Sto Timoni

Φόρτιση και στα πρατήρια BP προωθούν BMW και Daimler

Από άσπονδοι εχθροί, αχώριστοι φίλοι γίνονται εν ονόματι της ηλεκτροκίνησης BMW Group και Daimler Mobility που συνεργάζονται με την BP ως τρίτο εταίρο στη Digital Charging Solutions GmbH, με μερίδιο 33,3%, με προφανή στόχο τη ώστε να επιταχυνθεί η διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο η Daimler Mobility AG και το BMW Group θα ενισχύουν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πελατών της Digital Charging Solutions (DCS).

Η DCS είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού φόρτισης για κατασκευαστές αυτοκινήτων και διαχειριστές στόλων οχημάτων. Με την ενσωμάτωση του λογισμικού της στο αυτοκίνητο, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων αποκτούν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης. Έτσι η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνει πιο πρακτική, πιο απλή και πιο απρόσκοπτη για τους οδηγούς τους.

Ευκολότερη φόρτιση για επιτάχυνση της διάδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων

Η DCS ήδη παρέχει πρόσβαση σε 228.000 σημεία φόρτισης σε 32 χώρες. Με την προσθήκη της bp , οι πελάτες της DCS θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον 8.700 σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων “ultra-fast” φορτιστών (DC με ισχύ πάνω από 150 kW), ενώ θα αναπτυχθούν αρχικά και νέες ολοκληρωμένες λύσεις για στόλους οχημάτων (συνδυάζοντας λύσεις ανεφοδιασμού καυσίμου και φόρτισης).

Οι υπηρεσίες της DCS είναι σημαντικές για τις στρατηγικές εξηλεκτρισμού της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευαστές OEM για την ενσωμάτωση των λύσεων φόρτισης στα λειτουργικά συστήματα των οχημάτων.

Το BMW Group και η Daimler Mobility AG διαχειρίζονται υπηρεσίες κινητικότητας υπό την ομπρέλα των κοινοπραξιών YOUR NOW Joint Ventures. Η Digital Charging Solutions GmbH βρίσκεται πίσω από τη μάρκα CHARGE NOW και διαχειρίζεται υπηρεσίες φόρτισης όπως οι “Mercedes me Charge”, “BMW Charging” και “MINI Charging”. Η DCS παρέχει ήδη πρόσβαση σε 228.000 σημεία φόρτισης σε 32 χώρες προσφέροντας στους κατασκευαστές OEM, στους εταιρικούς πελάτες (fleet customers) και στους οδηγούς EV εκτενή πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Ανεφοδιασμός στα βενζινάδικα της BP

Αυτή η συνεργασία επιτρέπει πρόσθετη πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών σε όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αρχικά τα ευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης της BP θα ενσωματωθούν στο δίκτυο της DCS, ενώ οι εταιρικοί πελάτες θα απολαμβάνουν συνδυασμένες υπηρεσίες καυσίμων και φόρτισης. Ο εξηλεκτρισμός βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής πρακτικότητας και κινητικότητας της bp και η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV μέχρι το 2030 σε περισσότερα από 70.000 σε όλο τον κόσμο – από τα σημερινά 8.700 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το bp pulse είναι ήδη το πιο δημοφιλές δίκτυο φόρτισης EV στο Ηνωμένο Βασίλειο1.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης με ραγδαίους ρυθμούς το δίκτυο ultra-fast φορτιστών της και σχεδιάζει να έχει περίπου 250 ultra-fast φορτιστές σε πρατήρια BP στο Ηνωμένο Βασίλειο και 500 στη Γερμανία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι πελάτες της DCS θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα πρόσθετα σημεία φόρτισης και η BP θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία ευρύτερη βάση πελατών.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις

Το τι ακριβώς προσδοκά κάθε εταιρία γίνεται σαφές από τις δηλώσεις των αντίστοιχων εκπροσώπων τους:

Ο Richard Bartlett, senior vice president της BP, υπεύθυνος λύσεων μελλοντικής κινητικότητας δήλωσε: «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη φόρτιση τόσο εύκολη όσο ο ανεφοδιασμός καυσίμου – μία ταχεία, αξιόπιστη και θαυμάσια εμπειρία για τους πελάτες. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το BMW Group και την Daimler Mobility AG στη DCS, σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου ultra-fast φόρτισης, θα βοηθήσουμε τους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε εύκολη φόρτιση όταν τη χρειάζονται. Αυτό μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε μία πολύ ευρύτερη βάση πελατών και να αυξήσουμε τα ποσοστά χρήσης του δικτύου μας».

«Μαζί με το BMW Group, προωθούμε με συνέπεια τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Με την bp, αποκτούμε ένα στρατηγικό εταίρο ο οποίος θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες πελατών της DCS. Το μεγάλο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού της bp προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την επέκταση της υποδομής φόρτισης – σύμφωνα με τις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών. Επίσης βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στο συνδυασμό λύσεων ανεφοδιασμού καυσίμου και φόρτισης για μία αυξανόμενη ομάδα πελατών plug-in υβριδικών οχημάτων. Η δέσμευση της bp θα βοηθήσει την DCS να επιταχύνει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της», είπε χαρακτηριστικά ο Stephan Unger, Chief Financial Officer της Daimler Mobility AG, υπεύθυνος Οικονομικών & Ελέγχου, Διαχείρισης Κρίσεων & Ψηφιακών Λύσεων Κινητικότητας.

«Μία επαρκής υποδομή φόρτισης είναι το κλειδί για την ευρύτερη αποδοχή του εξηλεκτρισμού. Με την bp, το BMW Group και την Daimler Mobility AG έχουν πλέον έναν εταίρο που προσφέρει μια ισχυρή, πελατοκεντρική μάρκα και ένα εκτεταμένο, ευρωπαϊκό δίκτυο ultra-fast φόρτισης και σταθμών ανεφοδιασμού. Υποστηρίζουμε ακράδαντα ένα ανοιχτό και πλήρους κάλυψης δίκτυο φόρτισης, καθώς αυτό αποτελεί σαφές πλεονέκτημα για τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο Rainer Feurer, Senior Vice President of Investments του BMW Group.

«Η συνεργασία μας με την bp ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες για την επέκταση της προϊοντικής γκάμας μας, καθιστώντας τη φόρτιση ακόμα πιο άνετη για τους πελάτες μας. Γνωρίζουμε ότι οι συνδυασμένες υπηρεσίες φόρτισης και ανεφοδιασμού καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για τους εταιρικούς πελάτες μας. Ανυπομονούμε να προσθέσουμε τους σταθμούς της bp στο δίκτυό μας και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μαζί καινοτόμες ενιαίες υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Jörg Reimann, CEO της Digital Charging Solutions GmbH.

Πηγή: BMW Group Hellas

 

Angelos Papapaschalis

Add comment

Kατηγορίες

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031