Sto Timoni

Supernal: με αυτήν τη μάρκα η Hyundai θα πετάει στον αέρα

Αφού κατέκτησε τους δρόμους της υφηλίου, τo Hyundai Motor Group αποφάσισε να κατακτήσει και τους αιθέρες, ανακοινώνοντας τη σύσταση της Supernal για την προώθηση της Προηγμένης Εναέριας Κινητικότητας. Η Supernal εξελίσσει ένα ηλεκτρικό όχημα/σκάφος καθέτου απογείωσης eVTOL που αναμένεται στην αγορά το 2028.

Η Supernal, αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Αστικής Εναέριας Κινητικότητας του Ομίλου Hyundai – και ταυτοχρόνως το άρμα με το οποίο οι Κορεάτες θα επιχειρήσουν να αλώσουν της Advanced Air Mobility (AAM), δηλαδή της Προηγμένης Εναέριας Κινητικότητας. Για το σκοπό αυτό η Supernal θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο Όμιλος, ενσωματώνοντάς τις σε ένα μηδενικών ρύπων ελικοφόρο σκάφος καθέτου απογείωσης (eVTOL) που αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το 2028 λειτουργώντας ως πρόκληση για άλλους κατασκευαστές που σκέφτονται επίσης να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των εναέριων μεταφορών με διαφόρων τύπων «αεροταξί».

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο σχετικό δελτίο τύπου ότι: «Ο Όμιλος Hyundai Motor (ο Όμιλος) ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας εταιρείας που ονομάζεται Supernal, LLC με σκοπό την προώθηση του μελλοντικού οράματος της κινητικότητας. Η Supernal (η Εταιρεία) αποτελεί εξέλιξη του Τμήματος Αστικής Εναέριας Κινητικότητας του Ομίλου και αναπτύσσει μια οικογένεια ηλεκτρικών εναέριων οχημάτων έχοντας ως σκοπό την σύγκλιση  δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για να διαμορφώσουν υπεύθυνα την αναδυόμενη βιομηχανία Advanced Air Mobility. Σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028 και να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου στον τομέα της κατασκευής, καθώς η αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του 2030.

Βασισμένη στη στρατηγική μετάβαση του Ομίλου από αυτοκινητοβιομηχανία σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας, η Supernal είναι μία από τις 50 πρωτοπόρες εταιρείες στο δίκτυο του Ομίλου που συνεργάζονται για να κάνουν την κινητικότητα υπηρεσία, όχι απλώς ένα προϊόν. Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, ένα eVTOL σε όλη την πόλη και ένα e-scooter για τα τελευταία μέτρα της απόστασης.”

Σημειώστε ότι αρχικά η Hyundai είχε παρουσιάσει το όραμά της για την μελλοντική κινητικότητα με το SA-1 να έχει τα σήματα της Uber.

Τεχνολογία και εμπορευματοποίηση ενός νέου προϊόντος κινητικότητας

Η Supernal παρουσίασε στην CES 2020 το αρχικό πρωτότυπο όχημα, το S-A1. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το όχημα eVTOL που θα φέρει στην αγορά και σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιστοποίηση το 2024 με ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ. Το πρώτο εναέριο όχημα της Supernal θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί τέσσερεις έως πέντε επιβάτες σε αστικές και παρακείμενες διαδρομές.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ:

https://youtu.be/Bmn3MUEMYtA

«Αναπτύσσουμε ένα εμπορικά βιώσιμο προϊόν Advanced Air Mobility από την αρχή, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το όχημά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, θορύβου, απόδοσης και προσιτό οικονομικά» δήλωσε ο κ. Ben Diachun, Chief Technology Officer της Supernal. «Η συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα μας, η οποία περιλαμβάνει βετεράνους της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων βιομηχανιών, κατασκευάζει βιώσιμα οχήματα που έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε».

Η Εταιρεία αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες, συστήματα και υλικά – συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, του αυτόνομου ελέγχου και του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης – για να αναπτύξει τα οχήματά της και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής του Ομίλου ώστε να κλιμακώσει την παραγωγή.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αεροσκαφών, η Supernal συνεργάζεται με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς και νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το AAM θα είναι οικονομικά προσβάσιμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

«Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η AAM ενσωματώνεται και αυξάνει τις υπάρχουσες επιλογές διαμετακόμισης εξυπηρετώντας αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η ανάπτυξη της αγοράς – από το όχημα έως τα δίκτυα υποδομής και την αποδοχή από το ευρύ κοινό – απαιτεί προσεκτικό και στρατηγικό συντονισμό. Όλα πρέπει να ευθυγραμμιστούν ταυτόχρονα για να επιτύχει η AAM την πλήρη υπόσχεσή της» δήλωσε ο κ. Shin.

Η εταιρεία το 2020 συνεργάσθηκε με την Urban-Air Port, συμμετέχοντας στο Future Flight Challenge της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για να εξερευνήσει μια νέα, πολυλειτουργική και επεκτάσιμη υποδομή AAM και θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας «vertiport» στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος. Η Supernal υποστηρίζει επίσης την CAAM (την Canadian Advanced Air Mobility Consortium) στην ανάπτυξη ενός πλαισίου για το Καναδικό Εθνικό Ρυθμιστικό Σχέδιο AAM.

The Supernal business

«Supernal σημαίνει «εξαιρετικής ποιότητας ή έκτασης» και μιλά για το πώς η Εταιρεία σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στα ταξίδια και να βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών. Η Supernal διαθέτει γραφεία και εγκαταστάσεις στην Ουάσιγκτον, D.C. και σε όλη την Καλιφόρνια.»

 

 

 

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031