Sto Timoni

Van με φωτιζόμενη «πλάτη» για την ασφάλεια των εργαζομένων από τη Ford

Καθώς η ο εργαζόμενος που δουλεύει στο δρόμο είναι σαφώς πιο εκτεθειμένος τις βραδινές η κατάλληλη προειδοποιητική σήμανση, μέσω και ειδικών πάνελ στο πίσω μέρος των επαγγελματικών οχημάτων τύπου van, παίζει ένα κρίσιμο ρόλο. Έτσι, η Ford, θέλοντας να συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας ανθρώπων που εργάζονται τη νύχτα σε οδικά έργα – και γενικότερα στο δρόμο – εξέλιξε μια σειρά από ηλεκτρικά φωτιζόμενα πάνελ υψηλής ορατότητας, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν γρήγορα και εύκολα στο πίσω μέρος van μοντέλων – όπως τα Transit και Transit Custom.

Είτε επισκευάζοντας τα αυτοκίνητά μας και επιδιορθώνοντας λακκούβες στο οδόστρωμα, είτε συντηρώντας τις υποδομές φυσικού αερίου και υδροδότησης, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να ασκούν τα καθήκοντά τους σε περιβάλλοντα υψηλού ρίσκου, προκειμένου να μην διαταράσσεται η ζωή της κοινότητας. Κάθε χρόνο, κάποιοι από αυτούς τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.1

Τα ανακλαστικά πάνελ μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, κυρίως τις μεγάλες και σκοτεινές νύχτες του χειμώνα. Όμως, ο φωτισμός τους εξαρτάται από τους προβολείς των άλλων οχημάτων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά, εάν βρίσκονται μετά από μία στροφή. Τώρα, η Ford έχει επινοήσει μία εξαιρετική ιδέα.

Είτε επισκευάζουν τα αυτοκίνητά μας, είτε επισκευάζουν λακκούβες, είτε συντηρούν τα δίκτυα φυσικού αερίου και νερού, πολλοί εργαζόμενοι είναι υποχρειωμένοι να εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου. Και δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι αυτοί που τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρώπης.

Έτσι λειτουργεί η εφεύρεση της Ford

Τα πρώτα στο είδος τους ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας (Electronic High Visibility Panels) δεν βασίζονται σε άλλες πηγές φωτός για να είναι ευδιάκριτα, καθώς οι κόκκινες λωρίδες φωτίζονται από ηλεκτρισμό που διαπερνά ένα λεπτό στρώμα φωσφορικού αερίου – μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται σε cockpit αεροπλάνων καθώς και σε οθόνες ιατρικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Ford δοκίμασε τα πάνελ σε συνεργασία με το Northumbrian Water Group, στη Μ. Βρετανία, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες και να αξιολογήσουν τα οφέλη του φωτισμού τους – ακόμα και όταν οι άλλοι οδηγοί παραμελούν να ανάψουν τους προβολείς τους.

Διαθέσιμα τώρα για τα μοντέλα Ford Transit και Transit Custom στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα Electronic High Visibility Panels ενεργοποιούνται εύκολα από ένα διακόπτη που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Το Northumbrian Water Group είναι ο πρώτος εταιρικός πελάτης που προμηθεύτηκε το σύστημα αυτό.2 Η Ford αυτή τη στιγμή εξετάζει την περίπτωση διάθεσης των Electronic High Visibility Panels και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πωλήσεις των Transit και Transit Custom πέρσι ανήλθαν στις 203.074 μονάδες, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάδειξη της Ford σε Νο.1 μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων για έκτη συνεχή χρονιά . 3

Σχόλια

«Οι εργασίες στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητες, αλλά ενίοτε αποτελούν ένα επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς πολλών πελατών μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι απαραίτητες αυτές εργασίες θα πραγματοποιούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η ιδέα να δημιουργηθούν πάνελ που μπορούν να φωτίζονται χωρίς να χρειάζονται άλλες πηγές φωτός ήταν κυριολεκτικά μία ‘στιγμή φώτισης’.»

Simon Robinson, chief program engineer, Special Vehicle Engineering, Ford of Europe

«Χαίρομαι να βλέπω να υλοποιείται μία ιδέα που προήλθε από τους οδηγούς μας οι οποίοι δουλεύουν σε συνεργασία με την ομάδα προϊοντικής καινοτομίας της Ford. Αυτή θα βελτιώσει την ασφάλεια όχι μόνο στο δικό μας κλάδο, αλλά σε μελλοντικούς στόλους σε όλο τον κόσμο, και ξέρω ότι θα κάνει τις ομάδες μας που εργάζονται σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, παραμένοντας πιο ορατοί σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.»

Kate Wilson, transport manager, Northumbrian Water Group

Whether repairing our cars, fixing potholes, or maintaining our gas and water supplies, many workers have to operate in high risk environments in order to reduce disruption to our lives. Every year, workers are injured or killed on Europe’s roads.

Παρατηρήσεις

1 https://www.phsbesafe.co.uk/news/how-to-ensure-safety-for-roadside-recovery-workers

2 Τα Electronic High Visibility Panels χρησιμοποιούνται τώρα από το Northumbrian Water Group. Αυτό περιλαμβάνει το Essex & Suffolk Water, που αποτελεί τμήμα του Northumbrian Water Group.

3 Η Ford Ευρώπης αναφέρει πωλήσεις για τις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξυπηρετεί τεχνικά όλη τη γκάμα αυτοκινήτων, φορτηγών, SUV& ηλεκτρικών οχημάτων Ford και πολυτελών οχημάτων Lincoln, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company και επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, λύσεων μετακίνησης συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων οχημάτων και συνδεδεμένων υπηρεσιών. Η Ford απασχολεί περίπου 187.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ford, τα προϊόντα της και τη Ford Motor Credit Company, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο corporate.ford.com

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 45.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 58.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 18 εγκαταστάσεις παραγωγής (12 πλήρους κυριότητας και επτά μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

 

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031