Sto Timoni

Η κινητικότητα του μέλλοντος και η Hyundai

Το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον έχει η Hyundai και ιδρύει εξειδικευμένο ερευνητικό κέντρο στην Άπω Ανατολή που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της εταιρείας σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας – παγκοσμίως – καθώς προβλέπει ότι το μοντέλο κατοχής / χρήσης του αυτοκινήτου θα αλλάξει σταδιακά. Το ίδιο κέντρο θα ασχοληθεί και με την δημιουργία μιας έξυπνης ανθρωποκεντρικής πλατφόρμας για την κατασκευή οχημάτων επόμενης γενιάς.

Η Hyundai Motor Company με την υποστήριξη του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης (EDB) προχωρά στην ίδρυση του Hyundai Mobility Global Innovation Center στη Σιγκαπούρη (HMGICs) με σκοπό να επιταχύνει τις προσπάθειές της για καινοτόμες λύσεις κινητικότητας.

Το HMGICs θα βοηθήσει στην εξέλιξη της εταιρείας σε πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας και θα διερευνήσει νέες επιχειρηματικές ιδέες και επαναστατικές τεχνολογίες στους τομείς Έρευνας & Ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και παραγωγής μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Θα συνδράμει επίσης στον καθορισμό της μελλοντικής επιχειρηματικής κατεύθυνσης της εταιρείας.

Το HMGICs στοχεύει στη δημιουργία μιας έξυπνης ανθρωποκεντρικής πλατφόρμας, ενός οράματος κατασκευής οχημάτων επόμενης γενιάς. Η νέα πλατφόρμα δεν θα είναι μόνο αυτοματοποιημένη αλλά θα ενσωματώνει και AI, Internet of Things (IOT), ψηφιοποίηση και ρομποτική, δίνοντας τη δυνατότητα στα εργοστάσια αυτοκινήτων να είναι ασφαλέστερα και να μειώσουν σημαντικά το φυσικό φορτίο των εργαζόμενων.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, το HMGICs θα δημιουργήσει μια πιλοτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μικρής κλίμακας ως δοκιμαστική βάση για την ανθρωποκεντρική πλατφόρμα παραγωγής. Η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων είναι καταλληλότερη για μια έξυπνη κατασκευαστική πλατφόρμα, δεδομένου ότι αυτά διαθέτουν λιγότερα ανταλλακτικά σε σύγκριση με οχήματα κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπρόσθετα, η Hyundai στοχεύει στη μελέτη νέων μεθόδων ανάπτυξης οχημάτων αυξάνοντας περαιτέρω τη χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας (VR).

Το εργαστήριο θα φιλοξενήσει επίσης μέλη του κόμβου καινοτομίας Hyundai CRADLE και του εργαστηρίου AI Research (AIR) για τη μεγιστοποίηση των συνεργιών.

Το νέο καινοτόμο εργαστήριο θα δημιουργηθεί στην Jurong Innovation District της Σιγκαπούρης, ένα προηγμένο κέντρο παραγωγής που κατασκευάστηκε από την JTC Corporation και στεγάζει ένα σύμπλεγμα ερευνητών, παρόχων τεχνολογίας και εκπαίδευσης καθώς και κάποια εργοστάσια. Το HMGICs θα κατασκευασθεί σε μια έκταση 44.000 m2 με κτηριακό εμβαδόν 28.000 m2. Η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2022.

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031