Sto Timoni

Η Honda παρουσιάζει τη σειρά e:TECHNOLOGY

Παρουσιάζοντας τα νέα, εφοδιασμένα με e:HEV υβριδική τεχνολογία Jazz Hybrid και Jazz Crosstar, η Honda φέρνει την τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και συνδεσιμότητας στο ευρύ κοινό με τη σειρά e:TECHNOLOGY.

Καθώς η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έπεσε θύμα του κορωναϊού, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η μία μετά την άλλη, προχωρούν σε διαδικτυακές παρουσιάσεις και συνεντεύξεις τύπου για την παρουσίαση των προϊόντων και υπηρεσιών που θα βλέπαμε στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Έτσι, η Honda πραγματοποίησε τη δική της παρουσίαση – online Press Conference – που αφορούσε το πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών e:TECHNOLOGY με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία επιχειρεί να φέρει τις τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και συνδεσιμότητας – οι οποίες συνοδεύουν πλέον την εξηλεκτρισμένη γκάμα της – πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό είδαμε να κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του αφενός το νέο Jazz και αφετέρου το Jazz Crosstar, ένα μοντέλο με χαρακτηριστικές «πινελιές» από SUV – και τα δύο με υβριδική τεχνολογία e:HEV (η τεχνολογία e:HEV ακολουθεί τη λογική που έχουμε δει στο CR-V Hybrid όπου ένας βενζινοκινητήρας λειτουργεί επί της ουσίας ως γεννήτρια τροφοδοτώντας δύο ηλεκτροκινητήρες). Παράλληλα με το νέο Jazz παρουσιάζεται και το πλήρως ηλεκτρικό όχημα πόλης Honda e. Τα δύο αυτά μοντέλα είναι τα πρώτα από τα έξι Honda που θα λανσαριστούν  στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της mainstream γκάμας της εταιρίας στην Ευρώπη μέχρι το 2022.

Honda Jazz & Honda Jazz Crosstar

Την παρουσίαση έκανε ο Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe.

Σημειώστε ότι μεταξύ των δυνατοτήτων που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος e:TECHNOLOGY περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, δηλαδή τροφοδοσίας του δικτύου από την μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο για τα ηλεκτρικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να αποθηκευτούν υπερβολικού κόστους επένδυσης σε παραγωγικές μονάδες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη σταθερότητα του δικτύου

Honda Jazz

Στο σχετικό δελτίο τύπου παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τα νέα μοντέλα και τις υπηρεσίες της Honda:

Νέο Honda Jazz

Το νέο Jazz hatchback κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με προηγμένη υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων e:HEV. Οι μηχανικοί της Honda αναθεώρησαν πλήρως το μοντέλο και δημιούργησαν μία νέα πρόταση για την compact κατηγορία: ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με μέγιστη χρηστικότητα.

Το νέο Jazz διαθέτει διαισθητική τεχνολογία infotainment που προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα στους επιβάτες. Ένα ακόμα απόκτημα του νέου μοντέλου είναι ο ψηφιακός βοηθός Honda Personal Assistant. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που είδαμε για πρώτη φορά στο Honda e.

Η αποκάλυψη της νέας έκδοσης Crosstar

Στοχεύοντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας ευρύτερης βάσης πελατών, το Jazz Crosstar είναι μία πρόταση που θυμίζει SUV, και απευθύνεται κυρίως σε άτομα με δραστήριο lifestyle. Υιοθετώντας το υβριδικό σύστημα κίνησης και τη φιλοσοφία εσωτερικού του στάνταρ μοντέλου, το νέο Jazz Crosstar έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αδιάβροχη επένδυση και ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Τα Jazz και Honda e θα πλαισιωθούν στη σειρά e:TECHNOLOGY από δύο εκδόσεις του CR-V Hybrid, ολοκληρώνοντας την οικογένεια ηλεκτροκίνητων προϊόντων της Honda για το 2020.

e:PROGRESS – Honda Power Charger

e:HEV Hybrid Technology

Η Honda παρουσιάζει και τα υβριδικά συστήματα κίνησης e:HEV της μάρκας σε μοντέλα όπως το CR-V Hybrid και το νέο Jazz. Το σύστημα e:HEV που αναπτύχθηκε για το Jazz περιλαμβάνει δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, ένα βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω ευφυούς μονάδας ελέγχου ισχύος. Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους ώστε να επιτυγχάνουν μία αποδοτική, ομαλή, άμεση απόκριση.

e:PROGRESS – Honda Power Charger

Συνδεδεμένες τεχνολογίες Honda

Μαζί με τη  νέα γκάμα μοντέλων της, η Honda κάνει προσιτές τις διαισθητικές (AI) και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στο ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς το Honda e και το νέο Jazz ενσωματώνονται στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής μέσω προηγμένων και εύχρηστων καινοτομιών όπως το σύστημα Honda Personal Assistant (που λειτουργεί με φωνητικές εντολές) και προσφέρεται και με τα δύο μοντέλα. Αξιοσημείωτη είναι και μία σειρά συνδεδεμένων τεχνολογιών και υπηρεσιών που διατίθενται μέσω της εφαρμογής My Honda+ για smartphone και περιλαμβάνεται στάνταρ και στα δύο μοντέλα.

Διαχείριση ενέργειας

Η Honda παρουσιάζει επίσης τις δικές της προτάσεις για φόρτιση EV και διαχείριση ενέργειας. Το Honda Power Charger αποτελεί ένα παράδειγμα υποδομής αστικής φόρτισης από τους ειδικούς της ubitricity. Ολοκληρώνοντας τη γκάμα λύσεων φόρτισης, το Honda Power Manager Prototype δίνει μία πρώτη γεύση της μελλοντικής τεχνολογίας “vehicle-to-grid” (σύνδεση οχήματος-δικτύου ηλεκτρισμού).

 

 

 

 

Nikos Loupakis

Μηχανολόγος Μηχανικός - Δημοσιογράφος

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930