Sto Timoni
ford lifesavers

“Lifesavers”: η Ford και οι ήρωες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη

Θέλοντας να αναδείξει το θάρρος, την ανιδιοτέλεια και τις ικανότητες των χιλιάδων επαγγελματιών και εθελοντών που συγκροτούν σήμερα τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανά την Ευρώπη, η Ford εγκαινιάζει μια νέα σειρά βίντεο με τίτλο “Lifesavers”. Πρόκειται για σειρά των έξι προγραμματισμένων βίντεο, που απαθανατίζει τις σκληρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης σε διάφορα μέρη και χώρες της Ευρώπης. Ενώ παράλληλα γίνεται αντιληπτό ότι πίσω από την αφοσίωση των ηρώων αυτών κρύβονται τα ικανά και ακούραστα επαγγελματικά οχήματα Ford – από το σκληροτράχηλο Ranger, έως το πολυτάλαντο Transit.

Σε όλη την Ευρώπη, χιλιάδες επαγγελματίες και εθελοντές ανταποκρίνονται άμεσα σε μία κλήση για βοήθεια – είτε πρόκειται για απεγκλωβισμό ατόμων παγιδευμένων σε κάποιο βουνό, είτε για άμεση επέμβαση σε ένα φλεγόμενο κτίριο ή για παροχή άμεσης ιατρικής υποστήριξης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτά τα ξεχωριστά άτομα μπορεί κάποιες φορές να νιώσουν ανασφάλεια ή φόβο, αλλά δεν πτοούνται και συνεχίζουν. Τώρα, το απίστευτο αυτό πνεύμα τους γίνεται το κεντρικό θέμα της νέας σειράς βίντεο της Ford Ευρώπης με την ονομασία “Lifesavers”, από την οποία παίρνουμε μία πρώτη γεύση στο τρέιλερ που πρόσφατα κυκλοφόρησε.

Τα βίντεο παρουσιάζουν άτομα όπως η Sarai, μία γιατρός-διασώστρια στη Βαλένθια της Ισπανίας που ανέλαβε καθήκοντα πριν από τέσσερις μήνες και ο Martin, ο οποίος ίδρυσε την Water Rescue Service στο Nové Mlýny, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, μετά από αρκετά ατυχήματα που συνέβησαν σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα. Κάθε επεισόδιο της σειράς διερευνά ποιο είναι το στοιχείο που ωθεί αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους στην αποστολή τους, αποκαλύπτοντας επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πίεση και τι σημαίνει γι’ αυτούς.

Το πρώτο ολοκληρωμένο βίντεο της σειράς «παρακολουθεί» την Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βαλένθια στην Ισπανία και θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου. Στη συνέχεια, η σειρά θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από πέντε επεισόδια, όπου απεικονίζονται το απίστευτο πνεύμα και η αφοσίωση των διασωστών σε Τσεχία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβενία και Γερμανία.

Η σειρά ‘Lifesavers’

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει1:

 • Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία
  31 Μαΐου, 2021
 • Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία
  21 Ιουνίου, 2021
 • Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία
  12 Ιουλίου, 2021
 • Επεισόδιο 4: Πυροσβεστή Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία
  2 Αυγούστου, 2021
 • Επεισόδιο 5: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία
  23 Αυγούστου, 2021
 • Επεισόδιο 6: Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανία
  Η ημ/νία θα ανακοινωθεί αργότερα

Ευρωπαϊκά Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης

Τα Ford εν δράσει – Πίσω από αυτούς τους ήρωες κρύβονται τα οχήματα Ford που τους βοηθούν στην αποστολή τους. Από την ικανότητα ρυμούλκησης και τη σιγουριά του Ford Ranger μέχρι την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τις ατελείωτες δυνατότητες εξατομίκευσης της σειράς Transit, πρόκειται για κρίσιμα «εργαλεία» που βοηθούν τις Ευρωπαϊκές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να πραγματοποιούν το απίστευτο έργο τους.

Σε όλη την Ευρώπη, πάνω από περίπου 10.000 επαγγελματικά οχήματα Ford αποτελούν τους στυλοβάτες που εμπιστεύονται οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 2.

Η Ford και οι συνεργαζόμενες εταιρείες μετατροπών προσφέρουν μία τεράστια ποικιλία επαγγελματικών οχημάτων που τους βοηθούν να διεκπεραιώσουν όλα τα καθήκοντά τους. Με τις διαφορετικές εκδόσεις, τους χρωματισμούς, τα προαιρετικά πακέτα και τα ειδικά έξτρα αξεσουάρ, οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες.

Πηγή: Ford

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031