Sto Timoni

Fordzilla P1: Πόσο σημαντική είναι η βαφή στο κυβερνοσύμπαν των αυτοκινήτων;

Η νέα ανακλαστική βαφή του αγωνιστικού Team Fordzilla P1 δίνει στους παίκτες έναν άλλο τρόπο να δουν σε αυτό τον εαυτό του. Η πειραματική βαφή σε απόχρωση πορτοκαλί του χρωμίου σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου Team Fordzilla P1.

Η τελευταία εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου Team Fordzilla P1 παρουσιάζει μια νέα, μοναδική βαφή που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει τους παίκτες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της, καθώς και το πνεύμα της Team Fordzilla P1 που συνεχίζει να ωθεί τα όρια.

Η νέα εμφάνιση θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση στο Alkmaar που διοργανώνεται από την Ford Ολλανδίας και τους οικοδεσπότες των esports αγώνων Racesquare, όπου οι παίκτες όχι μόνο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους στην ανακλαστική βαφή, αλλά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να καθίσουν μέσα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο πλήρους κλίμακας, το οποίο λειτουργεί τόσο ως προσομοιωτής παιχνιδιών όσο και ως μια πλήρως ανεπτυγμένη πλατφόρμα live streaming.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την πιο πρόσφατη αυτή εμφάνιση του αυτοκινήτου χρησιμοποίησε μια πειραματική διαδικασία που περιελάμβανε πολλές επαναλαμβανόμενες δοκιμές προκειμένου να επιτύχει ένα φινίρισμα που μέχρι τώρα θεωρούνταν αδύνατο να πάρει σάρκα και οστά. Το αποτέλεσμα των αναρίθμητων δοκιμών είναι ένα ανακλαστικό πορτοκαλί φινίρισμα που αλληλεπιδρά με το φως και το περιβάλλον με σχεδόν εξωπραγματικό τρόπο.

Αυτή είναι η πέμπτη αλλαγή χρώματος για το διαρκώς εξελισσόμενο εγχείρημα που ακούει στο όνομα Team Fordzilla P1, το οποίο είχε αρχικά αποκαλυφθεί σε λευκό χρωματισμό πριν «φορέσει» το φθορίζον κίτρινο για το ντεμπούτο του ως προσομοιωτής αγώνων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση αυτής της ειδικής βαφής σε οχήματα παραγωγής της Ford.

Ford of Europe GmbH .

Η εξέλιξη του αγωνιστικού P1

Από τη σύλληψη της όλης ιδέας, το P1 προσπάθησε να ξεπεράσει τα όρια, ως το πρώτο όχημα που δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία των σχεδιαστών μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και της gaming κοινότητας. Πάνω από 250.000 ψήφοι στο Twitter οδήγησαν στην τελική σχεδίασή του από τους σχεδιαστές της Ford, Arturo Ariño και Robert Engelman, με τον τελευταίο να οραματίζεται τη μορφή του εσωτερικού του.

Αποκαλύφθηκε αρχικά το 2020 και μόλις τρεις μήνες μετά η Ford δημιούργησε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του οχήματος σε ζωντανή μετάδοση.

 Ford of Europe GmbH  .

Λίγους μήνες μετά το P1 έκανε την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood με ολοκαίνουργια χρώματα, γιορτάζοντας την 55η επέτειο από τη διάσημη νίκη της Ford και την κατάκτηση των θέσεων 1-2-3 στις 24 Ώρες του Le Mans.

Στην gamescom 2021, το P1 εξελίχθηκε για μια ακόμα φορά καθώς κατέστη ο απόλυτος προσομοιωτής gaming. Κατόπιν, στο Gamergy της Μαδρίτης αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά, ενσωματώθηκαν στο P1 τεχνολογίες streaming για να είναι εφικτή η ζωντανή μετάδοση περιεχομένου απευθείας από το αυτοκίνητο. Με περισσότερα σχέδια στα σκαριά, η εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου P1 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

“Η βαφή ήταν μια πειραματική διαδικασία που θέλαμε να δοκιμάσουμε – και τι καλύτερο από το να το πραγματοποιήσουμε με το αγωνιστικό Team Fordzilla P1, ένα αυτοκίνητου που ανοίγει νέους δρόμους ήδη από τη σύλληψή του ως ιδέα Οι αντανακλάσεις που καταφέρνει να καταγράφει αυτό το φινίρισμα είναι πραγματικά διασκεδαστικές και ελπίζουμε ότι οι παίχτες θα απολαύσουν την προσπάθειά τους να ‘αιχμαλωτίσουν’ τον εαυτό τους σε αυτό.”

Boris Ferko, Team Fordzilla P1 design lead, Ford of Europe

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031