Sto Timoni

Ήρωες των υδάτων: Lifesavers από την Τσεχία.

Μια όμορφη λίμνη που συγκεντρώνει πλήθος δραστηριοτήτων, τουριστικών και ναυταθλητικών, χρειάζεται τους δικούς της ναυαγοσώστες, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της. Είναι, λοιπόν, η αποτελούμενη από εθελοντές Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της λίμνης Nové Mlýny στην Τσεχία, που σώζοντας ζωές στο νερό πρωταγωνιστεί στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς “Lifesavers”, της Ford.

Το 2001, η ανησυχία του Martin Srahulek για την απουσία ναυαγοσωστών που θα συνέβαλαν με το έργο τους στη διατήρηση της ασφάλειας στην όμορφη τεχνητή λίμνη Nové Mlýny στην Τσεχία του έδωσε μία ιδέα. Nα δημιουργήσει, μαζί με μερικούς φίλους του, την Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της Nové Mlýny. Τώρα με 50 εθελοντές και 12 ενεργά μέλη, η ομάδα έχει αποδειχτεί άκρως αποτελεσματική.

Το δεύτερο βίντεο της σειράς “Lifesavers” της Ford ακολουθεί τον Martin, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικό ασθενοφόρου πλήρους απασχόλησης, και παρουσιάζει την αφοσίωση του ίδιου και της ομάδας εθελοντών του στην προστασία των επισκεπτών της Nové Mlýny. Ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας σε ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται περίπου δέκα φορές το χρόνο και στο παρελθόν έχουν αποτελέσει ένα πραγματικό τεστ αντοχής για τις ικανότητές τους. Μπορεί τα νερά συχνά να φαίνονται ήρεμα, όμως πολύ γρήγορα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, δοκιμάζοντας στο έπακρο τις ικανότητές τους στη διάσωση σε νερό. Χρειάζεσαι την καρδιά και το θάρρος ενός εθελοντή για να πηδήξεις σε παγωμένο νερό και να σώσεις μία ζωή.

«Ξαφνικά βρέθηκα περιτριγυρισμένος από εκπληκτικούς, υπέροχους ανθρώπους σε μία όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όλοι κάνουμε θυσίες με τον τρόπο μας για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των υδάτων. Και είμαστε όλοι ευτυχείς που το κάνουμε.»
Martin Srahulek, Ομάδα Διάσωσης σε Νερό, Nové Mlýny

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς μετά τη Βαλένθια (Ισπανία) που είχε θέμα μία διασώστρια / πλήρωμα ασθενοφόρου. Η σειρά “Lifesavers” αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη και το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

 

Η σειρά “Lifesavers”

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει1:

 • Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία
  31 Μαΐου, 2021
 • Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία
  21 Ιουνίου, 2021
 • Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία
  12 Ιουλίου, 2021
 • Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία
  2 Αυγούστου, 2021
 • Επεισόδιο 5: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία
  23 Αυγούστου, 2021
 • Επεισόδιο 6: Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανία
  Η ημ/νία θα ανακοινωθεί αργότερα

«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο τις πέντε ημέρες ήταν ο ενθουσιασμός του Martin και των υπολοίπων εθελοντών και μελών αυτής της ομάδας. Καθένας από την πλευρά του θυσιάζει τα Σαββατοκύριακα και τον ελεύθερο χρόνο του για τη φύλαξη των υδάτων και τη διατήρηση της ασφάλειας των επισκεπτών, αλλά για μερικούς θα μπορούσε να είναι εργασία πλήρους απασχόλησης. Σε μία από τις ημέρες των γυρισμάτων, ο Martin δούλεψε νυχτερινή βάρδια στο ασθενοφόρο, επέστρεψε στη βάση μετά από δυο τρεις ώρες ύπνο και ήταν έτοιμος για εθελοντική εργασία. Είναι τρομερά αφοσιωμένοι εθελοντές και ελπίζω αυτό το πάθος να βγει στο βίντεο.»
Jerome Isaac, παραγωγός, Ford Lifesavers

 

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031