΟΥΟΤΑ Τ-ΜΑΤΕ

Το νέο Corolla είναι εξοπλισμένο με το Toyota T-Mate, που συνδυάζει τη νέα, τρίτη γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense. Το κορυφαίο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης, διαθέτει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης.

Με νέα κάμερα και αισθητήρα ραντάρ χιλιοστομέτρου ενισχύει το εύρος και την ικανότητα ανίχνευσης. Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν την καταστολή επιτάχυνσης σε χαμηλή ταχύτητα, που αντιδρά στην ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, την υποστήριξη αποφυγής σύγκρουσης, που παρέχει προστασία όταν το όχημα στρίβει σε μία διασταύρωση, την υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί τώρα να αντιδρά και σε οχήματα που έρχονται, καθώς και το σύστημα αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης και μείωσης ταχύτητας στροφής. Επίσης το νέο σύστημα υπενθύμισης πίσω θέσεων θα ειδοποιήσει τον οδηγό πριν φύγει από το αυτοκίνητό του ότι ίσως να χρειαστεί να ελέγξει εάν έχει αφήσει κάτι στα πίσω καθίσματα, ενώ το σύστημα διακοπής οδήγησης σε έκτακτη ανάγκη ακινητοποιεί το όχημα στην άκρη της λωρίδας του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του).

Για πρώτη φορά, το T-Mate ενσωματώνει τις Over-the-air ενημερώσεις του συστήματος, εξασφαλίζοντας την επικαιροποίηση των λειτουργιών και την προσθήκη νέων όταν αυτές είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Το νέο Corolla προσφέρει το πληρέστερο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στην κατηγορία, στον βασικό του εξοπλισμό.

COROLLA GR SPORT

Εμπνευσμένο από την TOYOTA GAZOO RACING, το GR SPORT έχει μία πιο δυναμική εμφάνιση που τονίζει το αιχμηρό, δυναμικό στιλ του Corolla με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

Το νέο Corolla GR SPORT υιοθετεί νέας σχεδίασης machined-faced ζάντες αλουμινίου 18” και πίσω προφυλακτήρα με νέα εμφάνιση και προστατευτική ποδιά. Τα καθίσματα στις εκδόσεις hatchback και Touring Sports έχουν ένα φρέσκο φινίρισμα με ανάγλυφο το λογότυπο GR στα προσκέφαλα. Το λογότυπο GR προστίθεται επίσης στο μπουτόν της μίζας.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

Με την επιλογή τριών τύπων αμαξώματος Hatchback, Touring Sports και Sedan προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες άνεσης και πρακτικότητας του κάθε πελάτη. Από το πιο πρακτικό και προσιτό Corolla Sedan (από 21.170€) έως τα πιο οδηγοκεντρικά Corolla Hatchback και Corolla Touring Sports, όποια κι αν είναι η επιλογή του πελάτη, η πιο ισχυρή σχέση αξίας τιμής στην κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι παραγγελίες ξεκινούν την Τρίτη 17/1/23, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Μάρτιο του 2023.

Δείτε τις τιμές του Toyota Corolla Hatchback κάνοντας κλικ εδώ (Hybrid από €30.770)

Δείτε τις τιμές του Toyota Corolla Touring Sports κάνοντας κλικ εδώ (Hybrid από €30.770)

Δείτε τις τιμές του Toyota Corolla Sedan κάνοντας κλικ εδώ (Συμβατικό & Hybrid από €21.170)

Πηγή: Toyota

Angelos Papapaschalis

2 Σχόλια

  • Το προσιτό έως τώρα corolla hatchback hybrid κατάφερε η εταιρεία μετά την ανανέωση (ουσιαστική, δε λέω) να γίνει ξαφνικά ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ, καθώς πήρε πολλές χιλιάδες ευρώ αύξηση στην τιμή του, σίγουρα αρκετά πάνω από 5-6 χιλιάδες ευρώ καπέλο!!! Αφού πριν έπαιρνες το δίλιτρο πιο φτηνά απ’ότι ξεκινάει τώρα το 1.8 !!!!! “Μπράβο” στην εταιρεία κάνει πολύ έξυπνες κινήσεις… Εκτιμώ ότι θα σκίσει στις πωλήσεις γιατί του κόσμου του ξεχειλίζουν λεφτά από τις τσέπες…

    • Δυστυχώς δεν είναι θέμα μόνον της Toyota. Όλες οι εταιρίες έχουν αυξήσεις τους τιμοκαταλόγους τους, προσθέτοντας αντίστοιχα ποσά. Υπάρχουν ζητήματα με το κόστος των πρώτων υλών, της ενέργειας, των μεταφορικών – αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εκδοχή. Ελπίζουμε να μην γίνει το αυτοκίνητο είδος πολυτελείας…

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930