Sto Timoni

Η Apple δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση

Η Apple εξετάζει επέκταση στην ηλεκτροκίνηση σε πιθανή συνεργασία με τη Hyundai

Η επιχείρηση iPhone ωριμάζει, αλλά οι πωλήσεις των iPhone μειώθηκαν καθώς οι χρήστες διατηρούν τα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των αναβαθμίσεων. Όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν με τον νέο κύκλο iPhone 5G και οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος μοχλός ανάπτυξης, αναφέρει η ProfitLevel στην ακόλουθη ανάλυση.

Πρόσφατα, δύο επιχειρήσεις επηρέασαν τις πωλήσεις της Apple – οι υπηρεσίες και τα wearables. Το 4ο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα των υπηρεσιών της Apple αυξήθηκαν κατά 25% στα 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται τα App Store, AppleCare, iCloud, Apple Pay, Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade κ.λπ.

Ωστόσο, η Apple αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακό έλεγχο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη λόγω των πολιτικών του App Store, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας 30%.

Στις 18 Νοεμβρίου, η Apple μείωσε το ποσοστό προμήθειας σε 15% για μικρούς προγραμματιστές – πιθανώς για να ηρεμήσει τις ρυθμιστικές αρχές. Από τότε, η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση. Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις Wearables, Home και Accessories της Apple αυξήθηκαν κατά 30% σε σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Apple σκέφτεται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτόματης οδήγησης. Οι φήμες έγιναν ισχυρότερες τον Ιανουάριο όταν η Hyundai ανέφερε ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο συζητήσεων σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με την Apple.

hyundai apple

Project Titan

Η ονομασία “Project Titan” αφορά τις προσπάθειες της Apple στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2014 και έχουν συναντήσει μερικά εμπόδια στην πορεία τους. Από την πρώτη σχεδίαση του οχήματός της, η εταιρεία απέσυρε την προσπάθεια να επικεντρωθεί στο λογισμικό και επανεκτίμησε τα σχέδιά της.

Τα σχέδια της Apple για την κατασκευή ενός ιδιωτικού οχήματος για μαζική πώληση έρχονται σε αντίθεση με τους αντιπάλους της στην αγορά – π.χ. Η Waymo της Aplhabet Inc. και τα Robo-Taxi της.

Κύριος στόχος της στρατηγικής της Apple είναι να δημιουργήσει έναν νέο σχεδιασμό μπαταριών, ο οποίος θα μπορούσε να μειώσει δραματικά το κόστος των μπαταριών και να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της ή τα μελλοντικά της προϊόντα.

Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple στην KGI Securities στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι το αρχικό αμάξωμα του οχήματος της Apple θα μπορούσε να βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP Electric Vehicle (BEV) της Hyundai. Ο Kuo πρόσθεσε ότι η Apple μπορεί να συνεργαστεί με την General Motors και τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή PSA για τα επόμενα μοντέλα ή σε άλλες αγορές.

e gmp

Σχετικά με την Apple

Η Apple, Inc. ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση smartphone, υπολογιστών, tablet, φορητών συσκευών και αξεσουάρ παγκοσμίως. Παρέχει επίσης διάφορες σχετικές υπηρεσίες. Η εταιρεία διαθέτει τα iPhone, σειρά smartphone, τα Mac, σειρά υπολογιστών, τα iPad, σειρά από tablet, και φορητές συσκευές, οικιακές συσκευές και αξεσουάρ στα οποία περιλαμβάνονται: AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats, HomePod, iPod touch και άλλα αξεσουάρ με την επωνυμία Apple και τρίτων μερών. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης AppleCare και υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Το App Store είναι η πιο γνωστή πλατφόρμα από αυτές που διαχειρίζεται η Apple Inc – επιτρέπει στους πελάτες να ανακαλύπτουν και να κατεβάζουν εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο (π.χ. βιβλία, μουσική, βίντεο, παιχνίδια και podcast). Ακόμα, διαθέτει την Apple Arcade, μια συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών. Η Apple Music προσφέρει στους χρήστες της επιμελημένη εμπειρία ακρόασης με ραδιοφωνικούς σταθμούς on demand. Το Apple News + παρέχει συνδρομητική υπηρεσία ειδήσεων και περιοδικών.

Η Apple TV + παρέχει αποκλειστικό πρωτότυπο περιεχόμενο. Η Apple Card, μια co-branded πιστωτική κάρτα και το Apple Pay, μια υπηρεσία πληρωμής χωρίς μετρητά. Η εταιρεία αδειοδοτεί επίσης την πνευματική ιδιοκτησία της. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεμονωμένους καταναλωτές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τις αγορές της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων αλλά και κυβερνητικές. Μέσω της πλατφόρμας App Store, πωλεί και παρέχει εφαρμογές τρίτων για τα προϊόντα της.

Παρομοίως, η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα της μέσω λιανικών και διαδικτυακών καταστημάτων, απευθείας πωλήσεων, τρίτων κατασκευαστών δικτύου κινητής τηλεφωνίας, χονδρεμπόρων, λιανοπωλητών και μεταπωλητών. Η Apple Inc. ιδρύθηκε το 1977 και εδρεύει στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Η Apple είναι ένα πραγματικό αμερικάνικο success story. Όλα ξεκίνησαν με την επανάσταση των προσωπικών υπολογιστών στη δεκαετία του 1970, όταν η Apple δημιούργησε το Apple II. Αργότερα, η εταιρεία όρισε εκ νέου την έννοια του υπολογιστή με το Macintosh της στη δεκαετία του 1980.

Όταν ο Steve Jobs επέστρεψε το 1977, η εταιρεία ξεκίνησε μια σειρά καινοτομιών που περιελάμβαναν τα iMac, iPod, iTunes, iPhone, iPad και το App Store.

Ο μεγαλύτερος οδηγός ανάπτυξης του «τρίτου κύματος» είναι αναμφίβολα το iPhone. Το smartphone που αλλάζει το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και ακολούθησαν χρόνια μαζικής ανάπτυξης. Επίσης, δημιούργησε μια πιστή βάση πελατών.

Πηγή

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031