Sto Timoni

Φορτηγό υδρογόνου από Toyota & Hino στην Καλιφόρνια

Η Toyota δεν εγκαταλείπει το υδρογόνο και επιμένει στα ηλεκτροκίνητα οχήματα με κυψέλες καυσίμου, που έχουν βεβαίως νόημα και για εφαρμογές σε ΙΧ αυτοκίνητα, αλλά η αξία τους είναι πολλαπλάσια όταν μιλάμε για εφαρμογές βαρέως τύπου και μεταφορές μεγάλων αποστάσεων όπου η αυξημένη αυτονομία και η ταχύτητα ανεφοδιασμού αποτελούν μεγάλα πλεονεκτήματα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της Toyota η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει από κοινού με την Hino, γνωστή κατασκευάστρια φορτηγών, ένα βαρύ φορτηγό για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Με το ραγδαία αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για τα βαρέα φορτηγά, οι Toyota Motor North America (TMNA) και Hino Trucks συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό κυψελών καυσίμου κατηγορίας 8 (άνω των 15 τόνων) – το οποίο από τεχνολογική άποψη εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία τον Fuel Cell Electric Vehicles – FCEVs) για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν το νέο σασί της σειράς Hino XL αλλά και την ήδη δοκιμασμένη τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota για να προσφέρουν ένα όχημα με αυξημένη μεταφορική ικανότητα και μηδενικούς ρύπους. Αυτή η συνεργασία επεκτείνεται στην υπάρχουσα προσπάθεια για την ανάπτυξη FCET 25 τόνων για την ιαπωνική αγορά που έχει ήδη ανακοινωθεί. Το αρχικό όχημα δοκιμών αναμένεται να βγει στους δρόμους της Καλιφόρνιας στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

«Ένα φορτηγό της σειράς Hino XL σε έκδοση που τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου είναι μια win-win επιλογή, τόσο για τους πελάτες όσο και για την κοινότητα. Ένα τέτοιο όχημα θα είναι αθόρυβο, πολιτισμένο και ισχυρό, ενώ δεν θα εκπέμπει τίποτα άλλο εκτός από νερό», δήλωσε ο Tak Yokoo, ανώτερος εκτελεστικός μηχανικός της Toyota Research and Development. «Τα είκοσι και πλέον χρόνια τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Toyota σε συνδυασμό με την εμπειρία στα βαρέα φορτηγά της Hino θα δημιουργήσουν ένα καινοτόμο και ικανό προϊόν.»

Ενώ η Glenn Ellis, Senior Vice President της Hino δήλωσε ότι «Η Hino μοιράζεται έναν κοινό στόχο με την Toyota όσον αφορά την ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και την καινοτομία, με τον πελάτη στο επίκεντρο του σχεδιασμού, κάτι που καθιστά αυτή τη συνεργασία καθοριστική για το χώρο.»

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031