Sto Timoni

Ford Escape Room: Όταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται παιχνιδότοπος

Η Ford δημιουργεί ένα διαδραστικό παιχνίδι τύπου Escape Room για τη νέα πλήρως ηλεκτρικής Mustang Mach-E που αναθέτει στους παίκτες να λύνουν γρίφους και να ακολουθούν οδηγίες για να κερδίζουν. Βασισμένο σε app, το παιχνίδι χρησιμοποιεί ειδικό hardware για αλληλεπίδραση με λειτουργίες και στοιχεία του οχήματος, όπως ο κλιματισμός, τα ηχεία και τα ηλεκτρικά καθίσματα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη δημιουργία του παιχνιδιού μπορεί να αναπτυχθεί στο μέλλον για μία πραγματική aftermarket εφαρμογή.

Τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια τύπου Escape Room γνωρίζουν αυξανόμενη δημοτικότητα φέρνοντας ομάδες παιχτών αντιμέτωπες με το χρόνο καθώς προσπαθούν να επιλύσουν γρίφους και να αποδράσουν από ένα θεματικό δωμάτιο. Τώρα, η Ford έχει μεταφέρει αυτή την ιδέα στην αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, 1 με το παιχνίδι να ελέγχει λειτουργίες του αυτοκινήτου με στόχο μία διαδραστική εμπειρία.

Το θεματικό παιχνίδι κατασκοπίας καθοδηγεί τους παίκτες σε μία μυστική αποστολή για την παράδοση ενός πακέτου. Οι ηχητικές προτροπές δίδονται μέσω των ηχείων του οχήματος, με τα ηλεκτρικά καθίσματα, την hands-free πίσω πόρτα, το σύστημα κλιματισμού και τους προβολείς να είναι ανάμεσα στα στοιχεία που είτε ενεργοποιούνται από το παιχνίδι, είτε χρησιμοποιούνται από τον παίκτη ως ερέθισμα σε ανάλογες φάσεις του παιχνιδιού.

Κανένα χαρακτηριστικό πλην των συστημάτων θέρμανσης και των ηχείων δεν ελέγχονται εάν το αυτοκίνητο κινείται ενώ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα παιχνίδια τύπου Escape Room, οι παίκτες μπορούν να εξέρχονται από το όχημα σε οποιοδήποτε σημείο, όταν είναι ασφαλείς για κάτι τέτοιο, χωρίς επιπτώσεις για το παιχνίδι. Το τελευταίο εγκαθίσταται σε μία συσκευή iOS που συνδέεται με το όχημα, κάνοντας χρήση του CarPlay της Apple καθώς και εξοπλισμού (hardware) και λογισμικού (software) που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

«Πρόκειται για ένα είδος ψυχαγωγίας που έχει μία σοβαρή πλευρά, καθώς δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα στα αυτοκίνητα» εξήγησε ο Carsten Starke, εξειδικευμένος τεχνικός υλικών εσωτερικού & εμπειρίας πελάτη, Ford Research & Advanced Engineering, Ford Ευρώπης. «Έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και οδηγού, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη διερεύνηση περαιτέρω προοπτικών στο μέλλον, όπως ένα διαδραστικό εγχειρίδιο χρήστη ή ακόμα και οδηγική εκπαίδευση.»

Το παιχνίδι παραμένει αυτή τη στιγμή στο επίπεδο ενός λειτουργικού πρωτοτύπου που έχει εξελίξει η Ford Ευρώπης με τη συνδρομή της ομάδας Software Enablement & Research του ομίλου Emerging Technology & Innovation της Ford και του ομίλου IOT που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε για να δείξει πώς το gaming θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικειωθούν περισσότερο με τις λειτουργίες των οχημάτων τους.

Επίσης, θα μπορούσε να δώσει μία πρώτη γεύση από τις μελλοντικές εφαρμογές που ενδεχομένως θα ψυχαγωγούν και θα εκπαιδεύουν οδηγούς και επιβάτες στο «νεκρό» τους χρόνο στους σταθμούς φόρτισης, ή ακόμα και όταν θα ταξιδεύουν με μελλοντικά αυτόνομα οχήματα.

# # #

1 Η Ford Mustang Mach-E προσφέρει εγκεκριμένη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 610 km WLTP με πίσω κίνησης σε έκδοση μπαταρίας extended-range.
Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας (WLTP), εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

Πηγή: Ford Motor Hellas

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031