Sto Timoni
kia ev6

Η Kia εγκαινιάζει το Creativity Drive που στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικότητας στις μελλοντικές γενιές

Η Kia εγκαινίασε το Creativity Drive, που αποτελεί μια εξερεύνηση για το τι κάνει τον καθένα μας να είναι ξεχωριστός αλλά περισσότερο από αυτό, το Creativity Drive αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία της Kia να προωθεί και να προστατεύει τη δημιουργικότητα για τις μελλοντικές γενιές. Για να το επιτύχει αυτό, η Kia συνεργάστηκε με κορυφαία καινοτόμα άτομα, δημιουργούς και εκπαιδευτικούς για να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν στην προώθηση της δημιουργικότητας στην ανάπτυξη των παιδιών.

Το Kia Creativity Drive εμπνέεται από μελέτες που δείχνουν πώς η δημιουργικότητα μειώνεται από την παιδική ηλικία

Η έμπνευση για την καμπάνια Kia’s Creativity Drive ακολουθεί αρκετές πρόσφατες μελέτες που έχουν δείξει πώς η ατομική δημιουργικότητα μειώνεται από την παιδική ηλικία. Μια έκθεση από τους Dr George Land και Beth Jarman εξ ονόματος της NASA ​​πρόσφατα τόνισε ότι οι περισσότεροι ενήλικες είναι 96% λιγότερο δημιουργικοί από τα παιδάκια πέντε ετών. Φαίνεται ότι ο τρόπος που διδάσκουμε καταστέλλει τη δημιουργικότητά μας καθώς μεγαλώνουμε.

Απαντώντας σε αυτό, η Kia φιλοξένησε πρόσφατα το “Kia Hackathon”, μια διήμερη εικονική εκδήλωση με στόχο την επίλυση μιας πρόκλησης που είναι σημαντική για όλη την κοινωνία. Πώς μπορούμε να υποκινήσουμε την αλλαγή, έτσι ώστε η δημιουργικότητα να αναγνωρίζεται ότι είναι εξίσου σημαντική με τον ανάγνωση και τη γραφή στην εκπαίδευση των νέων; Με τη διευκόλυνση των Σουηδών ειδικών μετασχηματιστικής μάθησης πραγματοποιήθηκε το Hyper Island, μια εκδήλωση στην οποία συγκεντρώθηκαν δημιουργικά της Kia, ειδικοί στην εκπαίδευση και δημιουργοί για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.

To Kia Hackathon συνδέει διάφορα δημιουργικά της Kia, εκπαιδευτικούς, δημιουργούς και καινοτόμα άτομα για να φέρουν θετικές αλλαγές στην κοινωνία

Οι συμμετέχοντες του Kia Hackathon χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα περιελάμβανε έναν από τους τρεις καινοτόμους δημιουργούς που ωθούν τα όρια και αξιοποιούν τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητά τους: η Dr Merritt Moore, μια αμερικάνα επαγγελματίας μπαλαρίνα και κβαντικός φυσικός, η Lucy McCrae, καλλιτέχνης επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθέτης και εφευρέτης και ο Dr Nelly Ben Hayoun, βραβευμένος σχεδιαστής εμπειριών, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης, δημόσιος ομιλητής και ερευνητής. Σε διάστημα 2 ημερών, οι ομάδες συζήτησαν και ανέπτυξαν τις ιδέες τους πριν παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Gregory Guillaume, Αντιπροέδρου του Kia Design Center Europe.

Ως μέρος της δέσμευσης της Kia στη δημιουργικότητα, η λύση Hackathon θα εφαρμοστεί και θα δοκιμαστεί σε όλη την Ευρώπη για τη βελτίωση και την επικύρωση των αποτελεσμάτων

Από τις τρεις προτεινόμενες λύσεις που παρουσίασαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του Kia Hackathon, η ισχυρότερη ήταν τόσο έξυπνη όσο και διαισθητική. Βασίζεται στην απλή υπόθεση ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα επικεντρώνονται κυρίως στη διδασκαλία των παιδιών να γνωρίζουν τις σωστές απαντήσεις σε σταθερές ερωτήσεις. Αντίθετα, η ομάδα πρότεινε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να κάνουν ελεύθερα ερωτήσεις: είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων. Αυτή η υπόθεση οδήγησε την ομάδα σε μια ιδέα που χρησιμοποιούν κάρτες για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η Kia θα συνεργαστεί τώρα μαζί με δημιουργικούς συνεργάτες και άλλους εμπειρογνώμονες για να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτήν την ιδέα σε επιτόπιες δοκιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη για να διασφαλίσει ότι είναι ένα εμπνευσμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές με πιο δημιουργικό τρόπο.

Η δημιουργική έκφραση ήταν σημαντική για την ομάδα που ανέπτυξε το Kia EV6

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Η Kia πιστεύει στη δύναμη της καινοτομίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας και το βλέπω καθημερινά καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε πιο προοδευτικές, βιώσιμες λύσεις κινητικότητας. Μέσω του Creativity Drive της Kia, θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί γιατί πιστεύουμε ότι για να συνεχίσει η κοινωνία να προχωρά, χρειάζεται η δημιουργικότητα όχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να αναπτυχθεί στο μυαλό των μελλοντικών γενεών ».

kia creativity driveΤο Kia’s Creativity Drive έρχεται λίγο μετά το επαναλανσάρισμα της νέας εταιρικής λογοτύπησης, της αλλαγής του σλόγκαν της Kia και της ολοκαίνουργιας φιλοσοφίας σχεδιασμού – Opposites United. Ο τολμηρός μετασχηματισμός της Kia στοχεύει στην καθιέρωση ηγετικής θέσης στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας, ανανεώνοντας σχεδόν όλες τις πτυχές του προγράμματός της, από την επωνυμία και το σχεδιασμό έως τη λειτουργικότητα, την τεχνολογία, την εμπειρία χρήστη και τη βιώσιμη αποδοτικότητα.

Το Kia EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV της Kia με προηγμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V και αυτονομία 510 χιλιομέτρων

Η τεχνολογική δημιουργικότητα ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του Kia EV6, του πρώτου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Kia. Το κομψό και στιλάτο crossover διαθέτει προηγμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V που θα επιτρέψουν φόρτιση 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, μαζί με μια πραγματική αυτονομία άνω των 510 χιλιομέτρων. Το Kia EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP) και η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τη σειρά EV με 11 νέα μοντέλα BEV έως το 2026 – επτά βασισμένα στην E – GMP και τέσσερα EV με βάση τα υπάρχοντα μοντέλα.

Πηγή: Kia

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031