Sto Timoni

Ford Lifesavers: η ιστορία μιας εθελόντριας στην πυροσβεστική της Σλοβενίας

Στο τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford παρακολουθούμε την ιστορία μιας εθελόντριας από τη Σλοβενία που ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση στην Πυροσβεστική.

Ενσυναίσθηση, θάρρος, δύναμη, φιλία. Αυτά περνούν από το μυαλό της Tjaša Gregorn όταν τη ρωτάνε για τους εθελοντές πυροσβέστες. Φοιτήτρια στο τμήμα γραφιστικής και πολυμέσων, υπηρετεί ως εθελόντρια στην πυροσβεστική υπηρεσία της Ποστόινα, στη Σλοβενία, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας, της θείας και του θείου της. Δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, αφού σχεδόν όλες οι οικογένειες στη Σλοβενία έχουν κάποιον δικό τους εθελοντή πυροσβέστη σύμφωνα με την Tjaša.

 Μία μικρή σπίθα είναι αρκετή για να ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος γύρω από την Ποστόινα, Σλοβενία

«Παππούς, γονείς, συγγενείς, μας συνδέει το κοινό πάθος να σώζουμε ζωές», μας εξηγεί. Και ενώ αποστολές όπως να μοιράζει πόσιμο νερό σε απομονωμένα νοικοκυριά και να συντρέχει όσους το έχουν ανάγκη, την εμπνέουν, το βίντεο αποκαλύπτει επίσης μερικές από τις περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης που αντιμετωπίζει με γενναιότητα και πώς, με τη βοήθεια της στενά δεμένης ομάδας της, τα βγάζει πέρα με τα επακόλουθα.

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σειράς βίντεο «Lifesavers» της Ford που εξετάζει ποιο είναι το στοιχείο που εμπνέει τους ήρωες των Ευρωπαϊκών ομάδων διάσωσης να ριψοκινδυνεύουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους άλλους. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε για  εθελοντές που αφιερώνουν το χρόνο τους, με κοινά χαρακτηριστικά το θάρρος και την ενσυναίσθηση, κάνουν τη διαφορά σε στιγμές επείγουσας ανάγκης.

Postojna Fire Brigade Services

 Το τμήμα έχει παράδοση στη χρήση ειδικά τροποποιημένων οχημάτων Ford Ranger, με τις παλιότερες γενιές να συνυπάρχουν δίπλα στα τελευταία μοντέλα. Λόγω του είδους του εδάφους, οι εκτός δρόμου επιδόσεις τους και η απόσταση από το έδαφος είναι ιδανικά για πρόσβαση σε υψηλότερα σημεία, ενώ χάρη στην εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς φορτίου, μπορούν να φτάσουν στο συμβάν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η πυροσβεστική διαθέτει επίσης αρκετά Ford Transit vans που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις αποστολές.

Η εθελόντρια πυροσβέστης Tjaša Gregorn.

Η σειρά «Lifesavers»

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά περιλαμβάνει:

  • Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία
  • Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία
  • Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία
  • Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία
  • Επεισόδιο 5: Βαυβαρικός Ερυθμός Σταυρός, Γερμανία
  • Επεισόδιο 6: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία

Σχόλια

“Φόβος, όλοι φοβόμαστε. Όχι τη φωτιά, αλλά ο ένας για τον άλλο, γι’ αυτό λειτουργούμε σαν μία μονάδα.”                                                                

Tjaša Gregorn, Σλοβενία

«Τα γυρίσματα αυτού του επεισοδίου ήταν τελείως διαφορετικά από τα υπόλοιπα καθώς η πυρόσβεση είναι μία έννοια βαθιά ριζωμένη στις οικογένειες εκεί. Για πολλούς είναι σχεδόν τρόπος ζωής, κάτι σαν παράδοση. Και ενώ είχαμε δει το θάρρος και την ανδρεία άλλων πυροσβεστών σε άλλα επεισόδια, αυτό που πραγματικά καταλάβαμε στη Σλοβενία ήταν πόσα σήμαιναν για τους ανθρώπους της κοινότητας. Αυτό ήταν πραγματικά ξεχωριστό.»

Jerome Isaac, παραγωγός, Ford Lifesavers

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία με έδρα στο Dearborn, Michigan, που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κινούνται και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Το πρόγραμμα Ford+ για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας συνδυάζει υφιστάμενα πλεονεκτήματα, νέες δυνατότητες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες για τον εμπλουτισμό των εμπειριών και την ενίσχυση της πιστότητας αυτών των πελατών.  Η Ford σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και υποστηρίζει τεχνικά μία πλήρη γκάμα συνδεδεμένων και όλο και περισσότερο εξηλεκτρισμένων επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων: Φορτηγά, SUV, van και αυτοκίνητα Ford, και πολυτελή οχήματα Lincoln. Η εταιρεία επιδιώκει κορυφαίες θέσεις στους τομείς ηλεκτροκίνησης, υπηρεσιών διασυνδεδεμένων οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, μεταξύ των οποίων τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ενώ παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Η Ford απασχολεί περίπου 186.000 άτομα σε όλο τον κόσμοΠερισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, τα προϊόντα της και την Ford Motor Credit Company υπάρχουν στον ιστότοπο corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.

Πηγή: Ford Motor Hellas

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031