Sto Timoni

Kawasaki Versys 1000 S / ΜΥ2021: η πολυτέλεια της περιπέτειας…

Με βασικό εξοπλισμό δανεισμένο από την κορυφαία έκδοση SE, το νέο Kawasaki Versys 1000 S του 2021 βάζει υποψηφιότητα ως «το καλύτερο και των δύο κόσμων» για πολλούς αναβάτες που θέλουν να συνδυάσουν την περιπέτεια με την πολυτέλεια μίας μοτοσυκλέτας 1000cc με παραδοσιακό πλαίσιο.

Διαθέσιμο σε τρεις επιπλέον εκδόσεις στην Ευρώπη, το Kawasaki Versys 1000 S ολοκληρώνει μια πλήρη γκάμα τεσσάρων επιλογών με τη βασική, την Tourer, Tourer Plus και τέλος την Grand Tourer έκδοση. Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν σταδιακά αυξανόμενο αριθμό αξεσουάρ τουρισμού από πλαϊνές βαλίτσες, προστατευτικές χούφτες και προστατευτικό ρεζερβουάρ για την έκδοση Tourer. Η έκδοση με τα περισσότερα αξεσουάρ είναι η Grand Tourer που προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης αποσκευών χάρη στην προσθήκη μιας κεντρικής βαλίτσας 47l που κουμπώνει στις σταθερές βάσεις στήριξης και ασφαλίζει με το κλειδί του κεντρικού διακόπτη της μοτοσυκλέτας.

Εξοπλισμένο με χειροκίνητα ρυθμιζόμενο μπροστινό USD πιρούνι 43mm της Showa με απόσβεση επαναφοράς και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, η πίσω οριζόντια τοποθετημένη ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει αμορτισέρ Showa με αέριο που διαθέτει απόσβεση επαναφοράς και ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Διαθέτοντας ένα εμβληματικό σπορ αλλά προσαρμόσιμο τετρακύλινδρο κινητήρα Kawasaki στο κέντρο του πλαισίου, τα 1.043 cm3 του νέου Kawasaki Versys 1000 S επωφελούνται από ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού που επιτρέπουν την υιοθέτηση ηλεκτρονικού ελέγχου ταχύτητας, ενώ η λειτουργία διαχείρισης στροφών από την IMU της Kawasaki αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτρονικής βοήθειας και χειρισμού για τον αναβάτη.

Το  πακέτο  ηλεκτρονικών  βοηθητικών  αναβάτη  περιλαμβάνει  επίσης  έλεγχο  πρόσφυσης   KTRC,  καθώς  και επιλέξιμους τρόπους ισχύος κινητήρα που ταιριάζουν στις συνθήκες και στις προτιμήσεις του αναβάτη. Το Versys S διατίθεται επίσης στάνταρ με προκαθορισμένους τρόπους οδήγησης, επιτρέποντας την επιλογή τριών λειτουργιών / παραμέτρων που συνδυάζουν αυτόματα τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης και ισχύος για σπορ οδήγηση, για δρόμο, για βροχή καθώς και μια έξτρα ρύθμιση αναβάτη που ορίζεται χειροκίνητα.

Ουσιαστικά, το πακέτο εργονομίας του νέου Kawasaki Versys 1000 S περιλαμβάνει έναν μεγαλύτερο ανεμοθώρακα ρυθμιζόμενου ύψους για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και σέλα που προσφέρει άνεση όποιο και αν είναι το χρονικό διάστημα πάνω της για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Επιπλέον, το  Versys S μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το αξεσουάρ χαμηλής σέλας (μείωση ύψους κατά 20 mm) που διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση στο έδαφος.

Λεπτομέρειες εκδόσεων:

* Tourer spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, προστατευτικό ρεζερβουάρ

* Tourer Plus spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, προστατευτικό ρεζερβουάρ, προβολείς ομίχλης

* Grand Tourer spec – πλαϊνές βαλίτσες 56l, εσωτερικές τσάντες βαλιτσών, κεντρική βαλίτσα 47l, εσωτερική τσάντα κεντρικής βαλίτσας, προστατευτικό ρεζερβουάρ, προβολείς ομίχλης, βάση στήριξης GPS, προστατευτικά πλαισίου

Έχοντας σταματήσει την μοτοσυκλέτα χάρη στην ανάρτηση μεγάλης διαδρομής, τα έξυπνα φρένα KIBS με ABS βασίζονται σε ισχυρές ακτινικές, συμπαγείς δαγκάνες εμπρός φρένων, ενώ οι προβολείς LED διασφαλίζουν ότι η διαδρομή μπροστά είναι ευδιάκριτη. Στην πραγματικότητα, το Kawasaki Versys 1000 S είναι πλήρως εξοπλισμένο με φωτισμό  LED  από  το ν προβολέα  έως τα φλας, το  πίσω  φανάρι, το στοπ  μέχρι και  το φωτισμό πινακίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, μια TFT οθόνη και φώτα στροφής LED αποτελούν μέρος του πακέτου αξεσουάρ μαζί με ένα quick-shifter Kawasaki για γρήγορες και απρόσκοπτες αλλαγές πάνω και κάτω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό συνδέεται με έναν συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης χαρίζοντας ελαφρύτερη αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη από την πλειοψηφία των ανταγωνιστών του.

Η εφαρμογή Kawasaki Rideology παρέχει συνδεσιμότητα Smartphone στο Kawasaki Versys 1000 S που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδέσουν τη μοτοσυκλέτα τους μέσω Bluetooth και να δουν αρχεία καταγραφής οδήγησης και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τη μοτοσυκλέτα τους όπως διαστήματα  συντήρησης και αλλαγής λαδιού.

Για το 2021, το Kawasaki Versys 1000 S είναι επίσης εξοπλισμένο με βαφή υψηλής αντοχής της Kawasaki, η οποία, μέσω του φαινομένου “trampoline” ημι-υγρών μορίων εντός της επικάλυψης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση ελαφρών γρατζουνιών πίσω στην αρχική κατάσταση χρησιμοποιώντας μια διαδικασία υψηλής τεχνολογίας ανάκτησης χρώματος.

Η «τουριστική» διάσταση του Kawasaki Versys 1000 S υποστηρίζεται με έξυπνες προσθήκες, όπως μια παροχή τάσης 12V που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό για την τροφοδοσία όχι μόνο των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, αλλά και μιας σειράς άλλων ενεργοβόρων συσκευών που απαιτούν ενέργεια. Επιπλέον, η προσθήκη των θερμαινόμενων χειρολαβών, των προστατευτικών χουφτών και ενός μεγάλου ανεμοθώρακα με ρυθμιζόμενο ύψος εξασφαλίζει απόλυτη άνεση – ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Η ιστορία του Kawasaki Versys 1000 S συνεχίζεται – τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το δικό σας κεφάλαιο.

Τα χρώματα για το 2021 είναι τα ακόλουθα: Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black / Pearl Storm Grey / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black

Πηγή: Kawasaki / TEOMOTO

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930