Sto Timoni

Ιταλικό σκούτερ με άρωμα Κίνας: Piaggio 1 Feng Chen Wang

Η Piaggio και η Feng Chen Wang, μία εξαιρετικά καινοτόμος σχεδιάστρια μόδας στη διεθνή σκηνή, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση του Piaggio 1, της πιο πρόσφατης πρότασης αστικής ηλεκτρικής κινητικότητας από την Piaggio.

Ευέλικτο, ελαφρύ, ουσιαστικό και πρακτικό, το Piaggio 1 φέρνει την επανάσταση στην ιδέα του e-scooter με γοητευτική σχεδίαση και πραγματική προσοχή στις λεπτομέρειες. Η ειδική έκδοση Feng Chen Wang ξεχωρίζει για τον αποκλειστικό χρωματισμό, όπου η σχεδιάστρια συνδυάζει την κινεζική παράδοση – η Feng γεννήθηκε στην Fujian, μια επαρχία στη νοτιοανατολική Κίνα γνωστή για τα μαγευτικά φυσικά τοπία της – με τη ζωντανή δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το Λονδίνο, όπου εδρεύει το στούντιο και η παγκόσμια ομάδα της Feng.

Η βαφή συνδυάζει οπτικά το φυσικό στοιχείο του νερού και το σύμβολο του Φοίνικα που, στην κινεζική μυθολογία, αντιπροσωπεύει την αρετή και τη χάρη. Δημιουργήθηκε στο χέρι, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κινέζικη τεχνική πινέλου, ενώ η πράσινη απόχρωση, που χρησιμοποιείται επίσης στη σέλα και τις ζάντες των τροχών, δεν αντικατοπτρίζει μόνο την γηγενή χλωρίδα, αλλά και οικουμενικές αξίες όπως η υγεία, η ευημερία και η αρμονία.

Η συνεργασία με τη Feng Chen Wang περιλαμβάνει επίσης ένα αποκλειστικό κράνος και μια συλλογή από unisex streetwear ρούχα που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης και αναδιαμορφώνουν την παράδοση, μετατρέποντάς τη σε κάτι ιδιαίτερο και σύγχρονο. Πρωτότυπα ρούχα, που εκπλήσσουν, με επικαλυπτόμενα ανακυκλωμένα υλικά αντικατοπτρίζουν τη βαθιά προσοχή της Feng στα θέματα της βιωσιμότητας, του σεβασμού της φύσης και της δημιουργικής ανακύκλωσης.

Η ειδική έκδοση Piaggio 1 Feng Chen Wang διατίθεται μέσω των σημείων πώλησης Piaggio, στην τιμή 2.990 € για την έκδοση Piaggio 1 και 3.590€ για την έκδοση Piaggio 1 Active.

Feng Chen Wang

Η Feng Chen Wang γεννήθηκε στη Fujian, μια επαρχία στη νοτιοανατολική Κίνα. Από εκεί ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου, μέσα σε λίγα χρόνια, καθιερώθηκε ως avant-garde σχεδιάστρια, μέλος μιας νέας γενιάς ταλέντων στον χώρο της μόδας. Η δουλειά της ακολουθεί ένα στυλ εννοιολογικό, διακριτικό και λειτουργικό, βασισμένο σε αισθητικές αξίες που αντλούν έμπνευση από τις κινεζικές ρίζες και εμπειρίες της. Υποψήφια για το βραβείο LVMH το 2016, έχει συνεργαστεί με εμβληματικές μάρκες όπως η Nike, η Converse, η UGG και η Levi’s.

Piaggio 1

Το Piaggio 1 συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά του πιο πρόσφατου e-scooter – ευέλικτο και ελαφρύ για τις αστικές μετακινήσεις καθώς και μινιμαλιστικό και πρακτικό – με την ποιότητα και την αξιοπιστία των σκούτερ Piaggio.

Πρωταρχικά αυτό σημαίνει ασφάλεια, χάρη στο συμπαγές πλαίσιο και τις αναρτήσεις που έχουν σχεδιαστεί για οδηγική απόλαυση, αλλά και ελκυστική σχεδίαση, άνεση και ευκολία χειρισμού, καθώς και ένα πλήρες τεχνολογικό πακέτο που περιλαμβάνει έγχρωμο ψηφιακό πίνακα οργάνων, φωτισμό full LED και keyless σύστημα εκκίνησης. Το Piaggio 1 είναι επίσης το μοναδικό e-scooter στην κατηγορία του με ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα full jet κράνος.

Το Piaggio 1 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στον πίσω τροχό: η έκδοση Piaggio 1, με ταχύτητα περιορισμένη στα 45 km/h, αποδίδει ισχύ 1,2 kW, ενώ η έκδοση Piaggio 1 Active διαθέτει μονάδα 2 kW.

Και στις δύο εκδόσεις, η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τη σέλα, αφαιρείται εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα και είναι φορητή, ώστε να μπορεί να φορτίζεται άνετα στο σπίτι ή το γραφείο.

Piaggio 1

Ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αυτονομία έως και 55 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 43 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)*

Piaggio 1 Active

Ταχύτητα 60 km/h, αυτονομία έως και 85 χλμ. σε λειτουργία ECO*, έως 66 χλμ. σε λειτουργία SPORT (κύκλος WMTC)*

Πηγή: Piaggio

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031