Sto Timoni

Ford Mustang Mach-E: το «πράσινο» περιπολικό

Ένα πρωτότυπο περιπολικό, με βάση την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E, κατασκεύασε η Ford για την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μια τετρακίνητη Mustang Mach-E Standard Range AWD

Η Ford κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των απαραίτητων δοκιμών μετά από πολλά αιτήματα από τις αστυνομικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου που αναζητούσαν πιο «πράσινες» λύσεις ανάμεσα στα τετράτροχα προϊόντα που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ήδη αξιολογήσει τη νέα Mustang Mach-E και έχει ζητήσει την πλήρη αξιολόγηση του πρωτότυπου οχήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο όχημα αναμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις του Sussex, Surrey, South Wales, Dyfed Powys, Devon & Cornwall και Police Scotland.

Το αρχικό πρωτότυπο είναι μία Mustang Mach-E Standard Range AWD, με την Ford να σχεδιάζει να προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών των εκδόσεων Extended Range RWD (κίνηση στους πίσω τροχούς) και Extended Range AWD (κίνηση και στους τέσσερις τροχούς), που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αυτονομία – και ως εκ τούτου ευελιξία και υψηλή επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα για τη βρετανική αστυνομία.

Η άμεση και ταχύτατη επιτάχυνση του ηλεκτρικού SUV της Ford – η νέα Ford Mustang Mach-E μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα στην έκδοση GT, επιτυγχάνοντας παράλληλα τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα – θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο «όπλο» στη μάχη της καταπολέμησης του εγκλήματος, και παράλληλα μια λύση που μπορεί να προσφέρει στις αστυνομικές δυνάμεις ένα από τα πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Mustang Mach-E είναι ήδη κάτοχος ενός ρεκόρ Guiness, έχοντας πετύχει τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Από εκεί και πέρα, τη λύση για το ζήτημα που αφορά την προέλευση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρήση των μπλε φώτων, των σειρήνων αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας του πρωτότυπου αυτοκινήτου, έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι μηχανικοί της Ford.

«Η αυτονομία του οχήματος δεν μειώνεται καθώς η ενέργεια αντλείται από τη μπαταρία των 12V του οχήματος και όχι από την μπαταρία υψηλής τάσης», δηλώνει ο Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager, Ford of Britain & Ireland.

«Στις μέλλον θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα αυτής της μπαταρίας για να επιτρέψουμε την τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού».

Η μετατροπή του αρχικής Ford Mustang Mach-E πραγματοποιήθηκε από την Safeguard SVP, τον εξειδικευμένο συνεργάτη της Ford, με έδρα Essex.

Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού που τοποθετήθηκαν στο πρωτότυπο αυτοκίνητο περιλαμβάνονται διάφοροι ράβδοι στήριξης και στηρίγματα που διασφαλίζουν την εύρεση κατάλληλων θέσεων για τη λειτουργική χρήση των συγκεκριμένων στοιχείων, αλλά και ότι στο όχημα θα προκληθεί η μικρότερη δυνατή ζημιά. Όλος ο φωτισμός υιοθετεί την τεχνολογία LED, γεγονός που εξασφαλίζει με τη σειρά του πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία των 12V του οχήματος.

27/08/21
Ford Mustang Mach-E police car at Safeguard SVP, Earls Colne, Essex.
All Rights Reserved: F Stop Press Ltd.
+44 (0)7765 242650 www.fstoppress.com www.rkpphotography.co.uk

Επιπρόσθετα, οι εξωτερικοί χρωματισμοί πραγματοποιήθηκαν με ένα υλικό υψηλών προδιαγραφών που μεγιστοποιεί το πόσο ορατό είναι το όχημα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και τη νύχτα.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών. Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford Motor Hellas

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930