Sto Timoni

H Kia αλλάζει. Τί κρύβει το νέο λογότυπο;

Η Kia παρουσιάζει τη νέα εταιρική της ταυτότητα και το νέο παγκόσμιο σλόγκαν της “Movement that inspires”, σηματοδοτώντας το μελλοντικό μετασχηματισμό της μάρκας. Η πανηγυρική παρουσίαση του καινούριου logo της Kia συνοδεύτηκε από ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness με drones και πυροτεχνήματα….

Η Kia Motors Corporation αποκάλυψε το νέο της εταιρικό λογότυπο καθώς και το παγκόσμιο σλόγκαν της μάρκας σηματοδοτώντας τον τολμηρό μετασχηματισμό της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας όπως και τους νέους της στόχους. Η εισαγωγή του νέου λογότυπου αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες της Kia για μία ηγετική θέση στη νέα εποχή της κινητικότητας, ανανεώνοντας σχεδόν όλους τους τομείς του επιχειρηματικού της προφίλ.

Συμμετρία, ρυθμός και άνοδος για την Kia

Ο σχεδιασμός του νέου λογότυπου της Kia βασίζεται σε τρεις έννοιες: τη «συμμετρία», το «ρυθμό» και την «άνοδο». Η «συμμετρία» του λογότυπου αντικατοπτρίζει τη σύγκλιση των αναγκών κινητικότητας των πελατών με την περιβαλλοντική ευθύνη για ένα βιώσιμο μέλλον. Ο «ρυθμός» ενσωματώνει το συνεχώς προσαρμοζόμενο πνεύμα της Kia με μια ανανεωμένη δημιουργική ενέργεια που εναρμονίζεται με τις επιθυμίες των πελατών. Η «ανοδική» φύση του νέου λογότυπου, με μία μόνο συνεχόμενη γραμμή, συμβολίζει τη δέσμευση της Kia να προσφέρει συναρπαστικά και αξιόπιστα προϊόντα στους πελάτες της και στιγμές έμπνευσης σε κάθε επαφή τους με τη μάρκα.

«Το νέο λογότυπο της Kia αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας στο να αναδειχθεί σε ένα έμβλημα αλλαγής και καινοτομίας», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia. «Η αυτοκινητοβιομηχανία βιώνει μια περίοδο ταχύτατου μετασχηματισμού και η Kia προσαρμόζεται προληπτικά σε αυτές τις αλλαγές. Το νέο μας λογότυπο αντιπροσωπεύει την επιθυμία μας να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας, καθώς δημιουργούνται νέες ανάγκες κινητικότητας, αλλά και τα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία».

Το νέο λογότυπο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας πρωτοποριακής έκθεσης με πυροτεχνήματα στη Σεούλ της Κορέας. Στην εκδήλωση είδαμε 303 «πυρo-drones» να εκτοξεύουν εκατοντάδες πυροτεχνήματα σε ένα συγχρονισμένo σκηνικό αναπαριστώντας τη νέα εποχή της Kia. Κάτι που δημιούργησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τα «περισσότερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) ταυτόχρονης εκτόξευσης πυροτεχνημάτων».

Το εκθαμβωτικό σκηνικό μπορείτε να δείτε στο κανάλι Kia Global YouTube:

 

Οι νέοι στόχοι και η στρατηγική της μάρκας θα αποκαλυφθούν στις 15 Ιανουαρίου

Εκτός από το ολοκαίνουργιο της λογότυπο, η Kia αποκάλυψε και το νέο της παγκόσμιο σλόγκαν, «Movement that inspires». Λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα στρατηγική της Kia, συμπεριλαμβανομένων των νέων στόχων, της φιλοσοφίας, καθώς και της μελλοντικής προϊόντικής γκάμας της μάρκας, θα κοινοποιηθούν μέσω της ψηφιακής εκδήλωσης «New Kia Brand Showcase» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 στις 02:00 πμ.

Η εκδήλωση θα προβληθεί και στο κανάλι Kia Global YouTube.

Η εισαγωγή του νέου λογότυπου έρχεται μετά την ανακοίνωση της επιχειρηματικής στρατηγικής «Plan S» το 2020. Σύμφωνα με το Plan S, η Kia, μεταξύ άλλων στόχων, έχει τη φιλοδοξία μιας ηγετικής θέσης στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων. Ένας στόχος που θα επιτευχθεί μέσα από την διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, στην εισαγωγή ευρύτερων υπηρεσιών κινητικότητας, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και στις προτιμήσεις των τοπικών αγορών.

Σχετικά με την Kia Motors Corporation

Kia Motors (www.kia.com) – ιδρύθηκε το 1944, κατασκευάζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 6 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 190 χώρες, με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σχεδόν σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Kia ηγείται της μετάβασης της αυτοκίνησης σε ηλεκτρικά οχήματα και επιδιώκει τη δημιουργία υπηρεσιών κινητικότητας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αστικών προκλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες στο Kia Global Media Center: www.kianewscenter.com

Πηγή: Kia Hellas

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930