Sto Timoni

SEAT MÓ 125 Performance: ηλεκτρική δύναμη στις αστικές διαδρομές

Αφού κατέκτησε δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε σε 24 ώρες, το νέο ηλεκτρικό σκούτερ SEAT MÓ 125 Performance είναι πλέον διαθέσιμο στους αστικούς αναβάτες με πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση από την Öhlins και τη λειτουργία eBoost να παρέχει υψηλότερη τελική ταχύτητα και βελτιωμένη επιτάχυνση

Το SEAT MÓ 125 ήδη προσφέρει μία εξαιρετική λύση η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες των σύγχρονων πόλεων. Τώρα προσθέτει μία νέα διάσταση στις  δυνατότητές της με την αποκάλυψη του SEAT MÓ 125 Performance, ενός scooter που αναπτύχθηκε για να επιτύχει ακόμη περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης Παγκόσμιων Ρεκόρ.

Το SEAT MÓ 125 Performance διατηρεί όλη τη λειτουργικότητα της τρέχουσας έκδοσης αλλά η ομάδα της SEAT MÓ πρόσθεσε νέα στοιχεία για να αυξήσει την ελκυστικότητά του όπως: ενισχυμένο κινητήρα,  premium ανάρτηση, αναβαθμισμένη τεχνολογία πέδησης, ανώτερης ποιότητας καθίσματα για τον αναβάτη και τον επιβάτη και ανανεωμένα σχεδιαστικά στοιχεία.

Το αποτέλεσμα είναι ένα eScooter που ανταποκρίνεται τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και σε ακραίες συνθήκες κρύου, ζέστης αλλά και στην πίστα, κατακτώντας δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε με ένα ηλεκτρικό scooter.

«Το SEAT MÓ 125 είναι ήδη μία πολύ ελκυστική επιλογή κινητικότητας για το αστικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό, παρέχοντας μία οικολογική και βιώσιμη λύση μετακίνησης αλλά είναι επίσης και κάτοχος Παγκόσμιου Ρεκόρ» δήλωσε ο Lucas Casasnovas, διευθυντής της SEAT MÓ. «Η έκδοση Performance προσφέρει ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό στην γκάμα, προσθέτοντας μία σειρά από premium τεχνολογίες και χαρακτηριστικά για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις, δυναμισμό, ασφάλεια και άνεση στους πελάτες, που αποδεικνύεται από την απόδοσή της στην πίστα κατά στην ανάπτυξή της.»

Το SEAT MÓ 125 Performance έχει υποβληθεί σε δοκιμασίες σε ορισμένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στη ζούγκλα της πόλης. Από τα χιόνια της Baqueira στη Βόρεια Ισπανία μέχρι την έρημο Tavernas, το SEAT MÓ 125 Performance έχει βιώσει τα άκρα στις περιβαλλοντικές συνθήκες και τα κατάφερε. Αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν το πρόγραμμα δοκιμών στο Zuera International Circuit όπου και κατέκτησε ένα διπλό Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness: την μεγαλύτερη απόσταση με ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες από μια ομάδα σκυταλοδρομίας στις 6 Οκτωβρίου, όταν διένυσε συνολικά 1.430 χλμ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Το SEAT MÓ 125 Performance πέτυχε επίσης τη μεγαλύτερη απόσταση σε ηλεκτρικό σκούτερ σε 24 ώρες ατομικά την επόμενη μέρα, διανύοντας 1.158 χλμ.

Το eScooter διαθέτει ένα προηγμένο ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 7,5 kW (11,5 kW μέγιστης ισχύος) ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Τώρα η έκδοση Performance προσφέρει ένα εντελώς νέο στοιχείο στην εμπειρία. Η λειτουργία eBoost δίνει στο SEAT MÓ 125 Performance μία ώθηση για να το βοηθήσει να ξεπεράσει την κίνηση. Η τεχνολογία λειτουργεί με την παροχή αυξημένης τελικής ταχύτητας 105 km/h (σε σύγκριση με τα τυπικά 95km/h του SEAT MÓ 125) για 30 δευτερόλεπτα. Το σύστημα που παρέχει την ώθηση μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από δύο λεπτά. Βοηθά επίσης την επιτάχυνση, μειώνοντας το χρόνο για να φτάσει τα 50 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα (3,9 δευτερόλεπτα για τη στάνταρ έκδοση).

Η αύξηση της απόδοσης συνδυάζεται με την αυξημένη ικανότητα πέδησης με την ενσωμάτωση δίσκων GALFER, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Το  SEAT MÓ 125 Performance προσφέρει ακόμα πιο δυναμική και αβίαστη οδήγηση με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης σχεδιασμένο ειδικά για αυτό. Το πίσω, πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ παρέχεται από την ÖHLINS και επιτρέπει στους χρήστες να συντονίζουν πλήρως την ανάρτηση στο στυλ οδήγησης τους τόσο με ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς του αμορτισέρ όσο και με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Η αγωνιστική τεχνολογία της πίσω ανάρτησης μεγιστοποιεί τον χειρισμό σε κάθε διαδρομή και λειτουργεί σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη μπροστινή διάταξη που αναπτύχθηκε μαζί με την Andreani – με ελκυστικό χρυσό φινίρισμα – για να βοηθήσει την πλήρως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα να προσφέρει μία απίστευτα δυναμική και ευέλικτη εμπειρία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς δρόμους.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι, η άνεση είναι εγγυημένη με το υψηλής ποιότητας κάθισμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία  με τη SHAD τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη. Το διπλό κάθισμα Alcantara σε μαύρο χρώμα προσφέρει αυξημένη άνεση, συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους της οδήγησης σε δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το βελτιωμένο κάθισμα είναι μία από τις αναβαθμίσεις που προσθέτουν στην ελκυστικότητα του SEAT MÓ 125 Performance.

Μία γυαλιστερή μαύρη επιγραφή έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά στο πίσω μέρος (σε σύγκριση με το αρχικό αυτοκόλλητο MÓ στο μπροστινό μέρος της στάνταρ έκδοσης), βελτιώνοντας το συνολικό φινίρισμα του eScooter.

Το SEAT MÓ 125 Performance διατηρεί τη λειτουργικότητά του χάρη στην αποσπώμενη και εύκολη στη μεταφορά μπαταρία. Η μπαταρία των 5,6 kWh ζυγίζει λίγο περισσότερο από 40 κιλά και παρέχει αυτονομία έως και 137 χλμ με μία μόνο φόρτιση με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών. Όταν λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά επίπεδα χρήσης, οι ιδιώτες χρήστες χρειάζεται να φορτίζουν μία φορά την εβδομάδα και ακόμη και όταν η μπαταρία εξαντληθεί, η επαναφόρτιση είναι απλή.  Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ενώ βρίσκεται πάνω στο eScooter αλλά μπορεί επίσης να αφαιρεθεί από το SEAT MÓ 125 και να συνδεθεί σε μία οικιακή πρίζα ρεύματος. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 6-8 ώρες από οικιακή παροχή.

Το δυναμικό δίχρωμο αμάξωμα χαρίζει στο SEAT MÓ 125 μία ζωηρή εμφάνιση η οποία ενισχύεται επιπλέον με την εισαγωγή δύο νέων χρωμάτων για την έκδοση Performance: Tarifa Blue και Barcelona Grey. Η ενισχυμένη παλέτα τονίζει τον σπορ και φρέσκο σχεδιασμό του eScooter.

Οι παραδόσεις του SEAT MÓ 125 Performance Pack πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Motorsharing

Επί του παρόντος, η SEAT MÓ, η επιχειρηματική μονάδα της SEAT S.A. αφιερωμένη στην αστική μετακίνηση, είναι ένας από τους κύριους φορείς motoshharing στην πόλη της Βαρκελώνης, με διαθέσιμα 632 ηλεκτρικά scooter. Χάρη σε μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη SEAT CODE, η υπηρεσία έχει λάβει περισσότερες από 190.000 λήψεις από την έναρξη της τον Σεπτέμβριο του 2020. Το 2022, η SEAT MÓ συνέχισε την ανάπτυξή της με την έναρξη των υπηρεσιών ενοικίασης στη Mallorca, Menorca, Tarifa, Valencia, Algeciras, Tarragona και Reus.

Η SEAT MÓ είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της SEAT S.A.  αφοσιωμένη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αστικής κινητικότητας που συμβάλλουν στο σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων του μέλλοντος. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, εδρεύει στην καρδιά της Βαρκελώνης, στη CASA SEAT, και διαθέτει χαρτοφυλάκιο δύο ηλεκτρικών scooters, τα SEAT MÓ 25 και 65, καθώς και το SEAT MÓ eScooter 125 και μια υπηρεσία motosharing στη Βαρκελώνη.

Η SEAT είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη) και εμπορεύεται οχήματα SEAT και CUPRA ενώ η SEAT MÓ προωθεί προϊόντα και λύσεις αστικής κινητικότητας.

Πηγή: Seat

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031