Sto Timoni

Νέο Nissan Juke: πόσο κοστίζει και τί προσφέρει;

Σε πέντε επίπεδα εξοπλισμού, τα Energy, Acenta, N-Connecta, N-Design και Techna, και με τιμή εκκίνησης τα 17.900 ευρώ ξεκινά την καριέρα του στα τέλη της χρονιάς στη χώρα μας το ολοκαίνουργιο Nissan JUKE στην Ελλάδα.

Έχοντας ξεχωρίσει στο χώρο των λεγομένων “compact crossovers” ή αν θέλετε τον ευρύτερο χώρο των SUV, μέσω της ιδιαίτερης – έως προκλητικής για κάποιους – αισθητικής του προσέγγισης, αλλά και του σπορ προσανατολισμού του, την τελευταία δεκαετία, η νέα γενιά του Nissan JUKE έρχεται να “ανακατέψει την τράπουλα” με αναβαθμισμένη ποιότητα και εξοπλισμό, και με πάντα ιδιαίτερο, αλλά ταυτοχρόνως και πιο εύκολα αποδεκτό design. Με σχεδόν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, το Nissan JUKE επανέρχεται δριμύτερο, εφοδιασμένο με υψηλή τεχνολογία, στο μενού της οποίας περιλαμβάνεται το σύστημα ProPILOT της Nissan.

Στον τιμοκατάλογο βλέπουμε προς το παρόν το Juke με έναν κατασκευασμένο στο Sunderland τρικύλινδρο, DIG υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου, που αποδίδει 117 ίππους – ικανούς να προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις, συνδυασμένες με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και πολιτισμένη λειτουργία. Διαθέσιμο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT), 7 ταχυτήτων, με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών μέσω των ειδικών “paddles” στο τιμόνι, καθώς και με έναν επιλογέα λειτουργίας (Eco, Standard, Sport), επιτρέπει στον οδηγός του να επιλέγει το στυλ οδήγησης που επιθυμεί. Σημειώνουμε ότι το «αυτόματο» Juke θα ξεκινά από τις € 20.900, στην έκδοση Acenta.

Σημειώνουμε ότι η βασική έκδοση Energy περιλαμβάνει Air Condition, Cruise Control & Speed Limiter, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηχοσύστημα με 4 ηχεία, Bluetooth, USB & AUX, Emergency Call, Intelligent Emergency Braking με αναγνώριση πεζών & δικυκλιστών, σύστημα προειδοποίησης και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας προβολέων, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, 6 αερόσακοι κλπ.

Η αμέσως επόμενη έκδοση Accenta (που στην περίπτωση του Juke με χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 18.900 ευρώ) και αναδεικνύεται ως η πιο “value for money” πρόταση στην γκάμα του νέου Juke, περιλαμβάνει επίσης, ζάντες αλουμινίου 17″ (215/60 R17), εξωτερικούς καθρέπτες θερμαινόμενους και αυτόματα αναδιπλούμενους,οθόνη αφής 8″, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, Apple Car Play & Google Android Auto, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας κλπ.

Σημειώστε ότι το προηγμένο σύστημα “PRO PILOT 1” συνδυασμένο με το αυτόματο κιβώτιο (7DCT), το οποίο περιλαμβάνει Intelligent Cruise Control – Προσαρμοζόμενο Cruise control (ως προς την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα), Lane Keep Assist – Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας κυκλοφορίας, “Traffic Jam Pilot” – Aκινητοποίηση και επανεκκίνηση του αυτοκινήτου στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης προσφέρεται στην έκδοση N-DESIGN με το έξτρα Πακέτο TECH+ που συνολικά κοστίζει 28.000 ευρώ.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031