Sto Timoni

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Volvo είναι γεγονός

Η Volvo Cars ξεκίνησε την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού premium SUV της, XC40 Recharge που υπόσχεται αυξημένη αυτονομία και ισχύ υπό τη σκέπη, φυσικά, των μηδενικών ρύπων.

Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του γνωστού “μικρού” SUV της μεγάλης Volvo το XC40 Recharge βγαίνει πλέον κανονικά από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Volvo στο Ghent (Γάνδη) του Βελγίου. Tο XC40 Recharge είναι πρώτο μιας σειράς πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo και η έναρξη της παραγωγής του αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της Volvo Cars όχι μόνο να μειώσει κατά 40% το ανθρακικό της αποτύπωμα ανά αυτοκίνητο έως το 2025, αλλά και να επιτύχει το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να είναι πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο υβριδικά.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Ήδη, η σουηδική εταιρία μας πληροφορεί ότι η ζήτηση για το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge είναι μεγάλη και, παρόλο που οι παραγγελίες παραμένουν ανοιχτές, όλη η φετινή παραγωγή έχει ήδη πουληθεί.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τη Volvo Cars και για όλους τους εργαζόμενους εδώ στη Γάνδη», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Επικεφαλής Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars. «Καθώς συνεχίζουμε την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην γκάμα μας, η μονάδα παραγωγής της Γάνδης γίνεται πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση ανάμεσα στο παγκόσμιο δίκτυο των εργοστασίων μας».

Javier Varela – Global Head of Industrial Operations and Quality

Ως πλήρως ηλεκτρική έκδοση του best seller XC40 που κατέκτησε τον καταξιωμένο τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), η οποία εξελίχθηκε σε συνεργασία με το γκρουπ Geely.

Το τετρακίνητο XC40 Recharge διαθέτει ισχύ 408 ίππων και αυτονομία πάνω από 400 km (με βάση το πρότυπο WLTP) με μία και μοναδική φόρτιση. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε σχεδόν 40 λεπτά με τη χρήση συστήματος ταχείας φόρτισης.

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που λειτουργεί σε περιβάλλον Android προσφέρει στους πελάτες εξαιρετικές δυνατότητες παραμετροποίησης, βελτιωμένα επίπεδα διαισθητικής λειτουργίας και ενσωματωμένες υπηρεσίες και τεχνολογία Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play Store. Επίσης, το πλήρως ηλεκτρικό XC40 Recharge μπορεί να δέχεται ασύρματα εκτεταμένες αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος. 

Πατώντας πάνω στα εξαιρετικά πρότυπα ασφαλείας του “συμβατικού” XC40, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars αναδιαμόρφωσαν το εμπρός μέρος του αμαξώματος, ενισχύοντάς το περαιτέρω ώστε να αντισταθμιστεί η απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης και να προσφέρεται ισοδύναμη ασφαλεία για τους επιβάτες.

H μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας που ενσωματώνεται στο μέσον της δομής του αμαξώματος. Η τοποθέτησή της στο δάπεδο του αυτοκινήτου συντελεί επίσης στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους – κάτι που βελτιώνει την ευστάθεια .

Σημειώστε ότι καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει θερμικό κινητήρα, προσφέρει στον οδηγό του επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το εμπρός καπό.

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031