Sto Timoni

Στην Αθήνα η “Κοινωνία της Κυκλοφορίας”: 1ο Διαδικτυακό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

Μια πρωτότυπη ιδέα που ξεπήδησε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ) παίρνει σε λίγες μέρες «σάρκα και οστά»: στις 29, 30 και 31 Μαΐου, η Αθήνα φιλοξενεί το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο «Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας: Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων της αυριανής κινητικότητας».

Η οδική ασφάλεια συναντά την ηλεκτροκίνηση, τα επιτεύγματα της μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας και την αυτόνομη οδήγηση για να βαδίσουν μαζί προς την αυριανή, βιώσιμη κινητικότητα, επιδιώκοντας ένα πιο ανθρώπινο και ασφαλές περιβάλλον στις πόλεις του αύριο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον ΠΣΕΟ και:

• το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ),
• τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ),
• το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC),
• το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.),
• τις Πρότυπες Σχολές Ζωγράφος (ZDrA) και
• την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)
με υποστηρικτή το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Οχημάτων (ΠΣΠΜΟ).

Επιστήμονες, ερευνητές και μηχανικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικευμένοι σε αντικείμενα που καλύπτουν όλο το φάσμα της κινητικότητας, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές οδήγησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταθέτουν την εμπειρία από τη δουλειά και τη δράση τους στην «Κοινωνία της Κυκλοφορίας».

Το συνέδριο αποσκοπεί στο να αποτελέσει όχι ένα αποθετήριο ιδεών, αλλά ένα εργαστήριο παραγωγής εποικοδομητικών προτάσεων προς κάθε αρμόδιο κρατικό ή άλλο φορέα και υπηρεσία, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να βάλει το λιθαράκι του στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου όπου ο δρόμος θα είναι φίλος και όχι εν δυνάμει εχθρός.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ψηφιακής πλατφόρμας και οι ενδιαφερόμενοι να το παρακολουθήσουν, έχοντας ταυτοχρόνως και το δικαίωμα παρεμβάσεων και υποβολής ερωτήσεων, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έγκαιρα, στην επίσημη ιστοσελίδα του: congress.driving.org.gr.
Ωστόσο, όσοι δεν προλάβουν, θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν μέσω live streaming, στις ιστοσελίδες ethnos.gr, tvxs.gr και stotimoni.gr.

Χορηγοί επικοινωνίας: OPEN Beyond, ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ethnos.gr, tvxs.gr, stotimoni.gr

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031