Sto Timoni

Στιγμές της άνοιξης με ένα ανοιχτό Mini

Ανάσα ελευθερίας, στα χρώματα της άνοιξης. Η μαμά BMW φωτογράφισε το MINI Cabrio στη Βόννη, ένα μέρος στο δεν θα περίμενε κανείς ότι μπορεί να απολαύσει αυτήν την πανδαισία χρωμάτων. Ευκαιρία να μιλήσουμε και για ένα ανοιχτό αυτοκίνητο, ένα cabrio, που ταιριάζει σε αυτήν την εποχή του χρόνου και αυτές τις συνθήκες.

Μπορεί όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί να τελούμε σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η φύση όμως συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, δημιουργώντας πανέρμορφες εικόνες, καθώς ο ερχομός της άνοιξης είναι πλέον αισθητός. Η ανθοφορία των κερασιών είναι αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος – και περισσότερο από ποτέ γίνεται σύμβολο προσμονής για μελλοντικές στιγμές που θα γιορτάσουμε κάποια στιγμή – ελεύθεροι – στην ύπαιθρο.

MINI Cabrio Sidewalk: οι ανθισμένες κερασιές της Βόννης

Και βέβαια, οι Γερμανοί βρίσκουν την ευκαιρία να μας θυμίσουν ότι το καλύτερο αυτή την εποχή είναι να οδηγείς ένα κάμπριο – και φυσικά το δικό τους ανοιχτό μοντέλο, το νέο MINI Cabrio Sidewalk με την υφασμάτινη οροφή, που μπορείτε να την ανοίξετε και να απολαύσετε τη θαλπωρή των πρώτων ακτίνων του ήλιου, αλλά και να θαυμάσετε την πολύχρωμη ομορφιά των ανθισμένων κερασιών.

Μαζί με τις φωτογραφίες που λάβαμε από το Μόναχο, μας έρχεται και κάποια «εαρινή» ενημέρωση: Οι κάτοικοι της Βόννης, όπως και οι τουρίστες που την επισκέπτονται, θεωρούν ότι η Breite Straße – Broad Street – προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για απολαύσει κανείς τη μαγεία της ανθοφορίας των κερασιών.

 

Το συγκεκριμένο μπλε του MINI Cabrio Sidewalk δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα χρωματική αντίθεση στο σκηνικό της παλιάς πόλης της πρώην πρωτεύουσας της Γερμανίας. Η μεταλλική απόχρωση Deep Laguna που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτή την έκδοση και συνδυάζεται με ασορτί λωρίδες στο καπό και δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών Scissor Spoke, που επίσης αποτελούν αποκλειστικό στοιχείο του μοντέλου. Η υφασμάτινη οροφή “MINI Yours Softtop Sidewalk” ανοίγει σχεδόν αθόρυβα με τη βοήθεια ηλεκτροκίνητου μηχανισμού, σε μόλις 18 δευτερόλεπτα.

Τα φεστιβάλ της άνοιξης

Η παράδοση με τους γοητευτικούς αγγελιοφόρους της άνοιξης έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία. Οι εκδηλώσεις λατρείας για την ανθοφορία των κερασιών χρονολογούνται από αρκετούς αιώνες. Συμβολικά, αντιπροσωπεύει την ομορφιά και την παροδικότητα – επειδή αυτό το θαύμα της φύσης διαρκεί μόνο μερικές εβδομάδες, από τέλη Μαρτίου μέχρι αρχές Μαΐου. Αρχικά, το Cherry Blossom Festival ήταν προνόμιο της αυτοκρατορικής αυλής αλλά από τον 17ο αιώνα, το Hanami – που σημαίνει ‘βλέπω τα λουλούδια’ – γιορτάζεται από όλους στην Ιαπωνία.

Το έθιμο των φεστιβάλ ανθισμένων κερασιών έχει εξαπλωθεί τώρα και εκτός Ασίας και έχει φτάσει στη Β. Αμερική και την Ευρώπη. Στην Washington D.C., η φιλία μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ γιορτάζεται στο ετήσιο Cherry Blossom Festival. Στην περιοχή Extremadura στη δυτική Ισπανία, πάνω από δύο εκατομμύρια κερασιές μεταμορφώνουν την κοιλάδα “Valle del Jerte” σε μία θάλασσα από λευκό και ροζ. Και στο Αμβούργο, το Cherry Blossom Festival τιμά τους στενούς δεσμούς του με την αδελφή πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας πάνω από 50 χρόνια.

Στη Βόννη, η γιορτινή υποδοχή της ανθοφορίας είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. Αλλά μία ανάρτηση στο Facebook με θέμα “Places to See Before You Die” που παρουσίαζε μία θάλασσα από άνθη κερασιάς στις οδούς Breite Straße και Heerstraße στη Βόννη λειτούργησε ως η καλύτερη διαφημιστική καμπάνια το 2012 και έκανε πασίγνωστους αυτούς τους δύο δρόμους. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση, γι’ αυτό και πεζοί και ερασιτέχνες φωτογράφοι συνεχίζουν να δίνουν το παρών στη λεωφόρο των κερασιών. Και γιατί όχι άλλωστε; Η φύση σε όλο της το μεγαλείο που μπορούν να απολαμβάνουν οι περιπατητές μόνοι ή ανά δύο, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, ή εναλλακτικά οδηγώντας το νέο MINI Cabrio Sidewalk.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031